DDR4 ana karta 5060 takılır mı?

Dostlar başlıkta gördüğünüz gibi ddr4 ana kartım var gigabyte h 610 ana kartım 5060 veya belki 5060 ti almayı düşünüyorum bu anakarta uygun mu acaba?
Sorun olmaz uyumluluk konusunda sadece anakart işlemci arasında veya yine anakart ram arasında bakmalısınız. Bunu belirlemek çok kolay soket uyuyor mu diye bakıyorsun belki aldığın işlemci o sıra yeni çıkanlardan ise özellikle o anakart o işlemciyi destekliyor mu diye bakıyorsun ki o da çok büyük bir şey değil. Eski anakartları biosla fln uyumlu yapıyorlar direk. Ram olayı da ne olur olmaz diye listeyi kontrol ediyorsun ancak o uyumluluk gösteren sitelerde o parçalar birlikte çalışıyor mu diye test yapıyorlar yani o ram listede olmasa da uyumlu olabilir, sadece daha test edilmemiş. Açıkçası çok sert kısıtlamalar yok.

Mesajın yanlış bilgi uyarısı yemiş yemiş zaten.

Herkese teşekkürler bir sorum daha var sizce 9060 xt 16 gb almak mı daha mantıklı 5060 ti 16 gb mi? pek bilgim yok ama dlss devreye girince 5060 ti uçuyor diye biliyorum yine de önerilerinizi yaparsanız sevinirim yeni konu açmayalım tekrardan :)

Herkese teşekkürler bir sorum daha var sizce 9060 xt 16 gb almak mı daha mantıklı 5060 ti 16 gb mi? pek bilgim yok ama dlss devreye girince 5060 ti uçuyor diye biliyorum yine de önerilerinizi yaparsanız sevinirim yeni konu açmayalım tekrardan :)
nvidianın çoğu teknolojisi kullanacaksan 5060 ti , sadece oyun saf güç diyorsan 9060xt 16gb.

Geri