Yardım Deepcool le520 pompa aynı devirde dönüyor

xawyet

80+
Reaksiyon skoru
15
Merhaba arkadaşlar başlıktadada gördüğünüz gibi deepcool sıvı soğutma pompa rpm i hep aynı rpm de dönüyor anakartım msi b650m gaming plus wifi msi centerdan pump fan 1 i %100 yapsamda 2300 rpm de %50 yapsamda masi centerın akıllı ayarıda aynı pump_fan1 soketine bağlı pompa buna eminim zaten msi centerdada böyle çıkıyor ve cpu fanlarının rgb si çalışmıyor çünkü fanlar için anakarta takabileceğim 5v soketi fanların üstündde bulamadımğımı farkettim daha yeni bu bende mi sorun onuda bilen varsa sevinirim

Lütfen bana kızmayın ama öyle bir yazmışsınız ki ne nokta, ne virgül...İnsan okurken yoruluyor...

Gelelim sorunuzun çözümüne...Aynı sıvı soğutmadan kendim kullanıyorum. Pompa devri yaz-kış sürekli olarak %100 devirde dönmeli. Bunların dışında " 5v soketi " derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum. Ayrıca CPU fanlarının RGB ışıklarının yanması için JRGB soketine bağlamak zorundasınız. Aynı CPU fanlarında olduğu gibi RGB fanlarını da birbirine ekleyerek bağlayacaksınız.

Hatta buyrun bu da size yardımcı olabilecek bir video:

Son düzenleme:
Lütfen bana kızmayın ama öyle bir yazmışsınız ki ne nokta, ne virgül...İnsan okurken yoruluyor...

Gelelim sorunuzun çözümüne...Aynı sıvı soğutmadan kendim kullanıyorum. Pompa devri yaz-kış sürekli olarak %100 devirde dönmeli. Bunların dışında " 5v soketi " derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum. Ayrıca CPU fanlarının RGB ışıklarının yanması için JRGB soketine bağlamak zorundasınız.

CPU fanlarının bir dönmesi için gereken 4 pin soketler var bir de ışıkları için. Her iki türlü de fanları birbirine bağlayıp hem beraber dönmesini sağlayabilirsiniz, hem de ışık konusunda da aynı mantığı yürüteceksiniz.
dediğinizde haklısınız ben anlatamadım. Şimdi demek istediğim şey şu; bu soğutucunun ARGB olduğu yazıyor kutuda bende bu yüzden herşeyi j_argb pinleri taktım bunlarda bileceğiniz üzere 5v, d, gnd den oluşmakta kullanım kılavuzundada yazıyor jargb ye takılması gerektiği. Fakat ben pompaya bağlı olan 5 v kablosunu buldum ve anakarttaki jargb pinine taktım fakat aynı durum soğutucu fanları için olmadı, 2 fanında kablosunu içinden çıkan adaptör aracılığla bağladdım ve teke düşürdüm sonrada cpu_fan 1 e bağladım fakat rgb lerin çalışması için gereken ekstra 2 bir kablo yok acaba ben mi yanlış bir şey yaptım diye düşündüm şuan yazarken :D çünkü dediğiniz gibi ikisini bağladım fakat cpu fana taktım ama fanların devirlerini kontrol etmek için cpu fan1 e takmam gerekmiyormu detaylıca anlatabilirseniz çok sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,548
Üyeler
175,064
Son üye
zasta16
Geri