Neler Yeni

Derslerde sıfırım hiçbirşey bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa Şoray
Arkadaşlar merhaba 11.sınıfım ders çalışmaya karar veriyorum sonra hiç bir şey bilmediğim için nerden başlayacaığımı bilemiyorum kafam çok karışıyor sayısalcıyım sterese giriyorum hiç yapamıyorum nasıl başlıyacam ne yapayım yardım edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
BEKİR ALTIN
Arkadaşlar merhaba 11.sınıfım ders çalışmaya karar veriyorum sonra hiç bir şey bilmediğim için nerden başlayacaığımı bilemiyorum kafam çok karışıyor sayısalcıyım sterese giriyorum hiç yapamıyorum nasıl başlıyacam ne yapayım yardım edin.
Motive ,istikrar azim. YouTube da videolar var. Birşeyler öğrendikce motive olursun. En önemlisi süreklilik.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa Şoray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Yunus
ne bilim hacı ben ne yapıyorum anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

reis nerden başlayacağımı bilmiyorum
hocam şahsen tyt çalışmaya başla 9 ve 10. sınıf konuları olduğu için başlangıç denebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
BEKİR ALTIN
ne bilim hacı ben ne yapıyorum anlamadım

reis nerden başlayacağımı bilmiyorum
9 dan baslicam YouTube ders videoları var. 9 mat sosyal Türkçe yazıp plan olusturcan. Rehber öğretmenin ile konuş o yardımcı olur. Konu deneme şeklinde ilerlicen.

Bu arada sınavlar denemeler hep yanlış ve boş bıraktığın sorulardan çıkar. Yanlış yapmaktan korkmaman lazım. Zaten öğrendikçe hevesin artar 😄

Varex8

80+
Yapabileceğin en iyi şey şöyle, temel matematikle başla anlaması daha kolay konular olduğu için çalışıp anladıkça motivasyonun da yerine gelir zorlandığın konu olursa boş ver geç onları. Edebiyat, tarih coğrafyada da ezber kuvvetin nasılsa artık ona göre çalış. En iyi ve garanti bu şekilde ilerleyebilirsin temel konulara basit konulara odaklan sana zor gelen yerleri hiç çalışma.
Benim coğrafyam lisede performans notları dahil hiç 70'i geçmemişti, YKS AYT'de coğrafyayı 10 doğru 1 yanlış yapmıştım. Her şeyi bilmek zorunda değilsin dediğim gibi temel ve basit konulara odaklan. Yapabilirsen ilerde de daha zor konularla devam edersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Umut Metin
Reis öncelikle hangi alanda ilerlemek istediğini seç sayısal mı eşit ağırlık mı sözel mi bunu belirledikten sonra seviyeni bul sayısal olduğunu düşünerek devam ediyorum.

Komple tüm derslerden sıfırsın ortaokul bilgin yoksa mat üzerinden anlatayım bir hoca bul youtube üzerinden sana hitap eden onun illa 0dan matematik videoları vardır aç onu izle bilgilerini tazeler işte karekök nedir üssü işlemler nasıl yapılır bunları üstten dinle inan hatırlayacaksın bir kaynak eşliğinde test ile bilgini pekiştirirsin.

TYT-AYT
TYT için bir çok hocanın .. günde TYT mat .. günde TYT fizik dersleri oluyor açıp testler çözersin yani açıkcası 1.5 sene de biraz zor gibi gözüküyor hem TYT hem AYT ama düzenli programlı çalışırsan yaparsın unutma TYT'de sürekli deneme çözmen hangi soruları yapamıyorum diye bakman daha önemli çünkü denemedeki sosyali çözdükçe soruları anlayabiliyorsun çalışman gerekmiyor diyebilirim.
AYT de ise 12. sınıf matematiği kolay aslında integralde belki geometrik cisimlerinde zorlanabilirsin o konu da zaten son konulara o zaman kadar AYT matı halledersin 12. sınıfta zaten AYT matın yarısını öğreniyorsun.

Kısacası düzenli bir şekilde zaman kaybetmeden programlı bir şekilde çalışmaya başla pes etmeden yorulmadan halledebilirsin. Çok fazla karışık yazmış olabilirim

Bana kalırsa her gün 20 paragraf 20 problem (20 geometri OPSİYONEL) -> çok etkisini görürsün

Top Bottom