Neler Yeni

Dedem Vefat Etti Bütün Mirasını Bana Bıraktı

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
şişi alıp insana saplamak(en sevdiğim aktivitedir ama gerçek şiş kullanmam elim boş bir şekilde şişlerim)
Öldürmek yani. Neden şisliyorlar ki. Amaç ne

thyunus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Yunus Emre Yıldırım
onlara haklarını vermzsen diğer alemde alırlar yine en iyi kararı ailen verir ancak islam hukukunda tüm mirası bir yere bağışlama yada tek kişiye miras verme diye bir şey yoktur.(sağolsun cumhuriyet yasalarımız mükemmel)eğer ailen ve senin dini hassasiyetlerin varsa islam hukukuna göre bölüşün mirası
hocam şaka mı bu yazdıklarınız? Dedesi kendi hür iradesiyle devretmiş çocuğa islamla ne alakası var bunun? açıklayabilir misiniz.

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,874
İsim
Okan Aslantaș
Ne kadar gereksiz yorumlar var la. Adam ne yapabilirim diye yardım istemiş. Millet sanki kendi mirasıymış gibi başkasıyla tartışıyor. Konuyu baştan sona okudum.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
hocam şaka mı bu yazdıklarınız? Dedesi kendi hür iradesiyle devretmiş çocuğa islamla ne alakası var bunun? açıklayabilir misiniz.
konuyu okursan uzun uzun anlatmışım ama özet geçeyim,
bir kişi islam hukukuna göre tüm mirasını bir yere veya kişiye veremez ancak bir kısmını verebilir
bu açıdan dedesi ne kadar hepsini vermek istesede o yanlış hatırlamıyorsam 3te1den fazla veremez
kalan 3te2 mirasçılar arasında islam hukukuna göre paylaştırılır.
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim konunun başında sonuna kadar bazı kartal görüşlü olupta okuyamayanlara
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne kadar gereksiz yorumlar var la. Adam ne yapabilirim diye yardım istemiş. Millet sanki kendi mirasıymış gibi başkasıyla tartışıyor. Konuyu baştan sona okudum.
helal olsun okuyup buna katlandıysan

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
konuyu okursan uzun uzun anlatmışım ama özet geçeyim,
bir kişi islam hukukuna göre tüm mirasını bir yere veya kişiye veremez ancak bir kısmını verebilir
bu açıdan dedesi ne kadar hepsini vermek istesede o yanlış hatırlamıyorsam 3te1den fazla veremez
kalan 3te2 mirasçılar arasında islam hukukuna göre paylaştırılır.
ama eğer öbür dünya umrunda değilse sen bilirsin dedim konunun başında sonuna kadar bazı kartal görüşlü olupta okuyamayanlara

helal olsun okuyup buna katlandıysan
vermeyi düşünmüyorum o hainlere

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
bu hafta hem şok oldum hem de üzüntü ile uyandım kalktığımda annem deden vefat etmiş dedi babam ağlıyordu apar topar il dışına çıktık cenaze işleri bitti miras işine geldiğimde dedem herşeyini bana bırakmıştı vasiyet olarak mirasıda 2 bina 3 arsa 2 tanede araba bide kuş adasında yazlık bütün akrabalar üstüme geliyor ne yapsam bilemedem yardım ederseniz sevinirim
O akrabalarınla hiç uğraşma mümkünse onlar ile hiç konuşma ama çok dikkat et ve parayı iyi kullan çünkü yanlış bir şey yaptığın zaman mirası elinden alabilirler.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
neler yaptıklarını bilsen dostum
işte orası sana kalmış kardşim ben işin dini boyutunu ve sonuçları açıkladım sorumluluğumu attım.
tabi bazı arkadaşlar inatla anlamasalarda ben anlattım. e tabi eğer vermek istemiyorsan ve bu seni rahatsız etmiyorsa özgürsün

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
O akrabalarınla hiç uğraşma mümkünse onlar ile hiç konuşma ama çok dikkat et ve parayı iyi kullan çünkü yanlış bir şey yaptığın zaman mirası elinden alabilirler.
daireleri kiraya vereceğim arsalarda baya büyük biraz beklerim değer almassa veririm mütahite yapsın bina 3 daire düşer bana 2 sindende versem kiraya hayatım kurtuldu zaten

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
daireleri kiraya vereceğim arsalarda baya büyük biraz beklerim değer almassa veririm mütahite yapsın bina 3 daire düşer bana 2 sindende versem kiraya hayatım kurtuldu zaten
Mümkünse yurt dışına falan gidin.

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar
koptum burda :D

• Muhteşem
Reaksiyonlar: memz
Top Bottom