Denizde yüzerken yengece basma korkusu

Tolgax güneş

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
626
Arkadaşlar senelerdir korkuyorum hiç başıma gelmedi ama aklımdan çıkmıyor her sene aklımda suda yürürken ayağıma yosun geldiği an çok korkuyorum acaba yengece basarmıyım basarsam ayağıma bişey olurmu korkusu arkadaşlarım o seviyede yengeç olmaz kıyıda olur diyorlar korkmamamı söylüyorlar ama ben çok korkuyorum 2 gün sonra tatile gideceğim ama korkuyorum olma ihtimali varmı veya basma ihtimali ?

Arkadaşlar senelerdir korkuyorum hiç başıma gelmedi ama aklımdan çıkmıyor her sene aklımda suda yürürken ayağıma yosun geldiği an çok korkuyorum acaba yengece basarmıyım basarsam ayağıma bişey olurmu korkusu arkadaşlarım o seviyede yengeç olmaz kıyıda olur diyorlar korkmamamı söylüyorlar ama ben çok korkuyorum 2 gün sonra tatile gideceğim ama korkuyorum olma ihtimali varmı veya basma ihtimali ?
Kork kork nereye kadar.
Ben de korkarım o durumdan ama bu korku sırasında yüzerim gene.
Yüz boşver

Valla bende derinde yüzerken altimdaki suyun metrelerce derin olduğunu ve dibinin karanlık soğuk ıssız olduğunu hayal ederdim ve korkardim. Hâlâ korkuyorum bazen ama yinede düşünmeden yüzüyorum. Bide derinde yüzerken ayagima bir şey değerse altima yaparim korkudan bundan çok korkuyorum.

Bir keresinde İzmir tarafına gitmiştim. Ayağıma yosun değdi sanıp umursamamistim biraz daha ilerledim ayagim yere gelmeyecek şekilde sonrasında hala ayağımda bir şey hissediyordum kıyıya doğru yüzdüm ayağımı elledim sonrasında bir baktım elimde deniz anası gormemle fırlatmam bir oldu. 2 yıl falan deniz fobisi oldu sonrasinda geçti 😀

Bir keresinde İzmir tarafına gitmiştim. Ayağıma yosun değdi sanıp umursamamistim biraz daha ilerledim ayagim yere gelmeyecek şekilde sonrasında hala ayağımda bir şey hissediyordum kıyıya doğru yüzdüm ayağımı elledim sonrasında bir baktım elimde deniz anası gormemle fırlatmam bir oldu. 2 yıl falan deniz fobisi oldu sonrasinda geçti 😀
Geçen gittiğimde ayağımın üstüne yavru yengeç geldi bir korktum ama nasıl kaçtım çok garip bir duygu kıskaçlarıyla bir şey yapmadı ama gördüm ya :cautious:😱

dostum anladığım kadarıyla birazcık takıntı yapmışsın bu konu hakkında öncelikli olarak şunu söylemek istiyorum korktuğun sevmediğin bir olay olur vs ondan tüm odağını çek ve düşünme vücuduna gelen o hissi yoket umursama, onun dışında yengeç küçük bir hayvan üstüne sert bassan bence öldürürsün ztn kıskacı ne kadar canını yakabilirki ?

Bütün deniz fobilerimi tetiklediniz teşekkür ediyorum :)

Dua et ayağına denk gelsin farklı bir şey e denk gelirse cinsiyet değiştirebilirsin.

En güvenlisi kaliteli bir gözlük al ve onunla yüz. Ayağını koymadan önce sağa sola bak müsaitse koyarsın. Hem suyun altını görmek de çok güzel ve eğlenceli. Deniz ayakkabısı kullanabilirsin kapma gibi bir durum olursa acıyı tamamen yok etmez ama hafifletir.

Kıyıdaki kayalıklarda yüzüyorsanız oralar yengeç doluda biraz açılınca 2m falan derinleşince su bu korku gereksiz kalıyor.Ayakta durmak yerine suya uzanıp yüzerseniz yengeçler size değemez zaten.

Geri