Harcadığın zamanına değmez. Yanlış yaparsan evet yıpranma söz konusu. Direkt 3600 mhz cl 16 al direkt XMP aç daha iyi. Sonrasında istersen kendin değerlerini iyileştirebilirsin.erken yipranma söz konusu mu
Harcadığı zamana değer bu arada. Alt timingleri tek tek iyi bir şekilde ayarlarsa, çok iyi fps değerlerine ulaşabilir.Harcadığın zamanına değmez. Yanlış yaparsan evet yıpranma söz konusu. Direkt 3600 mhz cl 16 al direkt XMP aç daha iyi. Sonrasında istersen kendin değerlerini iyileştirebilirsin.
Dostum bu işler zaman alıyor öğrenmesi uygulaması vs. Ayrıca sıfır risksiz bir olay da değil bilmeyen bir kişi için. Yani herkes 3200 mhz alıp 3600 yapamaz. Bu iş buna merakı olanların yapacağı iş. Performans olarak da ciddi bir artış olmuyor açıkçası günlük işler ve oyunlar için. Fiyatı uygun olduğu için 3200 cl 16 ram alabilir bence 3600 mhz'ye de gerek yok ama kendi bileceği iş. Sonrasında uğraşmak isterse senin dediğin gibi 3600'e overclocklayabilir tabi.Harcadığı zamana değer bu arada. Alt timingleri tek tek iyi bir şekilde ayarlarsa, çok iyi fps değerlerine ulaşabilir.
piyasa fiyatlarına hakim olmadigim icin butce belirtemiyorum f/p olarak öneriniz varsa önerinizi alabilirimMax bütçenizi belirtin.
3200 olarak f/p öneriniz var mıdır piyasa fiyatlarina hakim olmadigim icin butce belirtemiyorum dedigim gibiDostum bu işler zaman alıyor öğrenmesi uygulaması vs. Ayrıca sıfır risksiz bir olay da değil bilmeyen bir kişi için. Yani herkes 3200 mhz alıp 3600 yapamaz. Bu iş buna merakı olanların yapacağı iş. Performans olarak da ciddi bir artış olmuyor açıkçası günlük işler ve oyunlar için. Fiyatı uygun olduğu için 3200 cl 16 ram alabilir bence 3600 mhz'ye de gerek yok ama kendi bileceği iş. Sonrasında uğraşmak isterse senin dediğin gibi 3600'e overclocklayabilir tabi.
3600 mhz cl 16lar pahalı ve piyasada fazla o yüzden 3200 mhz cl16 da alabilirsiniz bütçeniz fazla yoksa. Çok büyük bir fark olmayacaktır.
@yscanarslan
İşi bilen birinin yardımıyla OC Rahat yapılabiliyor. ki forumda bir sürü bilgili kişi var. https://forum.donanimarsivi.com/konu/5600x-xmp-vs-oc-ram-farki.519521/Dostum bu işler zaman alıyor öğrenmesi uygulaması vs. Ayrıca sıfır risksiz bir olay da değil bilmeyen bir kişi için. Yani herkes 3200 mhz alıp 3600 yapamaz. Bu iş buna merakı olanların yapacağı iş. Performans olarak da ciddi bir artış olmuyor açıkçası günlük işler ve oyunlar için. Fiyatı uygun olduğu için 3200 cl 16 ram alabilir bence 3600 mhz'ye de gerek yok ama kendi bileceği iş. Sonrasında uğraşmak isterse senin dediğin gibi 3600'e overclocklayabilir tabi.
3600 mhz cl 16lar pahalı ve piyasada fazla o yüzden 3200 mhz cl16 da alabilirsiniz bütçeniz fazla yoksa. Çok büyük bir fark olmayacaktır.
@yscanarslan
r5 3600x islemcim. daha sonra alacağım ram de ayni marka model olacak sıkıntı çıkarmaz herhaldeİşlemciniz nedir bu arada ?
Arkadaşın attığı Crucial ballistix ramleri alabilirsiniz ilerde oc yaparım derseniz .
O kadar vermek istemiyorum ve oc işlerine çok fazla girmek istemiyorum diyorsanız da 490 TL işinizi görür.
Eğer acelesi yoksa bütçe arttırıp direkt 2x8 kit halinde almanız olur. Ayrı ayrı alınan ramlerde uyumsuzluk vs olabiliyor.
Büyük ihtimalle sorun olmaz ama bazen sorun olabiliyor birebir aynısını alsan bile. Yani ihtimal sıfır değil.r5 3600x islemcim. daha sonra alacağım ram de ayni marka model olacak sıkıntı çıkarmaz herhalde
Çipleri farklı olursa, kötü olan çipe takılabilir. Adam akıllı OC yapamaz.Büyük ihtimalle sorun olmaz ama bazen sorun olabiliyor birebir aynısını alsan bile. Yani ihtimal sıfır değil.
O yüzden ben de bütçe arttırıp 2x8 alın diyorum zaten.Çipleri farklı olursa, kötü olan çipe takılabilir. Adam akıllı OC yapamaz.
Ayrıca Crucial Ballistix markası kapandığı için, sürekli fiyatları artıyor. Belki ileride stokta bile bulamayabilir.