Neler Yeni

İnceleme DELL G15 5530 İNCELEME + DELL YERİNDE SERVİS

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Öncelikle merhaba elimde olan gündelik kullandığım DELL G15 Laptobumu incelemeye karar verdim ve servis sürecinin nasıl ilerlediğini size aktarmak isterim. Öncelikle cihazımız kompak bir cihaz zaten ve güzel bir cihaz benim genel kullanım amacım autocad+visual studio+sanal bilgisayarlar+oyun vs. yani her işi yapıyorum kısaca.

Özellikleri : İ5-13450HX - RTX3050 6GB - DDR5 16 GB ÇİFT RAM - 512 GB M2 SSD - 120 HZ EKRAN

Cihaz ilk geldiğinde ısınma sorunu yaşar mıyım, problemler olur mu diye kafama çok takılmıştı internette araştırdığımda baya herkes kötülüyordu driver sorunları vs çok yaşayabiliceğimi söylemişlerdi ki ben bu cihazı hp victusu değişim ile bu cihazı almıştım. Sonrasında oyun testi ardından aida64 testleri vs yaptım hepsini ekliyeceğim zaten, cihazın genel görünüş olarak gayet güzel ve hiçbir sorun problem yaşamadım:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Cihazda klavyede aydınlatması var fakat güneişli bir ortamda pek belli olmuyor genel olarak gece işe yarıyor ön plana çıkıyor ve gayet yeterli bir aydınlatması var.
Ayrıca adaptörün ucunda küçük bir mavi aydınlatmasıda bulunuyor güzel bir detay ben şu ana kadar hiçbir laptopda görmedim.
Alıntıyı görüntüle

Cihazımda kulaklık problemi vardı cihazı yeniden başlatmadan kulaklığı algılamıyordu ama çıkarana kadar aktif şekilde çalışıyordu bende dell müşteri hizmetlerini aradım ve çok güzel yüzlü işini severek yapan insanlar var çok yardımcı oldular bios güncellemesi vs herşeyi yaptık fakat çözüm bulamadık tabi bu süre zarfında en az 45 dk geçti en sonunda bir yetkilisine ulaştı ve anakart değişikliğine gidiliceğini söyledi kabul ettim işlemleri yaptı ve yerinde onarım hizmeti için benden bilgilerimi istedi ardından 2 gün sonrasında aradılar parçayı takmak için evime geliceklerini söyledi arkadaş ve aradıktan 15 dk sonra geldi cihazımda işlemleri yaptı ve gitti :

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Tekniksen arkadaşa da burdan teşekkür ederim çok ilgiliydi sorduğum tüm soruları güzel bir şekilde yanıtladı ve işlemleri bitirdi anakart değişikliği bitti ve elime işlemin yapıldığı ile alakalı bir makbuz verdi.

Cihazımın onarımları bitti sırasında windows kurulumu geldi.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Cihazımda hala arıza giderilmemişti ve tekrar kurulum yapınca ne hikmetse düzeldi :D Şansıma böyle bişi geldi boşuna anakart değişti fakat öncenden de temiz kurulum yapmıştım ya bir şeyi eksik yaptım yada cidden bahsız bir insanım.

Şimdi evet herkesin merak konusu soğutma sistemi nasıl?
Aida64 programı ile teste soktum tam tamına 25 dakikadan fazla teste bıraktım ve altında soğutucu yoktu :

1689345054844-png.554182

Son kısım olarak bilgisayarın içi ve m2 ssd giriş bölümlerini göstermeden geçmiyim :

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

İşin özet kısmına gelelim;

Artı ve eksi yönleri:

+SOĞUTMA PERFORMANSI ÇOK İYİ ( toplam 4 çıkışı vardır )

+İÇİNDEKİ SSD GAYET KALİTELİ VE PERFORMANSI İYİ

+AYDINLATMA YETERLİ

+EKRAN PANELİ GAYET BAŞARILI

+CİHAZIN VERDİĞİ PERFORMANS İYİ

++++EN ÖNEMLİSİ YERİNDE SERVİS HİZMETİNİN ÇOK İYİ İŞLEMESİ

- FOTOĞRAFTA GÖRÜLEN KISMIN SICAKLIĞI EMMESİ YANİ SICAKLIK HİSSEDİLMESİ ( ÇOK AŞIRI DEĞİL)
Alıntıyı görüntüle

Evet umarım sizin için yararlı bir rehber olmuştur herşeyi ile anlattım birçok cihaz kullandım ama bu içlerinden ilk 3 e mutlaka girer hala aktif şekilde kullanıyorum bir problem görmedim kusur görmedi aklınıza takılan bir problem soru olursa mutlaka iletişime geçebilirsiniz kendinize çok iyi bakın sağlıcakla kalın:peepokalp:

Hafiften Allienware modelleri gibi gözüken güzel bir model. Ben beğenmewk 🤤.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,921
Üyeler
160,906
Son üye
emirsolen
Top Bottom