Arkadaşlar, yaklaşık 2 hafta önce Hepsiburada üzerinden Dell G5 SE model Gaming notebook satın aldım. Ürün Ryzen 5 4600H AMD Radeon RX5600M grafik işlemcili 60 Hz model. Ameliyatlı olduğum için bilgisayarı geç inceledim ve kronik ısınma sorunları vs hariç dünya genelini etkileyen bir sorun fark ettim. Bu sorunu fark etmeme sebep olan şey pil düşükken şarja takmamdı. Cihazın pili %5 civarındayken şarja taktığımda pil ışığını 4 sarı 1 beyaz şeklinde yanıp söndüğünü, ve bilgisayarın 4-5 dakika şarj almadığını fark ettim. İnternette bu konuyu araştırırken bir arkadaşın videosunda gördüğüm kadarıyla, buna sebep olan şey şarj girişinde mevcut olan izolasyon plastiğinin olmamasıydı. Sonradan fark ettim ki bu sorun bana özel değilmiş. Teknoloji kanallarına gönderilen tüm laptopların da bu soruna sahip olduğunu fark ettim(fotoğraflarla kanıt sunacağım). Bu konuyu Dell'e ilettiğimde sorunun kullanıcı kaynaklı olduğunu söylediler. Tüm kanıtlarıma rağmen servise gösterin diyorlar ki Dell Global'e anlattığım halde derdimi. Bu konu hakkında ne yapabilirim? Ürünü komple yanlış üretmişler. Acer Predator model laptopumun servisiyle 3 ay uğraştım. Ve tamir edemediler. Sonra iade alıp Dell G5 SE aldım. Yeni ameliyat olduğum için servisle uğraşmak istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim? Son iki fotoğraf, şarj girişinin normalde olması gereken sağlam hali. @Abdullah Hacıgül laptopu inceleyip video atmış fakat bu sorunu farketmemiş. Çünkü sorunu çok detaylı kullanım yapmayıp farketmek çok zor. Düşük pildeyken şarj etmeye çalışınca kendini gösteriyor genellikle. Bu arada Abdullah'a gelen laptopta kioxia ssd kullanılmış, bendeki modelde sk hynix markasının bir ssdsi var. Bu ssd yüksek ısılara çıkıp hatta fabrika tarafından önerilen ısıları da aşan bir ssd. Bu global sorunları Dell hiç üstüne alınmıyor ve kullanıcı hatası diyor.
Bu arada laptopun ekranını yavaş kaldırıp indirdiğimde çıt çıt sesler geliyor. @Abdullah Hacıgül sende de bu var mıydı merak ediyorum. Umarım bu konuyu görürsün ve Dell'e ulaşmamda yardımcı olursun. Ek olarak sana özelden ulaşmaya çalıştım ve başarılı olamadım. Dell ram değişimini ücretsiz yapmıyor. Kendilerine mail attığımda benden 30 dolar+ KDV ücret istediler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada laptopun ekranını yavaş kaldırıp indirdiğimde çıt çıt sesler geliyor. @Abdullah Hacıgül sende de bu var mıydı merak ediyorum. Umarım bu konuyu görürsün ve Dell'e ulaşmamda yardımcı olursun. Ek olarak sana özelden ulaşmaya çalıştım ve başarılı olamadım. Dell ram değişimini ücretsiz yapmıyor. Kendilerine mail attığımda benden 30 dolar+ KDV ücret istediler.