Neler Yeni

Çözüldü✓ DDR4 SİSTEM UPGRADE - İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 Anakart: ASUS Prime B450M-K II

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kadir Livi
Bütçe
30000
• İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
• Anakart: ASUS Prime B450M-K II
• Ekran kartı: ASUS RX 7600 8GB
• RAM: Team T-Force Vulcan (2x8) 16GB 3600MHz CL18
• Depolama: AGI 512GB NVMe M2 SSD
• Kasa: Vento VG10F• Güç kaynağı: FSP Hydro 550W 80+

Bu parçalarla 1 yıla yakın kullandığım bu sistemi DDR5 e geçirmek istiyorum. Ekran kartını yakın gelecekte güncellemeyi düşünüyorum tabi önerileriniz varsa sonrada şunu alırsan iyi olur diye neden olmasın. sanırım anakart işlemci ram filan hepsi yenilemem lazım. güç kaynağı da yetmez herhalde bilmiyorum, kasada uygun olur mu acaba? yada direk hazır sistem mi alsam bilemedim.
Bütçe: 25-30K duruma göre arttırabilirim. (ekran kartını sonra alacağım) ekran kartı önerisi de alabilirim şimdiden.
teşekkürler.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
VeV
Selamlar dediğin gibi ekran kartını sonra geliştirebilirsin. Şuan söylediğin gibi anakart işlemci ve ram değişmek önceliğin olabilir. Ben ilaveten bütçe dahilinde işlemci, anakar, ram yanında güç kaynağı ve depolama (ssd) de önermeye çalışacağım. İlaveten işlemci soğutucu da önerdim.

Toplamı an itibarı ile 22.400 civarı altında tutuyor. Geri kalanı yükseltmek daha iyisine bakmak size kalabilir bütçeniz artabilir.

Kasayı değiştirmeye girmedim. İşlemci kule tipi soğutucu ile boy uyumuna baktım uyuyor.

İşlemci

İşlemci soğutucu (Fiyat performans ürünü)

Anakart (çift ssd slotu olduğu için bunu seçtim)

Bellek (Bende bunu rgbsiz versiyonunu kullanıyorum şuan saçma bir şekilde o çok pahalı olduğu için rgb olan daha ucuz kaldığı için bunu önerdim. Bellek chipleri piyasada şuan en iyi olanlardan biri diyebilirim. )
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...30-pvvr532g600c30k-ddr5-fiyati,730883702.html

Depolama (İdare eder bende bunu kullanıyorum. Ultra performans olmasa da gayet iyi performansta her işi görür.)

Psu - Güç kaynağı (İleriye yönelik bütçe içinde güzel bir gelişim olur)

Dediğim gibi gerisi sizin tercihinize kalmış. Bu parçaların toplamı bütçenizin de altında. Sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Samet
Selamlar dediğin gibi ekran kartını sonra geliştirebilirsin. Şuan söylediğin gibi anakart işlemci ve ram değişmek önceliğin olabilir. Ben ilaveten bütçe dahilinde işlemci, anakar, ram yanında güç kaynağı ve depolama (ssd) de önermeye çalışacağım. İlaveten işlemci soğutucu da önerdim.

Toplamı an itibarı ile 22.400 civarı altında tutuyor. Geri kalanı yükseltmek daha iyisine bakmak size kalabilir bütçeniz artabilir.

Kasayı değiştirmeye girmedim. İşlemci kule tipi soğutucu ile boy uyumuna baktım uyuyor.

İşlemci

Bellek (Bende bunu rgbsiz versiyonunu kullanıyorum şuan saçma bir şekilde o çok pahalı olduğu için rgb olan daha ucuz kaldığı için bunu önerdim. Bellek chipleri piyasada şuan en iyi olanlardan biri diyebilirim. )
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...30-pvvr532g600c30k-ddr5-fiyati,730883702.html

Depolama (İdare eder bende bunu kullanıyorum. Ultra performans olmasa da gayet iyi performansta her işi görür.)

Dediğim gibi gerisi sizin tercihinize kalmış. Bu parçaların toplamı bütçenizin de altında. Sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Ssd yi https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...cTYZCLQkYD84trnw7dWDO8yTBTRMzn4xoC6qYQAvD_BwE yaparsan mükemmep sistem olur hem kaliteli hem ileriye dönük

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
VeV

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Erdem çay
Sistemde kullanılabilir pek bir parça kalmamış. Ssd, boş kasa ve ekran kartı kalır.
Tavsiyem önce kasayı komple ikinci elde satmayı denemek sonrasında duruma göre parça parça satıp sıfır yada ikinci el 7500f+4070s li bir kasa almanız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kadir Livi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

İşlemci

teşekkürler @dinAZor un önerdiği ssd'i ile birlikte not ettim parçaları.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistemde kullanılabilir pek bir parça kalmamış. Ssd, boş kasa ve ekran kartı kalır.
Tavsiyem önce kasayı komple ikinci elde satmayı denemek sonrasında duruma göre parça parça satıp sıfır yada ikinci el 7500f+4070s li bir kasa almanız.
olabilir, sizce ikinci elde komple bu sistem kaça satılabilir?

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Erdem çay
teşekkürler @dinAZor un önerdiği ssd'i ile birlikte not ettim parçaları.
Mesaj otomatik birleştirildi:

olabilir, sizce ikinci elde komple bu sistem kaça satılabilir?
Siz yine benzer özellikli sahibinden fiyatlarına bakın ben 16 / 17 civarına gideceğini tahmin ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,716
Üyeler
169,763
Son üye
buraktgr14
Top Bottom