Gerek yok o zamanSadece fps oyunları ve birkaç oyun
Cs2 rainbow fm arada fifa felan filan oynuyom
İ5 13500 baya pahalandı i5 14400f bakılabiliraynı senin durumdaydım 12400f asus b610m-a anakart 6700xt ddr4 3200 ram vardı. Anakartı bir arkadaşa verince b760m-plus a ve ddr5'e geçtim o zaman da uygun fiyata bulmuştum ddr5 6000mhz aldım hissedilir hiç bir fark olmadı sırf güncel olsun diye almış oldum. Daha sonra geçen sıcak fırsatlarda paylaşılan i5 13500 işlemci vardı forumda o nu satın aldım en büyük fakrı o yarattı. 20 çekirdekli işlemci anakarttan limitleri kaldırınca 120 watt tdp ile 14600k'ya yakın sonuçlar elde ettim özellikle mmo oyunlarında kalabalık alanlarda sorun olan fps düşüşleri düzeldi işlemciye yük bindiren ne varsa sıkıntı olmaktan çıktı. Kısacası tavsiyem ram yerine öncelikle işlemciyi güncellemen.
İşlemci tekli ve çoklu çekirdek performansı 20 çekirdekli işlemciler arasında şu şekilde
yukarıdan Number of Threads kısmından 12 çekirdeği seçerken 12400f ile arasındaki farkı daha iyi görürsün
![]()
CPU-Z Benchmark for Intel Core i5-13500 (20T) - CPU-Z VALIDATOR
Best CPU performance - 64-bit - October 2025valid.x86.fr
Evet ara ara indirimde bulunabiliyor eğer denk gelirse güzel işlemci dahili gpu olması da + umarım tekrar indirime girer. Gerçi şimdi baktım çokta fark yok 1440f ile arasında 800tl fark var kutusuz versiyonda performans olarak aradaki farka değer. amd kıyasında 7500f den çok daha iyi çoğu zaman 7600ü geçiyorİ5 13500 baya pahalandı i5 14400f bakılabilir
Forumun kafa böyle çalıştığı için, elinde güçlü bileşen olsa bile yenisini alırlar.Güncellemenizi ihtiyaca göre yapın. Am5 geçeceksin çünkü??? LGA1700 kalacaksın çünkü??? O mu daha iyi bu mu olmaz. İhtiyaca göre yükseltme yapılır.
İşlemci alacak olsam ne almalıyım en performanslı hangisi olur tabii ki çokta fp oranı kacmadan
Forumun bu konuda bilinçlenmesi epey vakit alacak. Öğrenilen bir kaç kelime her konuda papağan gibi tekrarlanıyor.Forumun kafa böyle çalıştığı için, elinde güçlü bileşen olsa bile yenisini alırlar.
Aga çok anlamiyom bu işlerden çoğu kişi ddr5 dedi diye sormuştum genel sorunum işlemci isteyen oyunlarda fpsim düşük olmasıGüncellemenizi ihtiyaca göre yapın. Am5 geçeceksin çünkü??? LGA1700 kalacaksın çünkü??? O mu daha iyi bu mu olmaz. İhtiyaca göre yükseltme yapılır.
İ5 13500 al 6 bine satılıyordu sıfırı o fiyata baya iyi işlemci.İşlemci alacak olsam ne almalıyım en performanslı hangisi olur tabii ki çokta fp oranı kacmadan
14400f al kullan, 13400f'te olabilir. Hangisi ucuzsa artık.Aga çok anlamiyom bu işlerden çoğu kişi ddr5 dedi diye sormuştum genel sorunum işlemci isteyen oyunlarda fpsim düşük olması
Bende yeni geçtim gözle görülür bi fark göremedim ancak hem güncel hemde geleceğe dönük yatırım ddr5 erken çıktı bence ama skrun yaşamıykrum kronik ram vb gibi hiç bi hata almadımAgalar hala karar veremedim şuan b610mk anakart 6700xt ekran kartı i312100f var sadece işlemci ve soğutucu çözüp devammi yoksa kesinlikle bütçemi zorlayıp ddr5e geçmek mi mantıklı halen karar veremedim yardımcı olur musunuz