Yardım DDR4'te 32 GB Ram İhtiyacımı Nasıl Karşılarım

samuraikek

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
616
Bütçe
4000
Unreal Enginede oyun geliştiriyorum 15 gb civarı ram kullanıyor rahat çalışmıyor yani 16 gb ramde.Anakartımda da 2 slot 2x8 ram var.2x16 alsam 8 bin tl gidecek ve eldeki ramleri satmak zorunda kalacağım (muhtemelen zarar ettirecek) .İkinci seçenek ise nerdeyse aynı bütçeyle 4 slot anakart + 2x8 ram almak.Bunda da eski anakartı satmak zor olacak.Bu yükseltmeye 4 binden fazla gitsin istemiyorum.

Unreal Enginede oyun geliştiriyorum 15 gb civarı ram kullanıyor rahat çalışmıyor yani 16 gb ramde.Anakartımda da 2 slot 2x8 ram var.2x16 alsam 8 bin tl gidecek ve eldeki ramleri satmak zorunda kalacağım (muhtemelen zarar ettirecek) .İkinci seçenek ise nerdeyse aynı bütçeyle 4 slot anakart + 2x8 ram almak.Bunda da eski anakartı satmak zor olacak.Bu yükseltmeye 4 binden fazla gitsin istemiyorum.
bu piyasada imkansiz ddr5 ise

DDR5'lerle birlikte DDR4 ramlerin fiyatları da çok yükseldi. İkinci el alma şansın varsa 4000 bandında 2x16 +3000 MHz bir şeyler bulunabilir. Elindekileri de minimum 1500 TL'den mutlaka satarsın. Yani cebinden yaklaşık 2500 TL çıkar.

4 slotlu anakart fikri de değerlendirilebilir ancak DDR5'teki kadar olmasa da DDR4'te de 4 slot ram kullanmak 2 slota göre daha riskli oluyor. 4x8 kit almayıp ayrı ayrı aldığında her modülde farklı çip çıkabilir ve bu sistemin kararsız çalışmasına sebep olabilir. Herhangi bir sorun da çıkmayabilir ancak bunu denemeden bilemeyiz. Dolayısıyla 2x16 yapmak daha garanti bir yol.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,026
Üyeler
185,211
Son üye
acatchynick
Geri