emin olun orada ingilizceniz çok gelişirailemi burda bırakamam bu halde belki ilerde bi miktar para biliktirrim ve amerikaya uçarım ingilizce seviyem b2 zaten
hocam pekiii bunun arakadaşın açtığı konuyla ne alakası var?konuyu okursan uzun uzun anlatmışım ama özet geçeyim,
bir kişi islam hukukuna göre tüm mirasını bir yere veya kişiye veremez ancak bir kısmını verebilir
bu açıdan dedesi ne kadar hepsini vermek istesede o yanlış hatırlamıyorsam 3te1den fazla veremez
kalan 3te2 mirasçılar arasında islam hukukuna göre paylaştırılır.
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim konunun başında sonuna kadar bazı kartal görüşlü olupta okuyamayanlara
Mesaj otomatik birleştirildi:
helal olsun okuyup buna katlandıysan
mirası ne yapayım diye sormuşhocam pekiii bunun arakadaşın açtığı konuyla ne alakası var?
Neden İslam'a göre?mirası ne yapayım diye sormuş
bende islama göre böyle yap dedim tamammı
dini hassasiyeti varsa diye yazdık daha niye anlamak istemiyosun görmediysen sorun yokNeden İslam'a göre?
Dedesi bizzat vasiyet etmiş.
Özel bir durum olabilir. Çocukları babalarına sahip çıkmamış olabilir.
Dedesi böyle istemiş öyle de olmalı.
Yemiyor merak etme. Geçen de dinimizle ilgili dalga geçen yorumlar yapıyordu uyarı bile yememiş ne hikmet ise. Yöneticiler etiketli olduğu halde. O yüzden yazma boşuna.aynen kardeşim ciddi manada dinine inanlara 2.sınıf insan muamelesi yapan ve bunu destekleyen bir kesim var(isim vermeye gerek yok kendilerini bilsinler yeter) @Vesemir bunlara ceza verilmesi gerekmez mi belli bir dinle dalga geçtikleri için
Bunun dini hassasiyetle alakası yok ki?dini hassasiyeti varsa diye yazdık daha niye anlamak istemiyosun görmediysen sorun yok
o iş öyle değil hocamBunun dini hassasiyetle alakası yok ki?
Dedesi böyle vasiyet etmiş. Mal onun istediğine verir.
Bir adam neden malını istediğine veremesin?o iş öyle değil hocam
bir kişi islam hukukuna göre tüm mirasını bir yere veya kişiye veremez ancak bir kısmını verebilir
bu açıdan dedesi ne kadar hepsini vermek istesede o yanlış hatırlamıyorsam 3te1den fazla veremez
kalan 3te2 mirasçılar arasında islam hukukuna göre paylaştırılır.
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim kardeşe oda vermeyecem bi zırnık dedi
kuran hocam kuran islamda tüm ayrıntıları anlatılan tek kavram miras bak ikinci kere yazıyorum miras olayının tüm ayrıntıları kuran da varBir adam neden malını istediğine veremesin?
Hangi İslam hukuku?
Kaynak belirtirseniz sevinirim.
Tamam, hangi ayetler ayrıntılı bir şekilde mealini bekliyorum.kuran hocam kuran islamda tüm ayrıntıları anlatılan tek kavram miras bak ikinci kere yazıyorum miras olayının tüm ayrıntıları kuran da var