Eğer zorlanıyorsan ilk başta arabayı kaldırırken bir tık fazla gaz ver ama köküne kadar basma normalden çok az fazla ver ki araba bayılmasın. Araba ufaktan hareket edince gazı azaltabilirsin zamanla bunu fazla gaz vermeden yaparsın zaten sıkıntı yapmaMerhaba 16 yaşındayım dün babam ile köyde Renault 19 ile babam bana araba sürmeyi öğretiyordu direksiyon kullanımım iyi ama debriyaj ile gaz ayarını tutturamıyorum daha fazla pratik yaparsam ayarı tutturabilir miyim
Teşekkürler motive ettinizdeneyim ile yapamayacağın şey yoktur (Fiziki) zihinsel ile yaptığın çalışmalara nazaran fiziksel çalışmalar daha yararlı ve öğrenmesi daha kolay zaten matematiğin yapılamama sebebi bu çünkü fiziksel bir uçağın kanadının genleşme payını ölçmüyoruz.
Ayarını tutturamaman gayet normal. Ben de dahil herkes ilk başlarda yaşamıştır.Merhaba 16 yaşındayım dün babam ile köyde Renault 19 ile babam bana araba sürmeyi öğretiyordu direksiyon kullanımım iyi ama debriyaj ile gaz ayarını tutturamıyorum daha fazla pratik yaparsam ayarı tutturabilir miyim
Aynı durum hocam bende sert basıp çekiyordum benim ayaklarımda hantal önerdiğiniz yöntemi mutlaka deneyeceğim teşekkürlerAyarını tutturamaman gayet normal. Ben de dahil herkes ilk başlarda yaşamıştır.
Mesela bende ayaklarım çok hantal kalıyordu o yüzden sert basıp sert çekiyordum debriyaja ayağımı, gazla birlikte iyi ayarlayamıyordum devri sabit tutamıyordum.
Evde sürekli ayaklarımın bileklerinin hantallığından kurtulabilmek için her gün 10-15 dk böyle gözlerimi kapatıp gaza debriyaja falan basıp çekiyormuş gibi düşün, ayaklarımı aşağı yukarı hareket ettiriyordum. İşime çok yaradı ayak bileklerim güçlendi debriyaja ve gaza daha hassas basabilmeye başladım. Devri oynatmamaya sabit tutmaya başladım.
Moralini bozma pratikle geliştireceksin kendini. Kimse anne karnından usta şoför olarak çıkmadı.
Bende dün kaç kez stop yedirdim arabaya birde arabayı çoşturuyordumPratiğe bakar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Acemiyen bende beceremiyordum araba bozuk falan diyordum babama![]()