Başka nasıl oluyor.İşlemcinin ekran kartını besleyememesi, en sık rastlanan darboğaz türü budur.
Yandım ozaman. Benim işlemci çok eski bugün de yeni ekran kartı aldım.Ekran kartı tam gücünü verebilmek için işlemciden de beslenmelidir. Eğer işlemcin,, ekran kartına göre güçsüzse ekran kartın işlemciden yeterli şekilde beslenemez ve tam verimini alamazsın. Buna darboğaz denir.
Var, PSU, RAM vb.Başka nasıl oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
En sık rastlanan dediniz ya. Başka türleri de mi var?
Yani 3080 100 hızda çalışıyorsa yanında 3100 de 50 hızda çalışıyorsa 3080 de 50 de çalışmak zorunda kalıyor bu nedenle tam performans alamıyoruz. Doğrumu anladım?Mesela 3100 işlemcin var ve 3080 kullanıyorsun, 3080 çok hızlı bir kart 3100 ise yavaş bir işlemci 3100, 3080'in hızına yetişemiyor ve onun hızını kesiyor. Yani Kartala Ferrari motoru takmak gibi bir şey.
Türleri şunlar: İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapması ve ekran kartının işlemciye yapması
Ekran kartı da aynı mantıkta yapar işlemciye
İnternetten okumuştum ama tam anlamadım basit bir şekilde anlatırmısınız.
Evet doğru anlamışsın ama şunu da eklemekte yarar var:Yani 3080 100 hızda çalışıyorsa yanında 3100 de 50 hızda çalışıyorsa 3080 de 50 de çalışmak zorunda kalıyor bu nedenle tam performans alamıyoruz. Doğrumu anladım?
Eyvallah reis çok yardımcı oldun. Herkese teşekkür ederim.Evet doğru anlamışsın ama şunu da eklemekte yarar var:
3100 50 hızında çalışıyorsa maksimum 70 hızındaki ekran kartını besleyebiliyor 20 hızındaki ekran kartı da 3100'ü besleyebiliyor en fazla