Neler Yeni

Debriyaj gaz ayarını tutturamıyorum

dxzf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Dante
Merhaba 16 yaşındayım dün babam ile köyde Renault 19 ile babam bana araba sürmeyi öğretiyordu direksiyon kullanımım iyi ama debriyaj ile gaz ayarını tutturamıyorum daha fazla pratik yaparsam ayarı tutturabilir miyim

Palo DAYI 👑

80+ Gold
ne kadar pratık okadar ıyı kardeşim

• Beğen
Reaksiyonlar: dxzf

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
deneyim ile yapamayacağın şey yoktur (Fiziki) zihinsel ile yaptığın çalışmalara nazaran fiziksel çalışmalar daha yararlı ve öğrenmesi daha kolay zaten matematiğin yapılamama sebebi bu çünkü fiziksel bir uçağın kanadının genleşme payını ölçmüyoruz.

• Beğen

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Sercan GÖKALP
Merhaba 16 yaşındayım dün babam ile köyde Renault 19 ile babam bana araba sürmeyi öğretiyordu direksiyon kullanımım iyi ama debriyaj ile gaz ayarını tutturamıyorum daha fazla pratik yaparsam ayarı tutturabilir miyim
Eğer zorlanıyorsan ilk başta arabayı kaldırırken bir tık fazla gaz ver ama köküne kadar basma normalden çok az fazla ver ki araba bayılmasın. Araba ufaktan hareket edince gazı azaltabilirsin zamanla bunu fazla gaz vermeden yaparsın zaten sıkıntı yapma

• Beğen

dxzf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Dante
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
deneyim ile yapamayacağın şey yoktur (Fiziki) zihinsel ile yaptığın çalışmalara nazaran fiziksel çalışmalar daha yararlı ve öğrenmesi daha kolay zaten matematiğin yapılamama sebebi bu çünkü fiziksel bir uçağın kanadının genleşme payını ölçmüyoruz.
Teşekkürler motive ettiniz

Frkndmt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Furkan Demirtaş
Evet her şey pratikle gelişir

• Beğen

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Orkun
Ayarını tutturamaman gayet normal. Ben de dahil herkes ilk başlarda yaşamıştır.
Mesela bende ayaklarım çok hantal kalıyordu o yüzden sert basıp sert çekiyordum debriyaja ayağımı, gazla birlikte iyi ayarlayamıyordum devri sabit tutamıyordum.
Evde sürekli ayaklarımın bileklerinin hantallığından kurtulabilmek için her gün 10-15 dk böyle gözlerimi kapatıp gaza debriyaja falan basıp çekiyormuş gibi düşün, ayaklarımı aşağı yukarı hareket ettiriyordum. İşime çok yaradı ayak bileklerim güçlendi debriyaja ve gaza daha hassas basabilmeye başladım. Devri oynatmamaya sabit tutmaya başladım.
Moralini bozma pratikle geliştireceksin kendini. Kimse anne karnından usta şoför olarak çıkmadı.

dxzf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Dante
Ayarını tutturamaman gayet normal. Ben de dahil herkes ilk başlarda yaşamıştır.
Mesela bende ayaklarım çok hantal kalıyordu o yüzden sert basıp sert çekiyordum debriyaja ayağımı, gazla birlikte iyi ayarlayamıyordum devri sabit tutamıyordum.
Evde sürekli ayaklarımın bileklerinin hantallığından kurtulabilmek için her gün 10-15 dk böyle gözlerimi kapatıp gaza debriyaja falan basıp çekiyormuş gibi düşün, ayaklarımı aşağı yukarı hareket ettiriyordum. İşime çok yaradı ayak bileklerim güçlendi debriyaja ve gaza daha hassas basabilmeye başladım. Devri oynatmamaya sabit tutmaya başladım.
Moralini bozma pratikle geliştireceksin kendini. Kimse anne karnından usta şoför olarak çıkmadı.
Aynı durum hocam bende sert basıp çekiyordum benim ayaklarımda hantal önerdiğiniz yöntemi mutlaka deneyeceğim teşekkürler

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Orkun
Ve sana en önemli tavsiyem arabayı kavrama da yürütebilmeyi öğren, gaz vermeden de arabalar sadece yarım debriyaj ile kavrama aracılığıyla ilk hareketi alabiliyor. Normalde çok sağlıklı bir şey değil kavramanın ömrünü bitiriyor ama örnek veriyorum bir yokuşta arabayı hareket ettireceksen hafif kavrama hafif de gaz vererek rahat bir şekilde ilerleyebilirsin.

Zaten arabayı kavramayla ilk hareketini aldırdığında ayağını debriyajdan yavaş yavaş kaldırırken diğer ayağını da hafifçe gaz pedalının üzerine koy ve ayağının kendi ağırlığıyla birlikte hafif bir baskı oluştur sonra debriyajdan ayağını kaldır araba düşük devirde hareket edecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@dxzf Önerdiğim yöntemi denerken ayağının altına ufak su şişesi de koyabilirsin, biraz ses yapar çatır çutur ezdikçe ama en azından ayağının altında bir bası olur sen onu ezdikçe hassaslığını daha hızlı arttırırsın ayaklarının.

Bu arada debriyajdan ayağını çekerken bilekten çekme dizinden çek yani topuğunu aşağıya sabitleyip ayağını yukarı aşağı hareket ettirirsen bu önerilmiyor ve çok daha zor hassas yapman, dizinden güç alarak bacağını ileri geri götürmen lazım debriyajda.

• Beğen

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,640
İsim
Hacı
Pratiğe bakar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acemiyen bende beceremiyordum araba bozuk falan diyordum babama 🤣🤣