Neler Yeni

Dengesiz performans .

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Eren
1743124420971.png

bu sisteme sahibim ram 32 eksik gözüküyor. valorantta 300 600 arası fps alıyorum monitörüm 144hz ama kasıyor gibi bir his var nvidia ayarlarını vesaire nasıl yapmalıyım veya işlemciye yapmam gereken bir ayar var mıdır

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mehmet Efe Ergül
Hocam chipset başta olmak üzere audio,ethernet vs sürücülerini kurun biosdan xmpyi de açın ve vsync yi açabilirsiniz oyunda bunları bir yapın bakalım düzelecek mi

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ölücüadam42
Psikolojiktir muhtemelen fps değerleri normal biostan expo açın kapalıysa yapacak başka bir şey yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psikolojiktir muhtemelen fps değerleri normal biostan expo açın kapalıysa yapacak başka bir şey yok
açık hocam o bilmiyorum sanki laglı gibi geliyor gözüme
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam chipset başta olmak üzere audio,ethernet vs sürücülerini kurun biosdan xmpyi de açın ve vsync yi açabilirsiniz oyunda bunları bir yapın bakalım düzelecek mi
deneyeyim onları

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mehmet Efe Ergül
açık hocam o bilmiyorum sanki laglı gibi geliyor gözüme

deneyeyim onları
Monitörünüzü şuanda 60 hz kullanıyor olabilirsiniz hocam ayrıca, 144 kullanıyor olsanız bile oyun 60 olarak algılayıp 60 da çalıştırıyor olabilir onları da kurcalayın bi

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitörünüzü şuanda 60 hz kullanıyor olabilirsiniz hocam ayrıca, 144 kullanıyor olsanız bile oyun 60 olarak algılayıp 60 da çalıştırıyor olabilir onları da kurcalayın bi
yok masaüstü ayarlarında da 144 oyunda da 144 monitörde de 144. ayrıyeten bu laglı görüntü her zaman olmuyor sık sık oluyor ama

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mehmet Efe Ergül
denedim ama aynı

bu %1 fps çok düşük ondan olabilir mi
Hocam on numara sisteminiz var böyle bir şey olması mümkün değil parçalarda arıza belki olabilir diyecem ama o da çok düşük ihtimal, tekrar format atın format attıktan sonra sadece yapacağınız 4 güncelleme var driver ile ilgili, anakartınızın sitesinde girip chipset,audio,ethernet sürücülerini ve ekran kartınızın sitesinden ekran kartı sürücünüzü doğru bir şekilde indirip sırasıyla chipset,ekran kartı,audio,ethernet şeklinde kurup hertz i 144 e alıp tekrar deniyorsunuz. Bu arada bu chipset ekran kartı güncellemesini vesaire yapmadan önce windows update yapın önce sistem bi güncelleşsin bu sırada ekran kartı driveri da kuracak tüm sistem updateleri tamamlandıktan sonra DDU ile temiz şekilde kaldırıp o şekilde kurmaya başlayın sürücüleri. Bu arada DDU da ki en alttaki seçeneği de seçmeyi unutmayın. Adı otomatik sürücü araması tarzı bir şey olması lazım. Onu açmazsanız siz güvenli moddan çıkıp driverları kurana kadar kendi otomatik kurar bu sefer çakışır düzgün şekilde kuramazsınız

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
ilyas koç
Alıntıyı görüntüle
bu sisteme sahibim ram 32 eksik gözüküyor. valorantta 300 600 arası fps alıyorum monitörüm 144hz ama kasıyor gibi bir his var nvidia ayarlarını vesaire nasıl yapmalıyım veya işlemciye yapmam gereken bir ayar var mıdır
Görüntüde yırtılma oluyor olabilir. FPS sabitlemeyi deneyin, G-Sync/ FreeSync açıp deneyin

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689
İsim
Yunus Emre Uzun
Alıntıyı görüntüle
hocam genelde 7500 ve 4070süper kullananlar 2k monitörde kullanıyor 1080pde biraz darboğaz yiyor bu ikili ondan olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Eren
hocam genelde 7500 ve 4070süper kullananlar 2k monitörde kullanıyor 1080pde biraz darboğaz yiyor bu ikili ondan olabilir
ya fpste problem olmuyor ama %1 fps mesela 400 fpsim varken 140 130u görüyor dalgalanıyor onun sebebi nedir

windows update ve ekran kartı drvier kurulumu sonrası tüm driverları driver booster ile kurdum onunla bi ilgisi olabilir mi

Son düzenleme:

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689
İsim
Yunus Emre Uzun
ya fpste problem olmuyor ama %1 fps mesela 400 fpsim varken 140 130u görüyor dalgalanıyor onun sebebi nedir

windows update ve ekran kartı drvier kurulumu sonrası tüm driverları driver booster ile kurdum onunla bi ilgisi olabilir mi
hocam hiçbir fikrim yok o son dediğiniz hakkında galiba tüm driverları aynı anda otomatik mi kuruyor anlamadım ama hiç gerek yok ona zaten sadece ekran kartı driverını kurup sonra win update ten günceelliyorsunuz bitiyor

Top Bottom