Dermatologdan ilaçları aldım aklıma takılanlar?

Conqureor

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
459
Sivilce/akne için gittim.
Roacctune diye bi ilaç varmış tam nasıl yazılıyor bilmiyorum. İstiyosan yazabilirim fakat hem yaz aylarında pek önermem hemde kolay bi ilaç değil dedi bende tercih etmedim.
Onun yerine yazdıkları:
Monodoks yazdı tok karnına sabah akşam içecekmisim
Oximin yazdı haftanın 6 günü aksam yatmadan önce kullanmam için.
Acnelyse yazdı haftanin bir günü kullanacakmışım sadece.

Bu ilaç ve kremleri daha önce kullanan varmı dikkat etmem gerekenler neler veya fayda görebilir miyim fikri olanlar söyleyebilir mi?

🔹 "Sivilcelerin iltihaplı ve çok sayıdaysa"Monodoks veya Oximin (doktor kontrolünde).
🔹 "Kistik, derin sivilcelerin varsa"Oximin daha etkili olabilir.
🔹 "Hafif sivilce ve siyah noktaların varsa"Acnelyse krem yeterli.
🔹 "Hiçbiri işe yaramıyorsa"Roaccutane seçeneği değerlendirilebilir.
🔹 Roaccutane etkili ancak ciddi riskleri olan bir ilaçtır.
Benim yorumuma gelecek olursan ileride geçiyor bu tarz sorunlar. Eğer çok dert etmiyorsan cilt temizliğine ekstra önem verip hiçbirini kullanma.

🔹 "Sivilcelerin iltihaplı ve çok sayıdaysa"Monodoks veya Oximin (doktor kontrolünde).
🔹 "Kistik, derin sivilcelerin varsa"Oximin daha etkili olabilir.
🔹 "Hafif sivilce ve siyah noktaların varsa"Acnelyse krem yeterli.
🔹 "Hiçbiri işe yaramıyorsa"Roaccutane seçeneği değerlendirilebilir.
🔹 Roaccutane etkili ancak ciddi riskleri olan bir ilaçtır.
Benim yorumuma gelecek olursan ileride geçiyor bu tarz sorunlar. Eğer çok dert etmiyorsan cilt temizliğine ekstra önem verip hiçbirini kullanma.
Doktor seninkiler iz yapabilecek durumda dedi o yüzden 2 krem 1 ilac yazdı

En son roaccutane'a geleceksin zaten o da doktorunun dediği gibi bir dönem cehennemi yaşatacak.

Kullan hepsini ama en çok yağlı içeren şeyleri tüketmeyi azalt. Sütü bile yarım yağlı iç eğer içiyorsan.
Kendim zaten aburcubur şeker vesare yemiyorum. Doktor da süt ve süt ürünlerini kes dedi. Ürünleride kujlalnısam fayda görürüm umarım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En son roaccutane'a geleceksin zaten o da doktorunun dediği gibi bir dönem cehennemi yaşatacak.
Neden kral

Bunu direkt başka doktora veya eczaneye sorman daha mantıklı sanki.

Kendim zaten aburcubur şeker vesare yemiyorum. Doktor da süt ve süt ürünlerini kes dedi. Ürünleride kujlalnısam fayda görürüm umarım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neden kral
Sivilceye takıp dermotologa gidenler genelde tatmin olmayıp roaccutane'a kadar ilerliyorlar. En kesin çözüm çünkü. Kökten kaldırabiliyor bazı insanlarda. Çevremde aşırı sivilce sorunu yaşayıp kullananların cildi sıradan insanlardan daha iyi. Değişik bir meret. Ama tehlikeli de işte.

Sendeki ilaçlar da iş görebilir.
Sabah, akşam jel ile cildini temizle.
Yüzünde güneş kremi, makyaj malzemesi gibi şeyler tutma.
Süt ürünü ve şeker kullanımını azalt.
2 günde bir yüzünü temizledikten sonra aha+bha tarzı bir tonik kullan.
Haftada 1 peeling yap.
Tırnaklarını kısa, ellerini bakımlı tut yüzüne dokunma.

Peki verdigi ilac ve kremler etkili olur mu
Verdiği ilaçlar geçici çözüm, bıraktığında tekrar sivilceler çıkmaya başlayacak. Yaz ayı sonuna doğru roaccutane başlamanı öneririm, yazın kullanma çok sıkıntı çekersin. Bir de beslenme düzeni çok önemli sivilceler için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,501
Üyeler
183,440
Son üye
zfrbbcn
Geri