Dedem Vefat Etti Bütün Mirasını Bana Bıraktı

ailemi burda bırakamam :( bu halde belki ilerde bi miktar para biliktirrim ve amerikaya uçarım ingilizce seviyem b2 zaten
emin olun orada ingilizceniz çok gelişir

konuyu okursan uzun uzun anlatmışım ama özet geçeyim,
bir kişi islam hukukuna göre tüm mirasını bir yere veya kişiye veremez ancak bir kısmını verebilir
bu açıdan dedesi ne kadar hepsini vermek istesede o yanlış hatırlamıyorsam 3te1den fazla veremez
kalan 3te2 mirasçılar arasında islam hukukuna göre paylaştırılır.
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim konunun başında sonuna kadar bazı kartal görüşlü olupta okuyamayanlara
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

helal olsun okuyup buna katlandıysan
hocam pekiii bunun arakadaşın açtığı konuyla ne alakası var?

akrabaları engelle ailenle yunanistana kaç (denendi onaylandı)

mirası ne yapayım diye sormuş
bende islama göre böyle yap dedim tamammı
Neden İslam'a göre?
Dedesi bizzat vasiyet etmiş.
Özel bir durum olabilir. Çocukları babalarına sahip çıkmamış olabilir.
Dedesi böyle istemiş öyle de olmalı.

Neden İslam'a göre?
Dedesi bizzat vasiyet etmiş.
Özel bir durum olabilir. Çocukları babalarına sahip çıkmamış olabilir.
Dedesi böyle istemiş öyle de olmalı.
dini hassasiyeti varsa diye yazdık daha niye anlamak istemiyosun görmediysen sorun yok

• Beğen
Reaksiyonlar: memz
aynen kardeşim ciddi manada dinine inanlara 2.sınıf insan muamelesi yapan ve bunu destekleyen bir kesim var(isim vermeye gerek yok kendilerini bilsinler yeter) @Vesemir bunlara ceza verilmesi gerekmez mi belli bir dinle dalga geçtikleri için
Yemiyor merak etme. Geçen de dinimizle ilgili dalga geçen yorumlar yapıyordu uyarı bile yememiş ne hikmet ise. Yöneticiler etiketli olduğu halde. O yüzden yazma boşuna.

Bunun dini hassasiyetle alakası yok ki?
Dedesi böyle vasiyet etmiş. Mal onun istediğine verir.
o iş öyle değil hocam
bir kişi islam hukukuna göre tüm mirasını bir yere veya kişiye veremez ancak bir kısmını verebilir
bu açıdan dedesi ne kadar hepsini vermek istesede o yanlış hatırlamıyorsam 3te1den fazla veremez
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim kardeşe oda vermeyecem bi zırnık dedi

o iş öyle değil hocam
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim kardeşe oda vermeyecem bi zırnık dedi
Bir adam neden malını istediğine veremesin?
Hangi İslam hukuku?
Kaynak belirtirseniz sevinirim.

Bir adam neden malını istediğine veremesin?
Hangi İslam hukuku?
Kaynak belirtirseniz sevinirim.
kuran hocam kuran islamda tüm ayrıntıları anlatılan tek kavram miras bak ikinci kere yazıyorum miras olayının tüm ayrıntıları kuran da var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,643
Üyeler
184,478
Son üye
furkissn
Geri