Neler Yeni

Değiştirdiğim işlemci 1 dakikada mavi ekran veriyor

Berkallin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berk
Bütçe
5000
Hocam herkese merhaba öncelikle. Bir hafta önceye kadar sistemim asus prime a320 m-k anakart ryzen 5 3500x işlemci ve 8gb x2 corsair vengance ram bulunuyordu. Hiçbir sorun yoktu fakat yükseltmek istediğim için 3500x işlemciyi 5600x olarak itopya outlet mağazasından satın aldım oradaki arkadaşın yardımı ile. Yanına mld marka 1tb ssd almıştım. Bakın sadece işlemciyi değiştirdim ve m2 ssd taktım sonrasında oyuna girer girmez 1-2 dakika geçiyor cs2 üzerinde direkt mavi ekran hatası veriyor WHEA UNCORRECTABLE ERROR yazıyor. Herşeyi denedim ssd de sorun olabilir dedim çıkardım formatladım eski diskime kurdum herşeyi geri yine aynı ramlerin frekans sorunu oluyordur dedim 3200 e çektim yine aynı daha da hızlı restart atmaya başladı pc. 2933 mhz ye çektim 1.4 voltaj ayarına aldım ramleri yine aynı bios guncelledim yine aynı işlemci ısındığı için mi böyle yapıyor diye cpu burner testine soktum 2 dakika boyuca 90 sıcaklıklardan düşmedi ne mavi ekran var ne restart hiçbirşey olmadı artık kafayi yiyeceğim itopyaya gidip boşu boşuna kimseyi yormak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ramleri 3000 mhz de denedim hocam onu yazmayı unutmuşum

@Emre Zengin

Son düzenleme:

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
İşlemci değiştirdikten sonra format attın mı ?

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Deniz Bey
Bence bios default ayara alın daha sonra ekran kartı driver ını DDU ile kaldırıp son stabil sürümü indirip kurun, bios default ayarda kalmaya devam etsin ve oyuna tekrar girip bi deneyin

Berkallin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci değiştirdikten sonra format attın mı ?
Attım hocam zaten direkt format attım

İşlemciyi takarken pinlere zarar vermiş olabilir misin?
Hayır hocam imkansız kuş gibi pinine oturdu dikkat ede ede koydum

Bence bios default ayara alın daha sonra ekran kartı driver ını DDU ile kaldırıp son stabil sürümü indirip kurun, bios default ayarda kalmaya devam etsin ve oyuna tekrar girip bi deneyin
Hocam bios default ayara aldım dediğiniz şekilde de yaptım ama nafile hala aynı sistem

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
Hocam herkese merhaba öncelikle. Bir hafta önceye kadar sistemim asus prime a320 m-k anakart ryzen 5 3500x işlemci ve 8gb x2 corsair vengance ram bulunuyordu. Hiçbir sorun yoktu fakat yükseltmek istediğim için 3500x işlemciyi 5600x olarak itopya outlet mağazasından satın aldım oradaki arkadaşın yardımı ile. Yanına mld marka 1tb ssd almıştım. Bakın sadece işlemciyi değiştirdim ve m2 ssd taktım sonrasında oyuna girer girmez 1-2 dakika geçiyor cs2 üzerinde direkt mavi ekran hatası veriyor WHEA UNCORRECTABLE ERROR yazıyor. Herşeyi denedim ssd de sorun olabilir dedim çıkardım formatladım eski diskime kurdum herşeyi geri yine aynı ramlerin frekans sorunu oluyordur dedim 3200 e çektim yine aynı daha da hızlı restart atmaya başladı pc. 2933 mhz ye çektim 1.4 voltaj ayarına aldım ramleri yine aynı bios guncelledim yine aynı işlemci ısındığı için mi böyle yapıyor diye cpu burner testine soktum 2 dakika boyuca 90 sıcaklıklardan düşmedi ne mavi ekran var ne restart hiçbirşey olmadı artık kafayi yiyeceğim itopyaya gidip boşu boşuna kimseyi yormak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

ramleri 3000 mhz de denedim hocam onu yazmayı unutmuşum

@Emre Zengin
Minidump paylaşır mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

Berkallin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncelleme: Ryzen 5 3500x işlemcimi geri taktim şuan ne mavi ekran ne başka bir şey var itopyaya gideceğim ama öncesinde bilmem gereken bir şey var sorun sizce anakartın eski olmasında mı yoksa işlemcinin bozuk olmasında mı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin

Berkallin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berk
@Emre Zengin Müsaitseniz dönüş sağlar mısınız hocam dump dosyaları ile alakalı

İşlemci bozuk olabilir. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/a320.html AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur. Prime95 testine sok bakalım reset atacak mı?
Hocam şöyle dün cpu burner testinde bir sorun çıkarmadı hatta 90 dereceleri gördü hiç bana mısın demedi işlemci

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin Müsaitseniz dönüş sağlar mısınız hocam dump dosyaları ile alakalı

Hocam şöyle dün cpu burner testinde bir sorun çıkarmadı hatta 90 dereceleri gördü hiç bana mısın demedi işlemci
Cpu Core Boost ayarını kapatıp değişiklik olup olmayacağına baktın mı?

Berkallin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berk
Eğer işlemciyi geri takıp test etmemi isterseniz yine takar test ederim ryzen 5 5600x olanı

Cpu Core Boost ayarını kapatıp değişiklik olup olmayacağına baktın mı?
O zaman ben eski işlemciyi takıp dediklerini yapayım hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,024
Üyeler
164,597
Son üye
misilti
Top Bottom