Önelikle şunu söyleyim
@Besim Tibuk'un dediklerine aynen katılıyorum. Eskiden demokrasiyi çok seven ve savunan biriydim. Ancak son zamanlar da monarşiye yanaşmaya başladım. Çünkü etrafta gördüklerim yani Türkiye'nin yönetiminin tamamımda eğitimsiz ve işi bilmeyenler var. Bir yerde görmüştüm "gerçek bir lider, kendinden sonra kendinden daha iyi liderler yetiştirendir". Monarşik sistemde kral kendinden sonraki oğlunu, kardeşini, kuzenini veyahut hanedandan uygun olan herhangi birini ömrü boyunca çok kaliteli eğitimden geçirir. Bu yapılırken diğer prens veya şehzadeleri geri planda tutulmaz. Onlar da kaliteli eğitimlerden geçerler. Demokrasik rejimde herkes kendi çıkarını düşünüyor. Özellikle Türkiye siyasetinde.. Mutlak Monarşik sistemde kral, padişah veya hanedandan bir başkası tüm güç kendilerinde toplandığından onlarda sapıtır ve halkın çıkarı yerine kendi çıkarlarını düşünürler. Bir süre sonra kendi hanedanları içerisinde herkes kendini düşünür ve yavaş yavaş o hanedan çöker dolayısıyla ülke de çöker. Ancak anayasal monarşide meclis kralın, padişahın ya da hanedan üyelerinin ayrıcalıklarını kısıtlar. Meclis içerisindeki vekiller halk tarafından kendilerine uyan eğitimli insanlar seçilir. Ardından her karar halkın faydasına alınır zira her durumda hem halk hem meclis hem de kral kazanır. Ben Türkiye'nin sistemi değişsin demiyorum çünkü demokrasiyi yönetecek birinin olmadığı gibi bence monarşiyi de adam akıllı yönetecek birisi yok şuan Tr'de. Ayrıca Türkiye'ye monarşi gelirse Osmanlı'yı tekrar kurmak isteyenler elbette olacaktır ancak hepsinin zekasından şüphe duyarım. Tamam Osmanlı benimde geçmişim ancak bu kadar abartılacak bir şey değil. Ayrıca Osmanlı'yı tekrar kurmamız halinde Osmanoğlu Hanedanı ayağa kalkacaktır. Ya biz Yönetiriz ya da ismi koyamazsınız. Tarzında tepki verirler ki haklı durumda da olurlar.. Neyse güzel bir tartışma oldu bence.
Osmanlı'yı tekrar kurmamız halinde . Osmanoğulları ülkeyi peşkeş çekecektir .
Babür hanedanı peşkeş çekti Hindistan'ı İngilizlere , Osmanoğulları Anadolu'yu peşkeş çekti Fransızlara İngilizlere İtalyanlara Yunanlılara ..
Hala daha anlatamadığımız ve anlatmakta imkansız artık en iyi yönetim biçimi !
Hukuk otoritesi ve İdealizmdir .
Hayır bir de yani içinden bir tane dahi şerefli namuslu onurlu haysiyetli insan çıkmayan bir Devlet'in , neye ihtiyacı olduğunu konusunda başka şeyler söylüyorsunuz ?
Koca memlekette ; şerefli onurlu haysiyetli bir adam çıkaramamışsın !
Utanıp yüz kızaracağı yerde ; 7 / 24 bütün ülke edebiyat yapıyor .
El insaf ya !
Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde ! bunu kimse tartışamaz görmüyor musun ?
Süreğen neler yaşanıyor neler oluyor neler bitiyor ?
Bir Allah'ın kulu çıkıp da .. Kurum Kuruluş geçtim Kolluk kuvveti emniyet savcılık şu bu hepsini geçtim .
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti denilen ama aslında Tamamen TIRT bir devletin içinden !
Bir tane bile insan çıkıp ; harekete geçmiyor .
Daha sen şerefli onurlu haysiyetli bir insanı ; 80 milyonluk ülke de bir tane bile yetiştiremiyorsun !
Sonra da .. Devletten bahsediyorsun ..
Patrimonyal bile değil la bu devlet .. Çözülmüş bitmiş bitmiş .
Örgüt bu Örgüt ne devleti ya ?