işlemcin ekran kartından daha fazla yüke giriyorsa darboğaz var demektirbeyler selamlar. oyun oynarken bilgisayarımızda darboğaz olup olmadıgını nasıl anlarız? örneğin oyun akıcı şekilde oynanırken anlık drop girerse ve ekran kartı kullanımı %0 olursa darboğaz var mıdır demek?
Oyun her drop verdiğinde darboğaz var diyemeyiz ancak msi afterburner programı ile gpu kullanımı 99 98 civarı geziyorsa yoktur Aşşağıya iniyorsa vardır bu durumda işlemcisini değistirmek gerekir kısaca böyle anlatırımbeyler selamlar. oyun oynarken bilgisayarımızda darboğaz olup olmadıgını nasıl anlarız? örneğin oyun akıcı şekilde oynanırken anlık drop girerse ve ekran kartı kullanımı %0 olursa darboğaz var mıdır demek?
ekran kartım RTX 4060 ti ventus 3x 8 gb oc, Ryzen 5 5600 işlemci hocamişlemcini ve ekran kartını söyle olur olmaz deriz
hocam örneğin valorant oynarken msı afterburner da istatistiklere bakıyorum donunca gpu kullanım yüzde ikilere düşüyorOyun her drop verdiğinde darboğaz var diyemeyiz ancak msi afterburner programı ile gpu kullanımı 99 98 civarı geziyorsa yoktur Aşşağıya iniyorsa vardır bu durumda işlemcisini değistirmek gerekir kısaca böyle anlatırım
darboğaz yapmaz valo cs gibi oyunlarda öyle sorunlar olabiliyor grafikleri olabildiğince fulleyinekran kartım RTX 4060 ti ventus 3x 8 gb oc, Ryzen 5 5600 işlemci hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam örneğin valorant oynarken msı afterburner da istatistiklere bakıyorum donunca gpu kullanım yüzde ikilere düşüyor
O tarz rekabetci oyunlarda eğer işlemci kullanımın gpu usageden yüksekse vardır bendede minecraftta %22lerde geziyorekran kartım RTX 4060 ti ventus 3x 8 gb oc, Ryzen 5 5600 işlemci hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam örneğin valorant oynarken msı afterburner da istatistiklere bakıyorum donunca gpu kullanım yüzde ikilere düşüyor
hocam hikayeli oyunlarda da anlık droplar giriyor. Shadow of tomb raider en yüksek grafiklerde oyun içi kasmıyor fakat ara sahnelerde takılıyor ben çözemedim. acaba psu falan mı düşük kalşıyordarboğaz yapmaz valo cs gibi oyunlarda öyle sorunlar olabiliyor grafikleri olabildiğince fulleyin
temiz bi format atın en iyisi sıcaklıklarda sorun yok demi psu dan olacagını sanmıyorum nedir psu nuzhocam hikayeli oyunlarda da anlık droplar giriyor. Shadow of tomb raider en yüksek grafiklerde oyun içi kasmıyor fakat ara sahnelerde takılıyor ben çözemedim. acaba psu falan mı düşük kalşıyor