Neler Yeni

Dedem Vefat Etti Bütün Mirasını Bana Bıraktı

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Benim ailemde de durumu bir görseniz varya
Ev almak istedik halalarım 3 ev içinde bahane buldu
Şuanda olan bir tane ev var ve biz ev alırsak o evler 2 erkek kardeşe ayrılacak
Sırf bu yüzden ev alamadık. Onlara da gram miras düşecek diye biz saçma sapan bir duruma düştük
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekleyeyim
Bu durumda zamanında 100k olan evi aldırmadılar gidip saçma sapan bir yerden 300k ev aldılar.
Bulunduğumuz ev konum kaynaklı milyon ediyor tek sıkıntı burada ve açgözlü vardoymaz halalarımda

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Başın sağ olsun Allah rahmet eylesin
ŞAHSEN ben babamla ne fikir nede aile bağları olarak aynı bir kişilik değilim.
Ben babama sorardım ama kafamda bir plan olurdu, pay etmeyi düşünmezdim deden sana değer vermiş ki bunu sana bırakmış.
Miras yüzünden aranı bozacak kadar düşecek akrabaların varsa cidden üzülmeni öneririm para için bu kadar düşmek cidden üzülürdüm.

Fatkör

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Fatih Köroğlu
bu hafta hem şok oldum hem de üzüntü ile uyandım kalktığımda annem deden vefat etmiş dedi babam ağlıyordu apar topar il dışına çıktık cenaze işleri bitti miras işine geldiğimde dedem herşeyini bana bırakmıştı vasiyet olarak mirasıda 2 bina 3 arsa 2 tanede araba bide kuş adasında yazlık bütün akrabalar üstüme geliyor ne yapsam bilemedem yardım ederseniz sevinirim
Allah rahmet eylesin bu konuda fikrim şudur Eşit olarak bölüşün bence tabi akrabaların yakınsa mesela amcan dayın ise ama uzak akraba ise mesela babanın kuzenleri gibi onları önemseme çok uğraşırlarsa dava et ama başka kuzenlerin varsa ben olsam bölüşürdüm

Allah rahmet eylesin bu konuda fikrim şudur Eşit olarak bölüşün bence tabi akrabaların yakınsa mesela amcan dayın ise ama uzak akraba ise mesela babanın kuzenleri gibi onları önemseme çok uğraşırlarsa dava et ama başka kuzenlerin varsa ben olsam bölüşürdüm
Ayrıca deden sana onlara eşit paylaştıracağını düşündüğü için vermiş olabilir

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
herşeyi sat bakırköy de 1 milyona güzel 0 daire al otur yanına da araba çek gitsin parayı ailenle ye

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Dedenin malı ne istediğine o karar verir ölmüş adama sitem edemiyorlar diye sana yükleniyorlar şaşırmadım.
Bir miraz yüzünden ölünün daha kırkı çıkmadan yüklenen insanlara bir şey verilmez sussunlar diye. Ben olsam hepsini üstümde tutardım vermezdim kimseye

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kimseye devretme ailen olsa dahi.
Sadece fikir almak için ailene danışabilirsin.
Başınız sağolsun:(

Türk DRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏ ‏‏‏‏‏‏Türk DRK
İlgilendiği Kategoriler
Undertale,evcil hayvanlar, film, dizi, oyun
bu hafta hem şok oldum hem de üzüntü ile uyandım kalktığımda annem deden vefat etmiş dedi babam ağlıyordu apar topar il dışına çıktık cenaze işleri bitti miras işine geldiğimde dedem herşeyini bana bırakmıştı vasiyet olarak mirasıda 2 bina 3 arsa 2 tanede araba bide kuş adasında yazlık bütün akrabalar üstüme geliyor ne yapsam bilemedem yardım ederseniz sevinirim
Allah rahmet eylesin.
Benim dedem de bize yeri bilinmeyen bir tarla bıraktı

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
Başın sağolsun, benim başıma böyle bişi gelse tüm akrabaları toplardım ve ya sizle tüm ilişiğimi keseceğim ya da mirasın %50sini satıp gelen parayı hepinize eşit olarak dağıtacağım ve bir daha konusu bile açılmayacak karar sizin derdim.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bir adam neden malını istediğine veremesin?
Hangi İslam hukuku?
Kaynak belirtirseniz sevinirim.
ya niye anlamıyorsun bak arkadaş ayetleride paylaşmış.
valla din deyince üstümüze atlıyonuz vebalıymışız gibi

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar
Tamam paylaş ayetleri.
Çeşitli İslam alimlerine göre de tefsirini de paylaş.
Ben hala göremedim.
hocam sizde görme sorunu mu var acaba attım ya https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/912/mirascilar-mirastan-mahrum-edilebilir-mi- al bidaha atayım aslında google a yazmak da zor değil ama atayım yinede

Kişi, mirasçısını mirasından mahrum etme hak ve yetkisine sahip değildir. Ancak vârisin murisini öldürmesi, farklı dinlerden olmaları gibi mirasçılığa engel hâller bulunması durumunda mirasçı mirastan mahrum kalır (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 502-504).
Çocuklar anne-babanın gönlünü incitecek, sevgi ve gönül bağını koparacak olan isyan, eziyet ve hakaret gibi olumsuz duygu ve davranışlarda bulunmuşlar veya görevlerini yapmamışlarsa, dinen sorumlu olurlar. Ama bu yanlışlıkları veya görevlerini yapmamaları onların mirastan mahrum bırakılmalarına dinen sebep teşkil etmez. Çünkü İslam’da sorumluluklar bireyseldir. Herkes kendi görevini yapıp-yapmadığının hesabını Allah’a verecektir (Necm, 53/38-41).
Ailede anne-baba kendi sorumluluklarını, çocuklar da kendi sorumluluklarını bilerek, ailevî yaşantılarını bir Müslüman’a yakışır şekilde düzenleyip sürdürmek mecburiyetindedirler.
Bu itibarla, anne-babanın hangi sebeple olursa olsun çocuklarını mirastan mahrum etmek için evlatlıktan reddetme yetkisi bulunmadığı gibi mirastan mahrum bırakmak için vasiyette bulunması da caiz değildir.

Top Bottom