- Bütçe
- 5000
Hocam herkese merhaba öncelikle. Bir hafta önceye kadar sistemim asus prime a320 m-k anakart ryzen 5 3500x işlemci ve 8gb x2 corsair vengance ram bulunuyordu. Hiçbir sorun yoktu fakat yükseltmek istediğim için 3500x işlemciyi 5600x olarak itopya outlet mağazasından satın aldım oradaki arkadaşın yardımı ile. Yanına mld marka 1tb ssd almıştım. Bakın sadece işlemciyi değiştirdim ve m2 ssd taktım sonrasında oyuna girer girmez 1-2 dakika geçiyor cs2 üzerinde direkt mavi ekran hatası veriyor WHEA UNCORRECTABLE ERROR yazıyor. Herşeyi denedim ssd de sorun olabilir dedim çıkardım formatladım eski diskime kurdum herşeyi geri yine aynı ramlerin frekans sorunu oluyordur dedim 3200 e çektim yine aynı daha da hızlı restart atmaya başladı pc. 2933 mhz ye çektim 1.4 voltaj ayarına aldım ramleri yine aynı bios guncelledim yine aynı işlemci ısındığı için mi böyle yapıyor diye cpu burner testine soktum 2 dakika boyuca 90 sıcaklıklardan düşmedi ne mavi ekran var ne restart hiçbirşey olmadı artık kafayi yiyeceğim itopyaya gidip boşu boşuna kimseyi yormak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
ramleri 3000 mhz de denedim hocam onu yazmayı unutmuşum
@Emre Zengin
Mesaj otomatik birleştirildi:
ramleri 3000 mhz de denedim hocam onu yazmayı unutmuşum
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Emre Zengin
Son düzenleme: