Neler Yeni

İnceleme Deji Max Batarya (Orjinalin'den daha mı iyi?)

Bergee

80+ Silver
Öncelikle nasılsınız arkadaşlar umarım iyisinizdir. İncelemesine tam geçmeden önce hikayesini baştan sona size anlatayım daha sonrasında incelemesini daha detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım.

Şöyle ki daha öncelerde iphone 6s içinde alıp kullanmıştım şuan iphone 8 plus için aldım ve ayrıca babam da da 6s plus mevcut ona da aynı şekilde siparişini geçtim. Daha önce iPhone 6s kullanırken aldığımda çok memnun kalmıştım hatta 1 sene kadar kullanmıştım ve hala %100 maksimum kapasitede olduğu gözüküyordu. Bu arada bu forumda bir kaç saçma uydurmasyon yorumlar gördüm bu konu hakkında :D Pilin değeri normalin olağan üstü dışında olduğu için kapasite düşmüyormuş gibi gözüküyor düşüyor lakin oraya yansımıyor bu sebepten dolayı sürekli %100 gözüküyor lakin cihazınızın orjinalinde desteklediği mAh değeri ne ise oralara kadar düştüğünde artık o maksimum kapasiteside düşüyor. Bazıları çakma bataryalarda böyle sorun olduğunu yazmış aksine çakmalar %100'de 1 gün durup ertesi gün yavaş yavaş düşüş başlıyor :D
Her neyse ufaktan incelemeye geçip alınabilirliğini ve orjinal bataryasından daha mı iyi olduğu konusuna geçeceğim.

Siparişi deji'nin kendi sitesinden verdim. İçeriğinde altta ki resimde bulunan tüm şeyler var. En başta ki zaten bildiğiniz üzere batarya ve kullanım kılavuzunu bulunduran kutumuz ortadakiler cihazı sökerken ve toplarken ki yardımcı olacak malzemelerimiz en sağdaki ise telefonun arkasına yapıştırmalık gönderdikleri hediye :)
53186943-1667483233440.jpeg

Bildiğiniz üzere ki 6s plus'ta 2750mAh pil değeri mevcut. Lakin bu aldığımız batarya'da 3800mAh ve bu da 1050mAh fazlası yapıyor demek. Pc'ye telefonu bağlayıp 3uTools uygulamasında görüldüğü üzere bataryamız gerçekten 3800 mAh bir pil değerine sahip.
e9c7ecbd-7280-4905-9260-b8aaf0a94fd4.jpeg

Batarya performanslarından babam da ben de oldukça memnunuz hatta şöyle söyleyeyim size batarya öğle saatlerinde 2 gibi falan ulaştı bana ikisinin montajını yaklaşık 45 dkda falan yaptım babamın %32 idi pil değeri benim ki ise %40 civarlarındaydı. Zaten konuyu daha çok detaylandıracağım kullandıkça ekran açık sürelerini vs. paylaşacağım. Devam ediyorum daha fazla konuyu dağıtmadan; saat öğlen 3 pil değerlerimiz bu civarlarda babam akşam 11 civarlarında tamamen deşarj ettirmişti pili ve kapalı bir şekilde şarja koyduk ben ise gece 12 1 civarlarında şarja taktım. Normalde günde 3 4 belki 5 belki 6 kere falan şarja takıyorum telefonu :D Daha ilk günden bu performans hiç beklenmedik bir performans ne de olsa 3 4 şarj ve deşarjda ancak kendine gelecek batarya ama daha ilk şarj dolumunu bile yapmadan bu performans aşırı memnun etti beni. Bu arada kaç defa da orjinal batarya taktırdım ama yok gerçekten bunun kadar etkili sonuç alamıyorum ondan.

Peki gelelim asıl sorumuza.
Apple'ın Orjinal Bataryası mı daha iyi Deji mi daha iyi?
Bana kalırsa Deji der geçerim. Yıllardır kullanıyorum bu batarya markasını 6s - 6s plus ve son olarak 8 plus cihazımda da yine bunu kullanıyorum. Henüz hiçbir problem sıkıntı yaratmadı benim için oldukça memnunum. Kesinlikle batarya alacaksanız orjinali yerine bunu alın hem bilindik güvenildik marka hemde çakmalara vereceğiniz 200 liralar ziyan olacağına buna 200 lira daha fazla verip senelerce kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. (Dip not olarak şöyle bir şey eklemek istiyorum özellikle bu sitede ki Deji yorumları çok değişik birisi var bi övüyor bi gömüyor. Net olarak ve emin olarak söylüyorum ki alıp kullanabileceğiniz en iyi marka! Sabah %100 olarak çıkarttım cihazımı 07.30'da şuan müzik dinliyorum instagram'da geziyorum sabahtan beri telefonu elimden düşürmüyorum şarjı %69 normalde şuan da (11:47) çoktan bitmiş olması lazımdı şarjımın)

- Sürekli Kullanım Süresinde Şarj Değerleri -
Kullanılan Uygulamalar; WhatsApp - YT Music - YT - Instagram - Twitter
Parlaklık Değeri; %50
Açık olan ayarlar; Bluetooth - Mobil Veri

18.05.2023 (Saat 07:30) - Şarj %100
18.05.2023 (Saat 11:47) - Şarj %69
18.05.2023 (Saat 13:50) - Şarj %58
18.05.2023 (Saat 17:05) - Şarj %21

Saat ve dakika olarak şarjımın ne kadar kaldığını detaylandırıyorum ki anlayabilelim. Oldukça iyi bir performans bu arada bu. Sürekli şarkı dinleyerek ve neredeyse parlaklığımı hiç kısmadım ki diğer batarya da kıstığım halde şu saatlere kadar imkanı yok göremiyordum hatta şarj aletine bağlı yaşıyorduk telefon ile :D Birde bluetooth ile mobil verinin sürekli açık olmasını da düşünürsek harikulade...
(Sürekli güncelleyeceğim bunu 3-4 şarj sonunda neler olup bittiğini hep birlikte göreceğiz.)

Eklemeyi unutmuşum; Bazı arkadaşlar ısınma sorunu vs. yaşadığını söylüyor, flexisini yerine takarken dikkatli takmaya özen gösterin ve oldukça sakin davranın ki bir zarar gelmesin. Bugüne kadar 6 kere deji batarya takmışımdır ısınma sorunu pek fazla yaşamadım 1 kere yaşamıştım onuda düzgün oturtamamışım ondan dolayı sonrasında düzelttim sorun geçti.

Güncelleme: 22.05.2023

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Evet aldığım günden beri herhangi bir performans düşüklüğünü cihazda yavaşlama vs. görmedim aksine daha da performans artışı ve yavaşlıklar geçti. Şarjım şuan %55 ve şarjdan çektiğimden beri neredeyse telefon elimden hiç düşmedi. Whatsapp instagram youtube music zaten arkada hep çalışıyordu. Gördüğünüz gibi %55 şarj kalmış haliyle 5 saati geçkin bir açık ekran süresi alıyorum. Büyük bir fark var sabahtan öğleyi göremiyordum hiç sürekli şarja takıyordum cihazı artık şarj aletini yanımda bile taşımıyorum siz düşünün..

Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz, eksik bir yer kaldıysa benimle paylaşıp düzeltmemi sağlayabilirsiniz. İyi günler arkadaşlar gününüz güzel geçmesi dileğiyle :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Bende almayı düşünüyom 8 plus a önerirmisin

Bergee

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende almayı düşünüyom 8 plus a önerirmisin
Fazlasıyla memnunum hocam orjinal bataryam mevcuttu %88 pil sağlığı varken bile yok yani yetmiyordu hiçbir şekilde. Şuan oldukça memnunum 3 cihazda da kullandım 3ünde de aynı performansı aldım. Performans düşüşü vs. hiçbir şey yaşamadım aksine performans artışı yaşadım.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Selim
Deji batarya kalitelidir. YD xiaomilerde batarya bulamama sorunu oluyordu deji alıp geçtik orijinal gibi dayanıyor.

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Deji uluslararası düzeyde en iyi yan sanayi batarya üreticisidir. Gönül rahatlığıyla alabilir, kullanabilirsiniz. Orijinal Deji olduğundan emin olun, gerisi önemli değil.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,546
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Eski bir Samsung marka tablet almıştım bataryası ölüydü haliyle. Paraya kıyıp Deji batarya alıp taktım aylar oldu şu anlık gayet memnunum. Bundan önce Xiaomi Mi 9T telefonumda kullanmıştım orada da gayet iyiydi.

Bergee

80+ Silver
Deji batarya kalitelidir. YD xiaomilerde batarya bulamama sorunu oluyordu deji alıp geçtik orijinal gibi dayanıyor.
Kesinlikle hocam yani bu bataryaya zaten çakma denmemeli orjinali ile birebir çalışıyor ayrıca max bataryaları da orjinalinden daha performanslı.

Deji uluslararası düzeyde en iyi yan sanayi batarya üreticisidir. Gönül rahatlığıyla alabilir, kullanabilirsiniz. Orijinal Deji olduğundan emin olun, gerisi önemli değil.
Zaten yurt dışında da çok fazla kullanıcısı var hocam. Orjinal olması için direkt sitesinden sipariş vermekte fayda var.

Eski bir Samsung marka tablet almıştım bataryası ölüydü haliyle. Paraya kıyıp Deji batarya alıp taktım aylar oldu şu anlık gayet memnunum. Bundan önce Xiaomi Mi 9T telefonumda kullanmıştım orada da gayet iyiydi.
Hocam ömrü de oldukça uzun Orjinal ne ise bu da o. Ya da bilmiyorum şans işi olabilir 4-6 telefonda da kullandım kullandırttım hiç bir sorunla karşılaşmadık şuana kadar. Çakmalara ucuz diye 200 lira verene kadar 389₺ gibi bir parayla max bataryasını aldım.

Woyaxta iyi dejinin yan markası
Onu da duydum gördüm lakin hiç denemedim o yüzden yorum yapamayacağım hakkında hocam :)

Bergee

80+ Silver

Saat ve dakika olarak şarjımın ne kadar kaldığını detaylandırıyorum ki anlayabilelim. Oldukça iyi bir performans bu arada bu. Sürekli şarkı dinleyerek ve neredeyse parlaklığımı hiç kısmadım ki diğer batarya da kıstığım halde şu saatlere kadar imkanı yok göremiyordum hatta şarj aletine bağlı yaşıyorduk telefon ile :D Birde bluetooth ile mobil verinin sürekli açık olmasını da düşünürsek harikulade...

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Yeni telefon alacak olmasam 9 yıllık galaxy note 4üm için sipariş verecektim, gerçekten baya iyi bir marka. İnceleme için teşekkürler, elinize sağlık :)

şahin doğan

80+ Platinum

Batarya performansı böyle ölçülmez. Ayarlarda pile girince son 10 gün kısmında %100 kullanımda ortalama 5 saat üzeri ekran süresi varsa iyidir.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
İphone 11 6 ayda %90 pil sağlığı gösteriyor :D Günde minimum 3 kere şarja takıyorum. Rezalet ötesi İphone11 birde ekran kalitesi vesaire rezalet kötü buna rağmen böyle bir pil kullanımı olması berbat verdiğim parayı haketmeyen bir telefon. Deji ile orjinal batarya arasında kaldım bende.

şahin doğan

80+ Platinum
İphone 11 6 ayda %90 pil sağlığı gösteriyor :D Günde minimum 3 kere şarja takıyorum. Rezalet ötesi İphone11 birde ekran kalitesi vesaire rezalet kötü buna rağmen böyle bir pil kullanımı olması berbat verdiğim parayı haketmeyen bir telefon. Deji ile orjinal batarya arasında kaldım bende.
Pil kısmından son 10 gün kısmını atar mısın?

Top Bottom