AYASCELL
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- AYASCELL
- Dell G15 5530 ve G16 7630 dizüstü bilgisayarlarıyla ilgili sorunlar:
- SupportAssist ve Alienware Command Center yazılımlarıyla ilgili problemler bulunmaktadır. Sorunlar şunlardır:
- Nvidia grafik kartı sürücüsüyle ilgili bir sorunlar bulunmaktadır. Problemler şunlardır:
- Bu, bazı kullanıcılar tarafından bildirilen sorunlardır, ben de dahil. Bu sorunların yazılım güncellemeleriyle çözülmesini ve benzer sorunlarla bir daha karşılaşmamayı umuyoruz.
2. Bu sorunlara geçici olarak çözüm bulabilirsiniz. Çözüm önerileri şunlardır:
- İşletim sisteminizi ingilizce kurun. Windows update kapalı kalsın (sonra istediğiniz zaman açarsınız). İşletim sistemi kurulumu sonrası bilgisayarın ihtiyacı olan tüm driverları sadece DELL'in kendi sitesinden manuel olarak indirin. Nvidia driverlerini kesinlikle Nvidia nın kendi sitesinden indirmeyin. Dell in sitesinden indirin.
- Manuel indirmek istemiyorsanız yine Windows update kapalı olacak şekilde (sonra istediğiniz zaman açarsınız) ilk önce DELL SUPPORT ASİST yazılımını bilgisayarınıza indirin ve sürücüleri kurdurun. Support Asist Nasıl indirilir: Sopport Asist (Dell Destek)
- Nvidia App ve Geforce Experience kullanmayın.
- Bu işlemleri bitirdikten sonra windows updateyi açmak tercihinize kalmış.
- Tüm driverleri kurduktan bir süre sonra AWCC (Alienware Command Center)'i kurabilirsiniz. Ancak bu sırada antivirüsün kapalı olduğundan emin olun. Açık kalması halinde problem yaşama olasılığınız var. [AWCC yi bir süre kullandıktan sonra bir problem yaşarsanız çözmeye çalışmayın : D Şahsen ben çözemedim sorun yaşadığımda]
- Kurulumunuzu tamamladıktan sonra mümkün olduğunca güncellemelerden uzak durmanızı öneriyor müşteri hizmetleri. Zamanla sorunlar çıkabiliyor.
Not: AWCC nin Türkçe Windows ta yaşanan sorunlarının çözüldüğü söyleniyor. Sorun yaşayan varsa veya yoksa konuya yazın.
AWCC (Alienware Command Center)'i kullanırken sorun yaşarsanız alternatif yazılım: AWCC Alternatif
- Bu adımları uygulasanız bile sorunları yaşama olasılığınız devam edebilir. Dell firmasının bu tür sorunları gelecek güncellemelerle çözeceğini umuyoruz.
NOT: Bilgisayarı kullanırken ekran kartı 75 dereceyi geçerse ekran kartı watt değeri 30 watt a limitlenebilir. Düşen watt değerleri birkaç saniye içerisinde eski haline döner (Ben bu sorunu yaşamıyorum. Güncellemelerle birlikte çözüldü. Yaşamaya devam eden varsa yazsın)
NOT: Bilgisayarı kullanırken cihaz sallandığında veya hareket ettirildiğinde ekran kartı watt değeri 25 watt a limitlenebilir. Düşen watt değerleri birkaç saniye içerisinde eski haline döner
Kullandığım DELL bilgisayar: DELL G15 5530, i7 13650HX işlemci, 16GB RAM, RTX 4060 grafik kartı, 512GB M.2 SSD.
Son düzenleme: