Devlet anayasası değiştirmek

Biz onca nesnel gerçel gerçek bilgiler veriyoruz . İşin her şeyini üslubunca düzgün şekilde söylüyoruz .
Hocam bunlar olağan şeyler. Bundan dolayı düşüncelerimizi söylemekten geri kalmamalıyız.
Post automatically merged:

Ama kriterleri karşılamadığım için hiçbir konuda söz söylenmediği gibi aşağılanmak durumundayım ?

Peki kriterler neler ?

Dinli İmanlı Vatanlı dolanmam , Popüler neyse semirmem , cahil olmam , ona buna salça olmam .
İşte bunu yapanı bu halk çok sever. Halk popülizmi, yalanı sever. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyet sorunludur.

Hocam bunlar olağan şeyler. Bundan dolayı düşüncelerimizi söylemekten geri kalmamalıyız.

Tolerans edilecek noktayı çoktan geçti Besim bey , Herkes öyle . Adam bedelli kovalıyor .. Twitter'da orada burada .. Yaa ne oldu gördün mü sarı poşet falan diyor böyle .. Bordo bereli takılıyor .. Herkes onun peşinde izinde ..

Ben Dağın başındayım .. Lan ben adamlarla koyun koyunayım lan neredeyse ben adamlar kadar cani ************* cümleler kurmuyorum .. Sarı poşetler ne bileyim işte bak nasıl sizi şöyle ettik ettik gibi ..

İdealist şerefli bir Türk genci olarak Askerliğimi Askerliğin kaidelerine ve etiğe uygun şerefe uygun yapıyorum . Millet beni dövüyor .. Bu şebekleri yüceltiyor üstüne bir de bu şebekler kahraman oluyor .

Lan dağın başında eksi kaçta elinde g3 olan ben vebalı oluyorum da o bedelli kovalayan vatan millet sakaryacılar kahraman oluyor .

Her konuda İmanlı diye cak cak konuşuyor .

Bize ise hiçbir şekilde söz hakkı yok , Söz ettin mi yandın .. Hemen yok burnunda sivilce var yok bilmem ne ..

Herkeste bilir , İsterseniz bakınız .. Türkiye dünyada ; cahil nüfusta ilk sıralardadır .
Türkçe 'de de kimse okuduğunu anlamaz . Türkçe'den de başka hiçbir dil bilmez .

Böyle bir milletin de ülke olarak DÜNYAYI MEŞGUL ETMESİ

İNSANLIK İÇİN EN BÜYÜK AYIPTIR . Yeter ya soğudum vallahi soğudum ben bu nalet ettiğim ülkesinden .

Böyle ülke mi olur ya .

Merhabayın dostlar, sevgili Romalı'lar, yurttaşlarım! Tamam şaka bir yana size bir şey soracağım. Uzun zamandır düşünüyorum. Ama tam adam akıllı bir cevap bulamadım.
Soru şu: Biliyorsunuz ki Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Anayasası'nın ilk üç maddesinin değiştirmesini yasakladı ve dördüncü maddeyi yazdı. Peki ileride bir gün cumhuriyetten çok daha iyi bir yönetim biçimi keşfedilirse ve bizim o yönetime girmemiz halinde gerçek anlamda durumumuzu katlanarak iyi hâle gelirse biz anayasamızın ilk dört maddesini değiştirebilir miyiz?

"MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Pek çok hukukçuya göre anayasanın ilk dört maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatıdır."

(Lütfen saygı çercevesinde cevaplarınızı yazın)
Atatürk hakkında tek şüphe ile baktığım konu işte. Bir yanım diyor şeriatçı bit yavruları mı gelsin kanun su istimal edilir. Bir yanım diyor daha iyisi varsa nasıl değiştireceğiz. Ben nötrüm. Aslında değilim, bir ülkenin başına gelebilecek en kötü 2. şey din, 1. şey islami yönetimdir.
Post automatically merged:

Atatürk hakkında tek şüphe ile baktığım konu işte. Bir yanım diyor şeriatçı bit yavruları mı gelsin kanun su istimal edilir. Bir yanım diyor daha iyisi varsa nasıl değiştireceğiz. Ben nötrüm. Aslında değilim, bir ülkenin başına gelebilecek en kötü 2. şey din, 1. şey islami yönetimdir.
@Besim Tibuk sen ne düşünürsün besim hocam

Son düzenleme:
eksik yazdığım için yanlış anlaman normal affedersin. Sadede gelecek olursam anayasal monarşinin örnek verdiğin devletler de işe yaramış olması Türkiye de işe yarayacağı anlamına gelmez artı olarak örnek verdiğin ülkeler de eğitim ve bilimde ileri seviyedeler. Anayasal monarşinin Türkiye de neden işe yaramayacağını anlatayım Türkiye anayasal monarşi'ye geçtiği gün meclis halkın çoğunluğu tarafından yok sayılır padişahın meclis tarafından kısıtlanan yetkileri yok sayılır bir de padişah bunun üzerine Osmanlı devletine tekrar kuracağım dediği anda ülkede iç savaş çıkar. haklı olarak bu varsayımlarıma neden olan sebepleri soracaksın ben de söyle düşündüm 2018 yılında ak parti %52 oy aldı ak parti muhafazakar bir parti olduğu için %52 lik kısmı Osmanlı ve hilafeti tekrar geri getirmek ister, peki orta çağ devleti olan Osmanlıyı neden isterler cevabı çok basit eğitimsizler. bir ülke eğitim bilim vb. de çok iyi olursa yönetim biçimi far etmez.
Önelikle şunu söyleyim @Besim Tibuk'un dediklerine aynen katılıyorum. Eskiden demokrasiyi çok seven ve savunan biriydim. Ancak son zamanlar da monarşiye yanaşmaya başladım. Çünkü etrafta gördüklerim yani Türkiye'nin yönetiminin tamamımda eğitimsiz ve işi bilmeyenler var. Bir yerde görmüştüm "gerçek bir lider, kendinden sonra kendinden daha iyi liderler yetiştirendir". Monarşik sistemde kral kendinden sonraki oğlunu, kardeşini, kuzenini veyahut hanedandan uygun olan herhangi birini ömrü boyunca çok kaliteli eğitimden geçirir. Bu yapılırken diğer prens veya şehzadeleri geri planda tutulmaz. Onlar da kaliteli eğitimlerden geçerler. Demokrasik rejimde herkes kendi çıkarını düşünüyor. Özellikle Türkiye siyasetinde.. Mutlak Monarşik sistemde kral, padişah veya hanedandan bir başkası tüm güç kendilerinde toplandığından onlarda sapıtır ve halkın çıkarı yerine kendi çıkarlarını düşünürler. Bir süre sonra kendi hanedanları içerisinde herkes kendini düşünür ve yavaş yavaş o hanedan çöker dolayısıyla ülke de çöker. Ancak anayasal monarşide meclis kralın, padişahın ya da hanedan üyelerinin ayrıcalıklarını kısıtlar. Meclis içerisindeki vekiller halk tarafından kendilerine uyan eğitimli insanlar seçilir. Ardından her karar halkın faydasına alınır zira her durumda hem halk hem meclis hem de kral kazanır. Ben Türkiye'nin sistemi değişsin demiyorum çünkü demokrasiyi yönetecek birinin olmadığı gibi bence monarşiyi de adam akıllı yönetecek birisi yok şuan Tr'de. Ayrıca Türkiye'ye monarşi gelirse Osmanlı'yı tekrar kurmak isteyenler elbette olacaktır ancak hepsinin zekasından şüphe duyarım. Tamam Osmanlı benimde geçmişim ancak bu kadar abartılacak bir şey değil. Ayrıca Osmanlı'yı tekrar kurmamız halinde Osmanoğlu Hanedanı ayağa kalkacaktır. Ya biz Yönetiriz ya da ismi koyamazsınız. Tarzında tepki verirler ki haklı durumda da olurlar.. Neyse güzel bir tartışma oldu bence.

Önelikle şunu söyleyim @Besim Tibuk'un dediklerine aynen katılıyorum. Eskiden demokrasiyi çok seven ve savunan biriydim. Ancak son zamanlar da monarşiye yanaşmaya başladım. Çünkü etrafta gördüklerim yani Türkiye'nin yönetiminin tamamımda eğitimsiz ve işi bilmeyenler var. Bir yerde görmüştüm "gerçek bir lider, kendinden sonra kendinden daha iyi liderler yetiştirendir". Monarşik sistemde kral kendinden sonraki oğlunu, kardeşini, kuzenini veyahut hanedandan uygun olan herhangi birini ömrü boyunca çok kaliteli eğitimden geçirir. Bu yapılırken diğer prens veya şehzadeleri geri planda tutulmaz. Onlar da kaliteli eğitimlerden geçerler. Demokrasik rejimde herkes kendi çıkarını düşünüyor. Özellikle Türkiye siyasetinde.. Mutlak Monarşik sistemde kral, padişah veya hanedandan bir başkası tüm güç kendilerinde toplandığından onlarda sapıtır ve halkın çıkarı yerine kendi çıkarlarını düşünürler. Bir süre sonra kendi hanedanları içerisinde herkes kendini düşünür ve yavaş yavaş o hanedan çöker dolayısıyla ülke de çöker. Ancak anayasal monarşide meclis kralın, padişahın ya da hanedan üyelerinin ayrıcalıklarını kısıtlar. Meclis içerisindeki vekiller halk tarafından kendilerine uyan eğitimli insanlar seçilir. Ardından her karar halkın faydasına alınır zira her durumda hem halk hem meclis hem de kral kazanır. Ben Türkiye'nin sistemi değişsin demiyorum çünkü demokrasiyi yönetecek birinin olmadığı gibi bence monarşiyi de adam akıllı yönetecek birisi yok şuan Tr'de. Ayrıca Türkiye'ye monarşi gelirse Osmanlı'yı tekrar kurmak isteyenler elbette olacaktır ancak hepsinin zekasından şüphe duyarım. Tamam Osmanlı benimde geçmişim ancak bu kadar abartılacak bir şey değil. Ayrıca Osmanlı'yı tekrar kurmamız halinde Osmanoğlu Hanedanı ayağa kalkacaktır. Ya biz Yönetiriz ya da ismi koyamazsınız. Tarzında tepki verirler ki haklı durumda da olurlar.. Neyse güzel bir tartışma oldu bence.

Osmanlı'yı tekrar kurmamız halinde . Osmanoğulları ülkeyi peşkeş çekecektir .

Babür hanedanı peşkeş çekti Hindistan'ı İngilizlere , Osmanoğulları Anadolu'yu peşkeş çekti Fransızlara İngilizlere İtalyanlara Yunanlılara ..

Hala daha anlatamadığımız ve anlatmakta imkansız artık en iyi yönetim biçimi !

Hukuk otoritesi ve İdealizmdir .

Hayır bir de yani içinden bir tane dahi şerefli namuslu onurlu haysiyetli insan çıkmayan bir Devlet'in , neye ihtiyacı olduğunu konusunda başka şeyler söylüyorsunuz ?

Koca memlekette ; şerefli onurlu haysiyetli bir adam çıkaramamışsın !

Utanıp yüz kızaracağı yerde ; 7 / 24 bütün ülke edebiyat yapıyor .

El insaf ya !

Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde ! bunu kimse tartışamaz görmüyor musun ?

Süreğen neler yaşanıyor neler oluyor neler bitiyor ?

Bir Allah'ın kulu çıkıp da .. Kurum Kuruluş geçtim Kolluk kuvveti emniyet savcılık şu bu hepsini geçtim .

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti denilen ama aslında Tamamen TIRT bir devletin içinden !

Bir tane bile insan çıkıp ; harekete geçmiyor .

Daha sen şerefli onurlu haysiyetli bir insanı ; 80 milyonluk ülke de bir tane bile yetiştiremiyorsun !

Sonra da .. Devletten bahsediyorsun ..

Patrimonyal bile değil la bu devlet .. Çözülmüş bitmiş bitmiş .

Örgüt bu Örgüt ne devleti ya ?

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti denilen ama aslında Tamamen TIRT bir devletin içinden !

Bir tane bile insan çıkıp ; harekete geçmiyor .

Daha sen şerefli onurlu haysiyetli bir insanı ; 80 milyonluk ülke de bir tane bile yetiştiremiyorsun !

Sonra da .. Devletten bahsediyorsun ..

Patrimonyal bile değil la bu devlet .. Çözülmüş bitmiş bitmiş .

Örgüt bu Örgüt ne devleti ya ?
Abi sonlara doğru bana kızdın mı, sövdün mü, sinirlendin mi, bana mı dedin falan pek anlamadım.🙃😁

Abi sonlara doğru bana kızdın mı, sövdün mü, sinirlendin mi, bana mı dedin falan pek anlamadım.🙃😁

Değmez diyorum değmez . Bu millete değmez . Bu millet bağrından bir tane bile namuslu şerefli onurlu haysiyetli bir evlat çıkarmış mı ?
Baksana ya 80 milyonluk ülke . 80 milyondan çıkmadıysa artık ihtimali sen düşün . Loto oyna milli piyango emin ol o çıkar da bu milletten bir cacık olmaz .

Normalde kurumların içinden ; alttan üstüne .. illa birisi çıkar harekete geçer . O birisi birileri olur . Olur yani , illa bir hareket olur .

Ama ufağından büyüğüne ülkede yaşanan anayasaya .. tüzüğe yönetmeliğe hatta uluslararası normlara sözleşmelere protokollere her şeye ama her şeye aykırı tamamen absürt ve anında şiddetle cezalandırılması gereken şeyler de ?

Bir tane bile adamın harekete geçmemesi ! Bu da ülkenin ülke olmadığını .. hatta hiçbir cacık TIRT olduğunu gösterir .
Bu Ukrayna yazımda bahsettiğim devletlerin kapasite görünümleri tablosun da ..

As bayrakları As As Türkiye Ya çözülen ya Çöken devlet bunların arasında .

Yani Devlet bile değil :D

Sana rakamla vereyim !

80 000 000 ' da bir 1 tane sadece ya 1 tane şerefli namuslu haysiyetli onurlu insan harekete geçsin , hareket kabiliyeti olsun !

Yıllar Yıllar Yıllar Yıllar geçti . Ama 1 tane bile çıkmadı ! Düşün ya :D Düşün :D

Millet mi lan bu :D

1662244178164.png

Son düzenleme:
Demokrasi bana hep göz boyama olarak gelmiştir. Diyelim ki C.B oldum, yüksek ihtimalle Tek Adam Rejimini kaldırmazdım. Sadece bu rejimin kötü kişilerin eline geçmemesi gerekiyor.

Tek Adam Rejimini kaldırmazdım.
Dünyanın en iyi adamına bile versen tek adam rejimini o da sapıtır kanka. Mutlak güç kesinlikle tek kişinin elinde toplanmamalı. Onlarca örnek var. Stalin, Lenin, Hitler, Saddam, Mao Zedung, Kim Hanedanı işte hepsinin elinde mutlak güç olduğundan hepsinin yaptıklarından haberdarsınız. Bu yüzden kattiyen anayasal monarşi!

Dünyanın en iyi adamına bile versen tek adam rejimini o da sapıtır kanka. Mutlak güç kesinlikle tek kişinin elinde toplanmamalı. Onlarca örnek var. Stalin, Lenin, Hitler, Saddam, Mao Zedung, Kim Hanedanı işte hepsinin elinde mutlak güç olduğundan hepsinin yaptıklarından haberdarsınız. Bu yüzden kattiyen anayasal monarşi!
%100 Tek adam Rejimi de kötüdür, %100 Demokrosi'de kötüdür. Bunun ortasını bulmanız lazım.

Demokrasi bana hep göz boyama olarak gelmiştir. Diyelim ki C.B oldum, yüksek ihtimalle Tek Adam Rejimini kaldırmazdım. Sadece bu rejimin kötü kişilerin eline geçmemesi gerekiyor.
İşte o orta anayasal monarşi.

Gençler çok yanlış yoldasınız çok .

Osmanlı devleti , Meşrutiyet denilen örneğiyle ; anayasal monarşi şeklinde yönetildi ve sonuç ne oldu ?

Sürekli birilerine yamanmaya çalışan ; dürzüler , dalkavuklar türedi .. Omurga yok .

Halk bin parçaya bölündü . Atatürk'ün hayat hikayesine yeterince baksaydınız ; görürdünüz .

Birisi açmış burada Sivas kongresi diye ? Atatürk'ü kimse gale bile almıyordu ki .. O kongrelere ahım şahım katılımlar mı oldu hayır ?

bildiğin en fazla otuz kişi falan .

Atatürk telgraf tellerini kestirdi , Telgrafhaneleri ele geçirdi . Atatürk dedi ki ! beni başkan seçin heyeti temsil hakkım olsun !

İstanbul'a geldi adamlar , Gidiyorlar başkasını başkan seçiyorlar .

O gelişmiş ülkeler diye dilinizle ; ballandıra ballandıra anlattığınız o ülkeler de ; Prensipli ilkeli idealist şerefli onurlu haysiyetli adam yetiştirme geleneği var anlayacağınız dilde söyledim .

Burayı kalın yazarsam anlaşılır belki !

Milli mücadelenin başlamasında ve Milli mücadelenin kazanılmasını sağlayacak bir liderin ortaya çıkmasın da ..

Her kafadan yüz bin ses çıkarken ; Atatürk'ü kimse gale almıyor ve herkes Atatürk'e karşı düşmanca hareket ediyordu .

Sıkıştıkça sıkıştı bunlar ; Oraya yamanayım buraya yamanayım ; Davulun sesi hoş geliyor ; baktılar ki ! Yumurta kapıya dayandı .

Cepte para kalmadı , Açlıktan nefes kokuyor , Tokmak kafamıza indi , Öyle Atatürk'e temsil veriyorlar .

Düşün ki ! Onca alternatifinin arasından ; bir tane şerefli namuslu idealist haysiyetli adam ; Atatürk çıkmış o da ülkeyi kurtarmış .

Bu yüzden bir ülkenin amacı ; idealist vizyon sahibi .. hukuk otoritesine sahip , namuslu şerefli onurlu haysiyetli prensipli insanlar yetiştirmek olması gerekmektedir .

Geri