Neler Yeni

Deprem Sonrası Fırsatçılık

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
Ülkecek hepimizi derinden üzen ve felaket boyutunda diyebileceğimiz kara günler geçirmekteyiz. Deprem sebebiyle artan can kayıplarının durması ve enkaz altından kurtuluş haberlerinin artması hepimizin ortak temennisi olmuş durumda.

Hal böyleyken maalesef gene kendi memleketimizin insanı gözümüze çarpa çarpa ilk battaniye fiyatlarının bir anda artışı, daha sonra Abdullah'ında story'de gösterdiği gibi makarna fiyatlarındaki yükseliş, bugün hepimizin gördüğü ekmeğin Maraş'ta 14 TL'ye satılmaya çalışılması ve yağmacıların göstere göstere sahalara inmesi insafsızlık, vicdansızlık, ahlaksızlıktır. Bunun dışında orda gönüllü bulunan sivil yardım kuruluşları ve yetkililer ummalı bir çalışma içerisindeler, ancak biliyoruz ki yeterli değil. Türlü sebeplerle yerinde müdahaleye gidemeyen yardım gönderen insanlarımızın da sayısı çok daha fazla ve artması dileğiyle.

-Ekonomi der ki talep artarsa fiyat artar.

Bu cümleyi herkes en az bir kere duymuş, görmüş veya bizzat yaşamıştır. Benim dikkat çekmek istediğim konuda budur. İlk gözüme çarpan borsada beton firmalarının borsa düşüşte olmasına rağmen + yönde seyretmeleri oldu. Tüm bu felaket sona erip tekrar insanlarımız evlerine kavuştuklarında doğacak olan mobilya, elektronik eşya talebini bir gözünüzde canlandırmanızı istiyorum. Dönem dönem fiyatların tekrar fahiş fiyatlara çıkacağını değerlendiriyorum. Nacizane fikrim ihtiyacınız doğrultusunda eskimiş eşyalarınızı şu zam fulyası gelmeden imkanlar dahilinde yenilemeniz veya almanız. Tabi bu benim kendi fikrim.

Düşüncelerinizi yorumlarda belirtirseniz sevinirim.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
fiyat artışı tabii ki yanlış ama fiyatlarda arz talep meselesi bir ürüne ne kadar talep olursa o kadar değerlenir.
asıl sorulması gereken soru van depreminden sonra 2012 de binalar kontrol edildi ve depreme dayanıklı olmayanlar tespit dildi ama yıkılmadı 1-2 tane göstermelik yıkıldı bıraktılar. ek olarak yeni yapılan binaların depreme dayanıklıkları dnetlenmedi. hükümetin suçu büyük bu konuda akepe 2012 den itabaren bile gerekli aksiyonları alsaydı bu kadar can, mal kaybı olmayacaktı.işin en komik tarafı torpille atanan afat ekipleriyle insanları kurtarmaya çalıştılar gerçekten komik durum. nerden nasıl başlıyacaklarını bile bilemeyen insanlar iş yapıyor.
şöyle bir düşünüyorumda sonuna kadar hakediyorlar bunları şimdi sana kötü eleştiri olarak gelebilir ama gerçekten sonuna kadar hakediyorlar.

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fiyat artışı tabii ki yanlış ama fiyatlarda arz talep meselesi bir ürüne ne kadar talep olursa o kadar değerlenir.
asıl sorulması gereken soru van depreminden sonra 2012 de binalar kontrol edildi ve depreme dayanıklı olmayanlar tespit dildi ama yıkılmadı 1-2 tane göstermelik yıkıldı bıraktılar. ek olarak yeni yapılan binaların depreme dayanıklıkları dnetlenmedi. hükümetin suçu büyük bu konuda akepe 2012 den itabaren bile gerekli aksiyonları alsaydı bu kadar can, mal kaybı olmayacaktı.işin en komik tarafı torpille atanan afat ekipleriyle insanları kurtarmaya çalıştılar gerçekten komik durum. nerden nasıl başlıyacaklarını bile bilemeyen insanlar iş yapıyor.
şöyle bir düşünüyorumda sonuna kadar hakediyorlar bunları şimdi sana kötü eleştiri olarak gelebilir ama gerçekten sonuna kadar hakediyorlar.
Bugün Oğuzhan Uğur'un yardım kamyonları afet bölgesine ulaştıktan sonra "Ee abi şimdi napıcaz" diye bana soruyorlar dediğini gördüm. Kesinlikle koordinesizlikte var.

Top Bottom