Neler Yeni

Darboğaz'a Nasıl Engel Olabilirim?

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
İşe yarar mı bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.Ekran kartına msi afterburner üzerinden overclock yapmayı dener misiniz ?

Sırasıyla şu ayarları yapın bi deneyin;
1)Power Limit +20
2)Core Clock 1400 Mhz
3)Memory Clock 1750 Mhz şeklinde(Memory clocku 1750 Mhz den sonra +50 +50 arttıra arttıra 1900 e kadar çıkmayı deneyebilirsiniz)
yaptım hocam işlemci kullanımı %100 iken ekran kartı %70-%50 arası geziyor

abcdefg1234

80+ Silver
yaptım hocam işlemci kullanımı %100 iken ekran kartı %70-%50 arası geziyor
Overclock sonrası bir fark oldu mu eskisiyle ? Bir de youtubda bir kaç rx550 + i5 3470 incelemesi izledim videoların hepsinde neredeyse bütün oyunlarda işlemci %80 ve üstünde kullanılıyor

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
Overclock sonrası bir fark oldu mu eskisiyle ? Bir de youtubda bir kaç 750ti + i5 3470 incelemesi izledim videoların hepsinde neredeyse bütün oyunlarda işlemci %80 ve üstünde kullanılıyor
hocam rx 550 kullanıyorum bi tık drop azaldı gibi ama gene drop var

abcdefg1234

80+ Silver
hangi oyunlara baktınız hocam söyleyin o oyunun değerlerini ss atayım

Şu videoları izledim. Videoların bazıları rx550 nin 4 gb versiyonu ama çok fark ediceğini sanmam. GTA 5/Fortnite / Valorant / Lol /ETS 2 oyunları var. Oyunların hepsinde işlemci kullanımı çoğu zaman %70-80 in üstünde

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Cihan Karaca
Aga sorunun çözüldü mü bilmiyorum yorumları tam okuyamadım ama eğer yeni format attım pc tertemiz diyor iseniz muhtemelen Windows update den ötürüdür. Hizmetlere gir en altta in orada Windows update var ona sağ tıkla özellikler de güncelleme seçeneğini manuel yada kapalı yap uygula tamam de çık

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Formattan sonra gerekli güncellemeleri ve sürücüleri yüklediniz değil mi?

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
Formattan sonra gerekli güncellemeleri ve sürücüleri yüklediniz değil mi?
evet hocam yaptım
Aga sorunun çözüldü mü bilmiyorum yorumları tam okuyamadım ama eğer yeni format attım pc tertemiz diyor iseniz muhtemelen Windows update den ötürüdür. Hizmetlere gir en altta in orada Windows update var ona sağ tıkla özellikler de güncelleme seçeneğini manuel yada kapalı yap uygula tamam de çık
kapattım fakat bi etki etmedi :/

YunusOZ

80+ Bronze
Arkadaşlar İşlemcim %100 kullanılırken ekran kartı %3 %9 civarında geziyor lol'de bunu nasıl önleyebilirim ayarları yükselltim hiçbirşey değişmedi sürekli drop yiyorum oyunlarda ne yaparsam bu geçer?

İşlemci İ5 3470
Ekran Kartı ASUS PHONEİX RX 550 2GB
SSD 120GB KİNGSTON
Anakart ASUS P8H61M LX3 PLUS R2.0
League Of Legends işlemci tabanlı bir oyun. İşlemcinin kullanımı yüksek olması gerekli normal olarak. Ama değerlerin çok düşük.
Driverlerin kurulu olduğuna emin misin? Birde HDMI girişini anakarta takmış olmayasın? İşlemcinin iGpu'su ile oynuyor olabilirsin.

efetoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
EmirEfe
League Of Legends işlemci tabanlı bir oyun. İşlemcinin kullanımı yüksek olması gerekli normal olarak. Ama değerlerin çok düşük.
Driverlerin kurulu olduğuna emin misin? Birde HDMI girişini anakarta takmış olmayasın? İşlemcinin iGpu'su ile oynuyor olabilirsin.
hocam ekran kartına takılı kablom değerler dediğiniz gibi çok düşük saçma şekilde ama çözümünü bulamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Balcı
Sisteme komple bir bakım yapmayı deneyebilirsin daha sonra parçaların voltaj değerlerini kontrol et, olması gereken miktarda elektrik çekmiyorsa parçayı servise götürmelisin.

Top Bottom