kel_kullanıcı
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Batuhan Şimşek
Sorunum bilgisayar sürekli çöküyor. Hiçbir şekilde çözemiyorum. Çözülmüyor. Zaten genel internet araştırması yaptığımda bu sorunun nedeni özellikle 3D işlemcilerle RAM'lerin arasındaki uyumsuzluktan mı diyeyim bir şeyden kaynaklı olduğu. ASUS sorunu çözemediğinden AMD EXPO kapalı kullanıyorum RAM'lerimi ama her şekilde crush yiyorum. Çok düzensiz ve saçma bir crash grafiği var. Öyle ki 6-7 gün crash yemeyen PC bir gunde ust uste 7-8 defa hatta 15-20 defa crash yiyebiliyor. 12 saatlik aralıksız Cyberpunk oynayıp crash yemediğim zaman da var. Kilit ekranında crash yemişliğim de var.
BIOS güncel. BIOS'u 14xxten 18xxe kadar tüm BIOS'ları denedim hepsinde aynı sorunu yaşıyorum. Dün Valorant'tan 1 hafta ban yedim her maç crash yedim, sonra üst üste 5 defa crash yedim kıracaktım PC'yi az daha.
Tek slot denedim gene yiyor, çift slot zaten yiyor. AMD EXPO açık veya kapalı her türlü yiyor. CMOS yapıyorum gene yiyor. Pili çıkartıp CMOS yapıp takıyorum gene yiyor. Ayrıca BIOS kendi ayarlarında yani bir şey açıp kapatmıyorum ama gene de çöküyor. Anakartımı yurt dışına gittiğimde almıştım distrübitör garantiliymiş. O yüzden ASUS Türkiye sallamıyor beni. Yönlendirme de yapmıyor. Attığım maillerde de aldığım geri dönüş işlemciniz 3D tabanlı olduğundan böyle sorunlar yaşıyorsunuz bla bla. Bu problemi bilgisayar elimde parça parça halinde tuz buz olmadan nasıl halledebilirim? En ufak bir yardım bile gerçekten çok makbule geçer teşekkürler.
Dipnot: ASUS X670e çipsetli tüm anakartlarda bu problemin varlığından haberdarım ama insanlar bir şekilde çözmüşler. Ben ne bende işe yarayan bir çözüm buldum ne de çözebildim. Teşekkürler.
Ekte ASUS'un bana attığı mail var. Dalga geçer gibi OC yapamazsın RAM'e diyor
MoBo: ASUS ROG Strix X670E-E Gaming Wi-Fi
Ram: CMH32GX5M2B6000Z30
GPU: Zotac Gaming RTX 4070Ti Trinity OC
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
BIOS güncel. BIOS'u 14xxten 18xxe kadar tüm BIOS'ları denedim hepsinde aynı sorunu yaşıyorum. Dün Valorant'tan 1 hafta ban yedim her maç crash yedim, sonra üst üste 5 defa crash yedim kıracaktım PC'yi az daha.
Tek slot denedim gene yiyor, çift slot zaten yiyor. AMD EXPO açık veya kapalı her türlü yiyor. CMOS yapıyorum gene yiyor. Pili çıkartıp CMOS yapıp takıyorum gene yiyor. Ayrıca BIOS kendi ayarlarında yani bir şey açıp kapatmıyorum ama gene de çöküyor. Anakartımı yurt dışına gittiğimde almıştım distrübitör garantiliymiş. O yüzden ASUS Türkiye sallamıyor beni. Yönlendirme de yapmıyor. Attığım maillerde de aldığım geri dönüş işlemciniz 3D tabanlı olduğundan böyle sorunlar yaşıyorsunuz bla bla. Bu problemi bilgisayar elimde parça parça halinde tuz buz olmadan nasıl halledebilirim? En ufak bir yardım bile gerçekten çok makbule geçer teşekkürler.
Dipnot: ASUS X670e çipsetli tüm anakartlarda bu problemin varlığından haberdarım ama insanlar bir şekilde çözmüşler. Ben ne bende işe yarayan bir çözüm buldum ne de çözebildim. Teşekkürler.
Ekte ASUS'un bana attığı mail var. Dalga geçer gibi OC yapamazsın RAM'e diyor
MoBo: ASUS ROG Strix X670E-E Gaming Wi-Fi
Ram: CMH32GX5M2B6000Z30
GPU: Zotac Gaming RTX 4070Ti Trinity OC
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekler
Son düzenleme: