Dell G15 5530 SSD önerisi

Reaksiyon skoru
10
Merhaba arkadaşlar,
Laptop Dell G15 5530 rtx4060, i7 13650hx model
içerisinde dahili olarak NVMe CL4-3D512-Q11 NVMe SSSTC 512GB takılı. (2230 sanırım bu kısa çünkü)
Ben ek olarak 1TB daha SSD almak istiyorum ancak çok yüksek hızlarda ısı sorunu oluşuyor vs gibi tavsiyeler aldım. Isı sorunu olmayacak kaliteli önerebileceğiniz bir modeller var mı acaba?

1759689610560.webp

kioxia pro

Hocam teşekkür ederim öncelikle. Hızı benim dahili olarak takılı olana nazaran çok daha iyi. Bu ısı sorununa yol açar mı sence?
üstünde termal pedler var diye biliyorum bence sıkıntı çıkarmaz.
bende dell g15 5515 var r5 li versiyonu bende bunu kullanıyorum takalı 1 yıl civarı oldu bir sıkıntı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bunuda alabilirsiniz çoğu laptop markası zaten direk bunu kullanıyor.

üstünde termal pedler var diye biliyorum bence sıkıntı çıkarmaz.
bende dell g15 5515 var r5 li versiyonu bende bunu kullanıyorum takalı 1 yıl civarı oldu bir sıkıntı yok
Sen 2. slota mı taktın hocam?
Bir de ek olarak şunu sormak istiyorum biliyorsun ki Dell in kendi uygulamaları vs. yüklü Office uygulamaları lisanslı geliyor. Bu kullandığın SSD çok daha hızlı büyük ihtimalle Windows u buna kurdun. O uygulama aktarımlarını nasıl yapabildin

Sen 2. slota mı taktın hocam?
Bir de ek olarak şunu sormak istiyorum biliyorsun ki dell in kendi uygulamaları vs yüklü geliyor. Bu kullandığın SSD çok daha hızlı büyük ihtimalle windows u buna kurdun. O uygulama aktarımlarını nasıl yapabildin
hocam uygulama aktarımı yapmadım dell in kendi sitesinden ürününü girdiğin yerde yazılımlar var
onları temiz kurulum yaptığınız zaman direk olarak sürücü indirebiliyorsunuz
burdan ürün kodunuzla yükleyebilirsiniz
Alinware commander center ı da setupla geri kurdum
zaten çok kötü bir yazılım kurduğuma pişmanım

hocam uygulama aktarımı yapmadım dell in kendi sitesinden ürününü girdiğin yerde yazılımlar var
onları temiz kurulum yaptığınız zaman direk olarak sürücü indirebiliyorsunuz
burdan ürün kodunuzla yükleyebilirsiniz
Alinware commander center ı da setupla geri kurdum
zaten çok kötü bir yazılım kurduğuma pişmanım
Çok teşekkür ederim hocam. Mevcut SSD yi kullanıyor musun hala peki

evet kullanıyorum.
Ama ssd yi aşırı zorlamadım. O yüzden ne kadar ısınır bi fikrim yok
Ben de biraz inceleme fırsatı buldum hocam sanırım bu G15 modellerinde SSD portlarına Heat-Shield koymuşlar üstüne monte ediliyor. Daha doğrusu videolarda öyle görünüyordu. Siz rastladınız mı değiştirirken acaba? Neden soruyorsun derseniz ona göre biraz yüksek hızlar mantıklı olabilir sizin ilk önerdiğiniz gibi

Ben de biraz inceleme fırsatı buldum hocam sanırım bu G15 modellerinde SSD portlarına Heat-Shield koymuşlar üstüne monte ediliyor. Daha doğrusu videolarda öyle görünüyordu. Siz rastladınız mı değiştirirken acaba? Neden soruyorsun derseniz ona göre biraz yüksek hızlar mantıklı olabilir sizin ilk önerdiğiniz gibi
Hocam benimkinde yok belki 5530 larda vardır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,115
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri