Mavi Ekran DDR5 RAM Değişimi sonrası hatalar

Varex8

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
725
Gskill 16gb 6000mhz cl36 ramim vardı. Patriot 6000mhz cl30 16x2 ile değiştirdim. Yeni ramleri takınca ilk başta zor da olsa görüntü aldım ama ramler düzgün çalışmıyordu ayrıca görev yöneticisinde ekran kartım görünmüyordu. Birkaç kapat aç yaptıktan sonra şuan masaüstüne de gidemiyorum bilgisayarı açınca bitlocker kurtarma anahtarı istiyor. Yardım edebilirseniz sevinirim diğer parçalar anakart a620m ekran kartı msi 4060 işlemci r5 7500f kasa psu da msi 650w

Ekler

• 1000029815.webp
    1000029815.webp
    367.4 KB · Hit: 20
Anakart ayarlarını sıfırlaman lazım.
Bios pilini çıkartıp yeniden takman lazım.
Önce pc yi kapat.
Kasanın arkasından psu tuşunu kapat.
Pc yi fişten çek.
Kasada elektrik kalmadığından emin ol.
Üzerinde veya kasada birikmiş olabilecek statik elektriğe dikkat et.

Anakartın üzerinde minik saat pili göreceksin. Onu çıkart bir kaç dakiks bekle, sonra pili aynı şekilde yerine oturt.
Pc açılırken ilk açılışı çok uzun sürebilir.
Bu işlem bios üzerindeki yapılan tüm ayarları sıfırlar...

Anakart ayarlarını sıfırlaman lazım.
Bios pilini çıkartıp yeniden takman lazım.
Önce pc yi kapat.
Kasanın arkasından psu tuşunu kapat.
Pc yi fişten çek.
Kasada elektrik kalmadığından emin ol.
Üzerinde veya kasada birikmiş olabilecek statik elektriğe dikkat et.

Anakartın üzerinde minik saat pili göreceksin. Onu çıkart bir kaç dakiks bekle, sonra pili aynı şekilde yerine oturt.
Pc açılırken ilk açılışı çok uzun sürebilir.
Bu işlem bios üzerindeki yapılan tüm ayarları sıfırlar...
Rami değiştirdiğimde bi 5dk sürmüştü açılması ben de restart tuşuna basmıştım belki de orda bir şey yarıda kalmış da olabilir, bios pili ve ekran kartı hariç her şeyi söküp çıkardım yeniden başlattım ama düzelmedi sorun şimdi de onları deneyeyim

Rami değiştirdiğimde bi 5dk sürmüştü açılması ben de restart tuşuna basmıştım belki de orda bir şey yarıda kalmış da olabilir, bios pili ve ekran kartı hariç her şeyi söküp çıkardım yeniden başlattım ama düzelmedi sorun şimdi de onları deneyeyim
Bios pilini çıkartıp taktıysan düzelmesi lazım
Ancak şöyle bir şey olabilir. Ram kitlerinin yerlerini değiştirmeyi dene. Kulağa çok saçma geliyor ama bazen sadece yerlerini değiştirince düzelebiliyor gerçekten

Ancak şöyle bir şey olabilir. Ram kitlerinin yerlerini değiştirmeyi dene. Kulağa çok saçma geliyor ama bazen sadece yerlerini değiştirince düzelebiliyor gerçekten
Yok hocam bios pilini çıkarmamıştım, ramlerin yerini de değiştirdim ama düzelmedi

Bios pilini çıkar ve bekle 5-10 dakika geçince tekrar yerine tak ve sistemi çalıştırıp xmp'yi açın ram kendi MHz değerine gelsin diye. Sorun çözülür yüksek ihtimal.

Her şeyi denedim olmadı maalesef, bilgisayarcıya göstermem gerekecek galiba

Geri