Yardım Darboğaz tam olarak nedir?

Nasparus

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,691
İnternetten okumuştum ama tam anlamadım basit bir şekilde anlatırmısınız.

En İyi Cevap
Mesela 3100 işlemcin var ve 3080 kullanıyorsun, 3080 çok hızlı bir kart 3100 ise yavaş bir işlemci 3100, 3080'in hızına yetişemiyor ve onun hızını kesiyor. Yani Kartala Ferrari motoru takmak gibi bir şey.
Türleri şunlar: İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapması ve ekran kartının işlemciye yapması
Ekran kartı da aynı mantıkta yapar işlemciye
Ekran kartı tam gücünü verebilmek için işlemciden de beslenmelidir. Eğer işlemcin,, ekran kartına göre güçsüzse ekran kartın işlemciden yeterli şekilde beslenemez ve tam verimini alamazsın. Buna darboğaz denir. Bazıları ''MoRuQ adamlar o işlemciyle üş bin sehsen çalıştırıyo darboğaz yog'' diyorlar, tamamen yanlış bilgilendirme. İsterseniz i3 350M'e 3090 takın, sistem açılır. Ama 3090'ı GT430 gibi kullanırsınız :ROFLMAO:

İşlemcinin ekran kartına göre düşük kalması ve besleyememesi örneğin X3 bir işlemci X5 ekran kartını besleyemez ve darboğaz yaşanır.

Ekran kartı tam gücünü verebilmek için işlemciden de beslenmelidir. Eğer işlemcin,, ekran kartına göre güçsüzse ekran kartın işlemciden yeterli şekilde beslenemez ve tam verimini alamazsın. Buna darboğaz denir.
Yandım ozaman. Benim işlemci çok eski bugün de yeni ekran kartı aldım.
İşlemci: amd phenom ıı x6 1055t
Ekran kartı: rx560 4 gb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz yaparmı? Yaparsa ne kadar yapar?

Mesela 3100 işlemcin var ve 3080 kullanıyorsun, 3080 çok hızlı bir kart 3100 ise yavaş bir işlemci 3100, 3080'in hızına yetişemiyor ve onun hızını kesiyor. Yani Kartala Ferrari motoru takmak gibi bir şey.
Türleri şunlar: İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapması ve ekran kartının işlemciye yapması

En İyi Cevap
Sistem bileşenlerinin birbirine yetmemesi.
Tek çeşit olmadığı için bu şekilde özetlenebilir.

Yani 3080 100 hızda çalışıyorsa yanında 3100 de 50 hızda çalışıyorsa 3080 de 50 de çalışmak zorunda kalıyor bu nedenle tam performans alamıyoruz. Doğrumu anladım?

Yani 3080 100 hızda çalışıyorsa yanında 3100 de 50 hızda çalışıyorsa 3080 de 50 de çalışmak zorunda kalıyor bu nedenle tam performans alamıyoruz. Doğrumu anladım?
Evet doğru anlamışsın ama şunu da eklemekte yarar var:
3100 50 hızında çalışıyorsa maksimum 70 hızındaki ekran kartını besleyebiliyor 20 hızındaki ekran kartı da 3100'ü besleyebiliyor en fazla

Geri