Neler Yeni

Define-Hazine bulan var mı

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
bulunduğumuz yerde eski medreseden bulunma parçalar heyler olur bazı değerli şeyler falan
ne kadarlık bir şey buldunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilmiyorum ama kuzenimin Kahramanmaraş'ta işi vardı birlikte gitmiştik defineyi buldukları yeri gösterdi epey fazla kazmışlardı iş makineleri ile kazılmıştı
Galiba harita ile bulmuşlardır.Çünkü dediğin gibiyse gözle veya dedektörle fark etmek çok zor

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Ben bazı sınıf arkadaşlarımda beyin bulmuştum sayılır mı?

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dedem zamanında köyde bir arkadaşıyla çobanlık yaparken yaprak şeklinde işlenmiş taş bulmuşlar. Arkadaşı düşünememiş, bu para etmez deyip dağdan aşağı atmış sonra eve gelmişler. :)

Hsynay

80+
Dedem zamanında köyde bir arkadaşıyla çobanlık yaparken yaprak şeklinde işlenmiş taş bulmuşlar. Arkadaşı düşünememiş, bu para etmez deyip dağdan aşağı atmış sonra eve gelmişler. :)
Bende de fosil gibi taşlar var deniz kabuğu yusufçuk falan var ama para edeceğini sanmıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Sanırım bizim bir akraba bulmuştu emin değilim bizim köyün oralarda zengin ermeni aileleri yaşıyormuş Kurtuluş Savaşından sonra kaçınca değerli eşyalarını büyüleyip saklamışlar

benim merakım var ama hiç define bulmadım okadar yere gittim okadar şey gördüm bi define bulmadım ama sana önerim çokta kurcalama define işlerini bazılarında tılsım var(defineyi koruyan cin) defineyi alırsan musallat olur eğer sohbet etmek istersen define hakkında yaz bana arkadaşlarımın bulduğu şeyleri anlatırım

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
bizim köydede bu tarz birşeyler var ama bulanın başı çok ağrıyacak diyor amcam

Hsynay

80+

Ekler

• IMG_20210702_091557.jpg
    IMG_20210702_091557.jpg
    3 MB · Hit: 23
  • IMG_20210702_091540.jpg
    IMG_20210702_091540.jpg
    3.8 MB · Hit: 32

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,590
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Birkaç yıl önce Yozgat'ta Amerikalı bir grup ile (40 kişi) arkeolojik kazıya gittik, her sene 1 ay yapardık bunu sonra pandemi girdi araya. Neyse konuya gelelim kazı yaptığımız yer bizans dönemine ait tarihi eserler barındırıyordu üstelik bizanstan da öncesini yani nereden baksan 5000 yıllık eserlerin bulunduğu bir alan daha vardı, burası bir höyük ve 5000 yıl öncesinden günümüze kadar hala yaşam kalıntıları bulunduruyor. Orada kazı yaparken bir çok şey buldum. Yüzükler, aksesuarlar, Aslan motifli kapı tokmakları, at nalı, açılıp kapanabilen içerisini yüksek ihtimalle incilden ayetler koyabilmek için tasarlanmış bronz haçlar vs. vs. Yani elime çok şey geçti tabii ki bunların hepsi şuan yozgat müzesinde. Bunların dışın da mezarlar, odalar, çocuk mezarları, kemikler ve küpler çokça bulduğumuz şeylerdi. Ben inşaat bölümü okudum ve ilk kazı yaptığım da okuduğuma pişman oldum keşke arkeoloji okusaydım dedim inanılmaz zevkli ve güzel bir meslek. Eğer olurda kazılar tekrar başlarsa bende gideceğim kazı başkanı ile konuştum Amerikadan gelir gelmez iletişime geçeceğiz, ve gittiğim de burada bir konu açıp sizi 5000 yıl öncesine götüreceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,306
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520
Top Bottom