İsmail Kar
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Herkese merhabalar. Geçenlerde ikinci el olarak msi b860 wifi plus anakart ve ultra 5 235 işlemci satın aldım. Elimde DDR 5 RAM olmadığı için patriot viper 6000 MHZ RAM satın aldım. Sistemi kurdum tüm güç bağlantılarını yaptım. RAMleri önce anakart kitapçığından bakarak taktım. Anakart 4-5 sefer CPU ve DRAM ışıklarını yaktı daha sonra tüm ışıklar söndü 15-20 dakika bekledim ekrana herhangi bir görüntü gelmedi ve USB portlar çalışmadı. Daha sonra BİOS sıfırlama, BİOS pilin sökme, ramları tek tek deneme, anakart üzerinden görüntü almaya çalışma gibi denenecek ne varsa denedim sistem açılmadı. Daha sonra anakartın işlemci yuvasında pinlerde iz olduğunu fark ettim. Ertesi gün bir bilgisayarcıya gösterdim pinler yamuk çalışmaz dedi . Bunun üzerinde hiç uğraşmadan ASUS b860 prime WİFİ+ anakart aldım sıfır olarak geldim yine aynı işlemleri yaptım, Önce CPU ışığı kırmızı yanıyor, sonra RAM ışığı turuncu yanıyor, ( BOOT ve VGA ışıkları ekran kartı olsun olmasın veya SSD/Harddisk takılı olsun olmasın hiç yanmıyor) 4-5 sefer bunu tekrarlıyor ve tüm ışıklar sönüyor fakat yine ekrana görüntü gelmiyor. Elimde fazladan işlemci ve ram olmadığı için deneyemiyorum. Bazı yorumlarda işlemci ilk defa takıldığı için anakart üzerinden görüntü almışlar, fakat ben ne anakart, ne harici ekran kartından malesef görüntü alamıyorum. Bu arada en az 3 farklı ekran kartı ile denedim(6800XT, RTX 3070 ve adını bile unuttuğum 20 senelik ekran kartı). Aklıma gelen şey Monitör 32 inç 2K olmasından dolayı ilk açılışta frekans uyuşmazlığı yapabilir mi?