Ddr5 ram fiyatları DAHA DA yükselir mi ?(yükseldi)

vatanda gb başına daha uyguna gelen 24gblık bir stick var ama oda cl46. CL46 çok mu yüksek ? Alınmıcak kadar kötü mü ?

1763356827362.webp

Bir ürünü alma imkanınız varsa direkt alacaksınız sormadan. :D Çünkü dünkü fiyatı, sonraki günkü fiyatından daha ucuz olabiliyor.

Kimse almazsa o büyük firmaların siparişleri bittiğinde fiyat çakılır bu kadar basit. Bir ara ekran kartı fiyatlarını da böyle normalleştirmeye çalıştılar ne oldu mining bitince kartlar ellerinde kaldı fiyatlar çok fena çakıldı. 1000$ gibi fiyatlara RTX 2060 satan firmalar şuan 300$ altına RTX 5060 satıyor mesela 😀

Bu çakılma birkaç günde olmaz ama haftalara yayılır, o yüzden 2-3 aya düzelir diye bir şey demiyorum sadece önümüzdeki sene içinde normale döner diyorum.
Bir zamanlar kimse araba almazsa denildi almayanlar el arabası bulamadı alamadı sorun fimada 3 ayda çözülse bile iç mihratpiyasamızda 1 sene döner dolanır bu fiyatlar kesin

Önceden yükselir mi diye konu açmıştım yükseldi şimdi daha da yükselir mi onu sormak istiyorum çünkü işlemci fiyatına geldi 16gblık stickler, para geçicek elime kenara koymalı mıyım geçince yoksa beklemeli miyim ?
Geçen bi arkadaş dedi burdan en doğru söz dünden pahalı yârından ucuz

Şu an için düşecek gibi değil. 2026'nın ortalarına doğru belki bir sabitlenme veya düşme olabilir. Bir işte çalışıyorsanız maaşlara zam geldiğinde (asgari ücret arttığında, memura zam yapıldığında vs. gibi) direkt ilk maaşınızla almak aslından o anki gelirinize göre en uygun aldığınız fiyat olacaktır.

Mesela şu an 30 bin TL maaş alıyor olsanız ve alacağınız RAM 5 Bin TL olsa yani maaşınızın 6'da 1'ini RAMe vereceksiniz.
Ama maaşınıza diyelim 10 bin TL zam yapıldı ve 40 Bin TL oldu. RAM fiyatı artmadan hemen ilk zamlı maaşınızla alırsanız maaşınızın 8'de 1'i ile RAM almış olacaksınız.

DDR4 Ram fiyatları da absürt. Bir de benim ramların markası biraz cins. O yüzden yükseltmek istediğimde direkt 32 almam lazım.

Ram fiyatları bazı dönemler artar. DDR4'de de yaşandı bu. 500Tl'ye 2x8 16Gb kit alınıyordu sonra fiyatlar arttı ve 8Gb Tek modüller 600Tl bandına çıktı hatta çok iyi hatırlıyorum 8Gb modül Corsair Vengeance 580Tl'ye almıştım ardından tekrar normal seviyesine dönmüştü. Bir süre bu şekilde yüksek trendden gider sonra düşer ama bu sefer ai işin içinde olduğu için bu süre biraz daha fazla olabilir. Belirli bir süre vermek zor ama 6ay-1 sene içerisinde düzelirse iyi.

yastık altı ramlerinizi koyun ilan sitelerine hıı ekonomiye can verin :kekw: :PeepoLeave:

bi taraf düşer diyor bir taraf yükselir diyor ne yapacağımı şaşırdım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,303
Üyeler
185,702
Son üye
reis_gezer
Geri