Ders çalışma düzenini oturtamıyorum..

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
866
9.sınıfım 5.hafta olmasına rağmen hiç kitabı defteri açıp tekrar yapmadım. hayır işin kötüsü ailemle de ilgilenmiyorum. DC bağımlılığı vardı bıraktım onu şimdide babamla falan konuşmuyorum ders çalışmıyorum tavsiyeleriniz nedir ? Ekim sonu sınav haftası var bide..

9.sınıfım 5.hafta olmasına rağmen hiç kitabı defteri açıp tekrar yapmadım. hayır işin kötüsü ailemle de ilgilenmiyorum. DC bağımlılığı vardı bıraktım onu şimdide babamla falan konuşmuyorum ders çalışmıyorum tavsiyeleriniz nedir ? Ekim sonu sınav haftası var bide..
Muhtemelen telefon ya da bilgisayar bağımlısısın. Kendin bu araçları kontrol edebilecek yaşta olmana rağmen edemiyorsun ve soruna yol açıyor. Ders çalışmadığın için sürekli içinde bir sıkıntı var. Mecbur ebeveynlerinle konuşup bu araçların kontrolünü onlara vereceksin.

Reis koltuk yanina dosuyorsun elektrik kablolarini elektrikleride aciyorsun koyuyorsun kitabi karsina hadi bakim okuma

Buna zaten kendini zorlayarak başlayacaksın. Eğer sana göre alışılmışın dışında bir şeye alışmak istersen, bıksan bile asla boşluk vermeden 2 3 hafta sürekli tekrarlaman lazım. Sonrası artık alışkanlık haline geliyor ve ders yapmak için öfleyip püflemezsin veya kitabı açmamazlık yapmazsın.

Eğer bağımlıysan telefonu ailenin yanına koyabilirsin. Onlara direkt verme sadece yanlarında dursun.
Bilgisayarı kendine direkt olarak yasaklama. Gün geçtikçe bakma süresi en aza indir. Mesela şu an günde 6 saat bakıyorsan yine dersini yap 5 saat bilgisayara bak, diğer hafta dersini yap 4.5 saat bak gibi gibi böyle gide gide bağımlılığında azalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,027
Üyeler
188,869
Son üye
Infermi
Geri