Neler Yeni

Çözüldü✓ DDR5 SİSTEME 200Hz AYARINDA 2K MONİTÖR ÖNERİSİ

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
Yani keyfin nasıl istiyorsa öyle yapabilirsin, benim tercihim direkt 2K/4K 165Hz falan almak olurdu çünkü benim öyle 240/360Hz olsun da rekabetçi oyunlarda daha iyi oynayım daha iyi performans elde edeyim gibi bir derdim yok. Benim için akıcı olsun ve görüntü kalitesi tatmin etsin, güzel gözüksün yeterli.

Ama dediğin gibi 1080p monitör alıp sonra 2K da alabilirsin, o süreçte darboğaz sorunları falan yaşarsan AMD'nin VSR özelliği ile 1080p monitörünü 2K'ya çevirebilirsin.
Ben ne tam hikayeli oyun sevdalısıyım, ne de FPS'ciyim. Arada Valo, CS, COD da gireyim RDR, TLOU, GOW falan da oynayabileyim hocam. Yani anlayacağınız ikisine de okeyim aslında.

Bu VSR ile 1080p monitörü 2K yapmayı da sayenizde ilk defa duydum. Onu da araştırıp bakacağım teşekkür ederim.

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Ares Blackrosa
Ben ne tam hikayeli oyun sevdalısıyım, ne de FPS'ciyim. Arada Valo, CS, COD da gireyim RDR, TLOU, GOW falan da oynayabileyim hocam. Yani anlayacağınız ikisine de okeyim aslında.

Bu VSR ile 1080p monitörü 2K yapmayı da sayenizde ilk defa duydum. Onu da araştırıp bakacağım teşekkür ederim.
Rica ederim. Gerçek 2K görüntü kalitesi alamazsın, hatta görüntü farkı olmaz ama ekran kartının kullanımı artar yani ekran kartına yük bindirme amacıyla kullanabilirsin darboğaz olursa engellemek için.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
Rica ederim. Gerçek 2K görüntü kalitesi alamazsın, hatta görüntü farkı olmaz ama ekran kartının kullanımı artar yani ekran kartına yük bindirme amacıyla kullanabilirsin darboğaz olursa engellemek için.
Evet hatta" 1080p destekleyen bir ekranı 2K ya çevirmek mümkün olmaz ki?" dedim kendi kendime sonra araştırınca anladım ne demek istediğinizi. bunu öğrendiğim iyi oldu kesinlikle ilk işim bunu denemek olacak :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Mustafa Yüşa Varlı
Şuanlık bunu alacağım gibi duruyor. Hem ikinci monitör olarak pivot olması kesinlikle bir artıdır.

A101 den kola bile almam. Büyük ihtimalle HepsiBurada yada Trendyol'dan alırım gibi tabi diğer ürünler de sağlam duruyor onlara da bir göz gezdireceğim.
Aynen öyle haci

jordanmsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mesut Sarıkaya
Arkadaşların bazılarına katılıyorum bazıları ise dediğin gibi boşluktan ibaret bu forumu dalga amaçlı kullanan varillerle dolu. Neyse konumuza gelelim katıldığım konu 2k monitörler şuanda neredeyse 9-10k hocam. biraz daha indirim beklerim dersen şöyle bir monitörü 2 hafta önce amazon’dan aldım. ben aldıktan sonra 8k dan satışa girdi ama stok yok şuan biraz sabırlı davranırsan iyi bir monitör düşürürsün. (bende 2 ay sonunda bu monitörü alabildim)

Ekler

• IMG_2114.png
    IMG_2114.png
    2.1 MB · Hit: 19
  • IMG_2115.jpeg
    IMG_2115.jpeg
    171.6 KB · Hit: 14

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
Böyle bilinmedik markaların monitörünü önerimiyorum açıkcası.
Evet kötü bir monitör olduğunu yorumlardan falan anladım çoktan vazgeçtim şuan.

Konuyu da düzenlemem lazım galiba çünkü şuan 144Hz 165Hz falan artık 4K ile 5k Bandında 24inc ips monitör arıyorum artık sonra 2k 165Hz ve üstü olan bir ekranı alacağım malum bütçem az.

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Talat
kankam ya 2k ya da 200hz üstü olacak 2k fps oyunu için 7900xt-4070ti super lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
ne zamandan kalma bu fotograf 8600 tl den başlıyor fiyatları

Arkadaşların bazılarına katılıyorum bazıları ise dediğin gibi boşluktan ibaret bu forumu dalga amaçlı kullanan varillerle dolu. Neyse konumuza gelelim katıldığım konu 2k monitörler şuanda neredeyse 9-10k hocam. biraz daha indirim beklerim dersen şöyle bir monitörü 2 hafta önce amazon’dan aldım. ben aldıktan sonra 8k dan satışa girdi ama stok yok şuan biraz sabırlı davranırsan iyi bir monitör düşürürsün. (bende 2 ay sonunda bu monitörü alabildim)
olum bedavaya almıssın harbi

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Kemal
Arkadaş ben daha kimseye cevap yazmadan, herkes "illa açıklamak gerekiyor, bakmıyorsun" falan triplerine girmiş. Bir şey dedim mi ki böyle bir tavırla cevap yazıyorsunuz. İnsan gibi deseniz "kardeşim o fiyata anca bu modeller var, bu özellikler var" "sağol" diyeceğim. Arkadaş bana "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş" falan yazıyor ne alaka yani? hayır anlamadım mı dedim ki "illa açıklamak gerekiyor" yazıyorsun? Ben yinede cevabın ve 3 önerin için teşekkür ederim kardeşim, yanlış anlama biraz canımı sıktılar.
Ben aksine burada seni savundum , kullandığım cümle senin için değil tüm insan için aynı kriterdir, ama sen başlığına bi bak önce okadar özgüvenli konuşup mangalda kül bırakmıyorsun ama iş paraya geldimi mini mini yapmışssın . Senin başlığına bu cevap bence gayet makul.

Arkadaş sabah, sabah canımı sıkmak için mi yapıyorsunuz? "200Hz ips 2k monitör" mü yazmışım ben? Önce yazdığımı oku. Birde gülücük emojisi atıyorsun. "165Hz/200Hz" aralığı demişim. Yani "MEALİ" 165Hz olur, varsa üstü de olur diye aralık belirtmişim. Lütfen okumayı öğrenin, canımı sıkmayın benim sabah, sabah.

Arkadaş kendi sistemini bir yaz da bakalım karga kim, yavrusu

Arkadaş sabah, sabah canımı sıkmak için mi yapıyorsunuz? "200Hz ips 2k monitör" mü yazmışım ben? Önce yazdığımı oku. Birde gülücük emojisi atıyorsun. "165Hz/200Hz" aralığı demişim. Yani "MEALİ" 165Hz olur, varsa üstü de olur diye aralık belirtmişim. Lütfen okumayı öğrenin, canımı sıkmayın benim sabah, sabah.

Arkadaş kendi sistemini bir yaz da bakalım karga kim, yavrusu kim.
Benim sistemimi merak etmeni anlam veremedim neyse gönlün olsun

Asus tuf x670e gaming plus

R7 7800x3d

PNY GeForce RTX 4070 XLR8 Gaming Verto Epic-x RGB OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

G.SKILL trident z neo 32 GB 2 x 16 GB DDR5 6400

Samsung 2TB 990 PRO NVMe2.0 SSD (Okuma Hızı 7450MB / Yazma Hızı 6900MB)

Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB MLW-D24M-A18PC-R2 240mm (2x120m) RGB Fan İşlemci Sıvı Soğutucu

COOLER MASTER NEX V3 700W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

SHARKOON SK3-RGB ATX MIDI TOWER KASA

Son düzenleme:

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
Kesinlikle, zaten benim "teknoloji pazarının en bilgilisiyim" diye bir söylemim yok. Soru soruyorum, adamlar dalga geçiyor. Hani dediğiniz gibi "2k monitörler 9k-10k dan başlıyor" deseler "teşekkür ederim" derim, bilgilenirim. Adam "canavar sistem" yazıma takmış "Kargaya yavrusu şahin gözükürmüş arkadaşı kendine bırakın." yazmış hani ne alaka diye sorarlar adama da, işte yapacak bir şey yok. Kafaya takmak benim hatam, görmezden gelmek gerek böylelerini.

Önerinizi kesinlikle gözden geçireceğim. İndirimleri takip etmek çok önemli cidden. Çok ucuza parçalar düşüyor, mesela şuan MSI Mag B650 Tomahawk WI FI 7200TL ye düşmüş. Alacağım kesinlikle. Tabi sizin denk getirdiğiniz indirim, ARCTIC 420mm sıvı soğutmanın 3800TL ye düşmesi gibi bir indirim olmuş, arada yakaladığım zaman salmamam gereken indirimler bunlar.

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Ares Blackrosa
Evet hatta" 1080p destekleyen bir ekranı 2K ya çevirmek mümkün olmaz ki?" dedim kendi kendime sonra araştırınca anladım ne demek istediğinizi. bunu öğrendiğim iyi oldu kesinlikle ilk işim bunu denemek olacak :)
Rica ederim :) Bu arada 2K yaparken fark olmuyor ancak 4K yaparsan görüntünün daha net ve keskin olduğunu görürsün ancak gene de gerçek 4K performansı vermez görüntü anlamında.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
Ben aksine burada seni savundum , kullandığım cümle senin için değil tüm insan için aynı kriterdir, ama sen başlığına bi bak önce okadar özgüvenli konuşup mangalda kül bırakmıyorsun ama iş paraya geldimi mini mini yapmışssın . Senin başlığına bu cevap bence gayet makul.

Benim sistemimi merak etmeni anlam veremedim neyse gönlün olsun

Asus tuf x670e gaming plus

R7 7800x3d

PNY GeForce RTX 4070 XLR8 Gaming Verto Epic-x RGB OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

G.SKILL trident z neo 32 GB 2 x 16 GB DDR5 6400

Samsung 2TB 990 PRO NVMe2.0 SSD (Okuma Hızı 7450MB / Yazma Hızı 6900MB)

Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB MLW-D24M-A18PC-R2 240mm (2x120m) RGB Fan İşlemci Sıvı Soğutucu

COOLER MASTER NEX V3 700W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

SHARKOON SK3-RGB ATX MIDI TOWER KASA
Ya arkadaş ciddi, ciddi bir de sistemini yazıyorsun ahahahahaha
Yok "özgüvenli konuşup mangalda kül bırakmıyorsun ama iş paraya geldimi mini mini yapmışssın" da yok "Benim sistemimi merak etmeni anlam veremedim neyse gönlün olsun" da. Ne anlattığını anlayamıyorum senin. Türkçen de kötü, büyük ihtimal ile yaşın küçük. Zaten değilse problem büyük.

Bir monitör önerisi istedim sadece. Sen ise katmış, karıştırmışsın. Gündelik hayatta ne kadar ezdilerse sinirini, stresini bende atmaya çalışıyorsun herhalde. xD

Herkesin durumu olmayabilir, herkesin bütçesi durumuna uygun olmayabilir, herkes insan ve herkes kendi hesabını elbet yapar öyle konuşur.

Benim sistemim de seninki ile aynı yani DDR5 bir sistem. Daha "sistemin ne?" diye sormadan yok "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş" de, bilmem neyde anlatmışsın, esmişsin. Neyi sordun da önce "Kargayı" sonra "Şahin"i belledin merak ettim? "Mangalda köz" Bırakmıyormuşum sanki hayrına iş yapıyorum. xD

Ya onu da geçtim sana fikrini sordum mu? Benim param, benim emeğim istediğim şekilde "mini mini" ayırırım. Sen kimsin ki bana "Senin başlığına bu cevap bence gayet makul." yazıyorsun? İstediğimi, istediğim bütçede alırım. Ne seni, ne bir başkasını ilgilendirmez. Önerin varsa, yardımcı olacaksan ol, olmayacaksan benimle muhatap olma arkadaşım. Hadi iyi forumlar. xD

Rica ederim :) Bu arada 2K yaparken fark olmuyor ancak 4K yaparsan görüntünün daha net ve keskin olduğunu görürsün ancak gene de gerçek 4K performansı vermez görüntü anlamında.
Bilgi üstüne, bilgi verdin. Cidden benim için iyi bir bilgi oldu. Hani türkçe kaynaklarda da bunlar ile alakalı video yada bir bilgiye rastlamadım. Büyük ihtimal ile söylemeseydin bilmeyecektim yani. Tekrardan, Teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Kemal
Arkadaş kendi sistemini bir yaz da bakalım karga kim, yavrusu
Böyle soruya böyle cevap ne oldu bir sürü laf gevelemişsin kargayı yavruyu gördün . Ayrıca diğer yazdığım cevabı okumamışsın sanırım, gereksiz yere ego yapan sensin altı üstü espri yaptım sana , o fiyatlarda olsa idi atardım zaten bende 1 ay önce aldım, senin istediğin özellikte monitörü, canavar tabirini kullanıyorsan az çok piyasadan haberin vardır. İllede tavsiye istiyorsan asus al kafan rahat olsun.

Top Bottom