Birkaç yıl önce Yozgat'ta Amerikalı bir grup ile (40 kişi) arkeolojik kazıya gittik, her sene 1 ay yapardık bunu sonra pandemi girdi araya. Neyse konuya gelelim kazı yaptığımız yer bizans dönemine ait tarihi eserler barındırıyordu üstelik bizanstan da öncesini yani nereden baksan 5000 yıllık eserlerin bulunduğu bir alan daha vardı, burası bir höyük ve 5000 yıl öncesinden günümüze kadar hala yaşam kalıntıları bulunduruyor. Orada kazı yaparken bir çok şey buldum. Yüzükler, aksesuarlar, Aslan motifli kapı tokmakları, at nalı, açılıp kapanabilen içerisini yüksek ihtimalle incilden ayetler koyabilmek için tasarlanmış bronz haçlar vs. vs. Yani elime çok şey geçti tabii ki bunların hepsi şuan yozgat müzesinde. Bunların dışın da mezarlar, odalar, çocuk mezarları, kemikler ve küpler çokça bulduğumuz şeylerdi. Ben inşaat bölümü okudum ve ilk kazı yaptığım da okuduğuma pişman oldum keşke arkeoloji okusaydım dedim inanılmaz zevkli ve güzel bir meslek. Eğer olurda kazılar tekrar başlarsa bende gideceğim kazı başkanı ile konuştum Amerikadan gelir gelmez iletişime geçeceğiz, ve gittiğim de burada bir konu açıp sizi 5000 yıl öncesine götüreceğim.