Neler Yeni

Devletin Verdiği Destek, Teşvik ve Hibeler Tek Çatı Altında!

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Dostlar bunlar zaten verilenler. Bakanımız üstüne katıp tek bir çatıda toplamış. Siz herhalde bundan önce destek verilmiyordu sanıyorsunuz?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bana somut şeyler getirin abi.
Ben çevremde insanların maddi gücünde destek olunduğunu görmüyorum.
Destek konusundan imf ye göre en gerideki ülkeler arasındayız.
Mustafa varankın bahsettiği şeyler inş gerçekleşir.
Gerçekleşmeden yorum yapamam.
işte gerçek bi yorum tiger harun şaşırttın gine bizi :)

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Bana somut şeyler getirin abi.
Ben çevremde insanların maddi gücünde destek olunduğunu görmüyorum.
Destek konusundan imf ye göre en gerideki ülkeler arasındayız.
Mustafa varankın bahsettiği şeyler inş gerçekleşir.
Gerçekleşmeden yorum yapamam.
Bundan daha somut ne getirebilirim bilmiyorum.

Adamın dediği şey, zaten gerçekleşmiş olan projeler. "Şu projeye şöyle destek vereceğiz, yapacağız, edeceğiz." değil. "Yaptık, ettik, verdik." diyor. Yıllardır, devlet desteği alan tüm projeleri görebilirsin bu siteden.

Yarın bir konu daha açacağım. Bakan Varank'ı takip etmeni öneririm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostlar bunlar zaten verilenler. Bakanımız üstüne katıp tek bir çatıda toplamış. Siz herhalde bundan önce destek verilmiyordu sanıyorsunuz?
Onu bile ayırt edememişler yaa 😅

işte gerçek bi yorum tiger harun şaşırttın gine bizi :)
Ciddi misin hocam? Ciddiysen hiç komik değil.

zatten yıllardır olması gereken şeyler değilmi ???
Hocam, yıllardır destek sağlanıyor zaten. Yeni destek veriyor değil. Sadece, verdiği desteği ayrıntılı bir şekilde duyuruyor artık. "Şu projeyi destekledik, şu işe yardımcı olduk. Siz de bir proje yaparsanız ona da destek veririz. Projenizle alakalı danışabileceğiniz uzman kişilere, site üzerinden 7/24 ulaşabilirsiniz." diye tanıtımını yapıyor.

Yani, okuma yazmanız yok desem; değil. Fakat bu kadar net bir şeyi bile anlamadan nasıl yorum yapıyorsunuz?

işte bu kötü. eğer bir şeyi aşşalıyacaksan onun iyisine kötüsüne bakıcaksın sadece kötüsüne değil tmm şuanki hükümet çok iyi değil ancak diğerleri daha da berbat edicek biri çıkıp diyecek
aa sus cahil başkasımı yönetti hı?
adamlar ülke değil kendi partilerini bile yönetemiyorlar siz ülke yönetebilir diyorsuuz
kısacana RTE hiç iyi yürütmüyor ancak diğerlerinden iyi yürütüyor. kısacana daha iyisi çıkarsa oyun o iyiye ancak böyle devam ettiği sürece oyum gine malesef sağcılara
Bak, bugün bir solcu arkadaşla konuşuyorum. Dedim ki; "Tamam, sen hükümeti desteklemiyorsun. Ekonomik politikalarının kötü olduğunu söylüyorsun. Peki, desteklediğin muhalefet neyi vaat ediyor. Ekonomiyi nasıl düzeltecek? Projeleri neler? Neye yatırım yapacak, neyle uğraşacak, vizyonu nedir bunları, bir hedefi var mıdır? Bana somut verilerle gel." dedim. Aldığım cevap tam olarak şuydu: "Abi, ben muhalefete niye bakayım. İktidarda onlar mı var. Bunları anlatması gereken iktidar."

İktidar olmaya aday olan her parti, bunları anlatmak zorunda. Öyle, "Her çiftçiye 1 traktör vereceğiz." gibi içi boş sloganlarla olmuyor bu işler. Muhalefetin bir tane düzgün işini, projesini, geleceğe dönük yatırımını göstersinler. Biz de onları da değerlendirelim. Eleştirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsan, iktidar olamazsın zaten. Muhalefette kalırsın.

İyi güzel de , daha fazla destek lazım .
Rastgele bir teşvike baktım, 500 Bin ₺ yetersiz mi sence? Daha yüzlerce farklı teşvikler var.

Ekran görüntüsü 2021-05-08 044043.png

Son düzenleme:

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,072
İsim
1
Bundan daha somut ne getirebilirim bilmiyorum.

Adamın dediği şey, zaten gerçekleşmiş olan projeler. "Şu projeye şöyle destek vereceğiz, yapacağız, edeceğiz." değil. "Yaptık, ettik, verdik." diyor. Yıllardır, devlet desteği alan tüm projeleri görebilirsin bu siteden.

Yarın bir konu daha açacağım. Bakan Varank'ı takip etmeni öneririm.

Onu bile ayırt edememişler yaa 😅

Ciddi misin hocam? Ciddiysen hiç komik değil.

Hocam, yıllardır destek sağlanıyor zaten. Yeni destek veriyor değil. Sadece, verdiği desteği ayrıntılı bir şekilde duyuruyor artık. "Şu projeyi destekledik, şu işe yardımcı olduk. Siz de bir proje yaparsanız ona da destek veririz. Projenizle alakalı danışabileceğiniz uzman kişilere, site üzerinden 7/24 ulaşabilirsiniz." diye tanıtımını yapıyor.

Yani, okuma yazmanız yok desem; değil. Fakat bu kadar net bir şeyi bile anlamadan nasıl yorum yapıyorsunuz?

Bak, bugün bir solcu arkadaşla konuşuyorum. Dedim ki; "Tamam, sen hükümeti desteklemiyorsun. Ekonomik politikalarının kötü olduğunu söylüyorsun. Peki, desteklediğin muhalefet neyi vaat ediyor. Ekonomiyi nasıl düzeltecek? Projeleri neler? Neye yatırım yapacak, neyle uğraşacak, vizyonu nedir bunları, bir hedefi var mıdır? Bana somut verilerle gel." dedim. Aldığım cevap tam olarak şuydu: "Abi, ben muhalefete niye bakayım. İktidarda onlar mı var. Bunları anlatması gereken iktidar."

İktidar olmaya aday olan her parti, bunları anlatmak zorunda. Öyle, "Her çiftçiye 1 traktör vereceğiz." gibi içi boş sloganlarla olmuyor bu işler. Muhalefetin bir tane düzgün işini, projesini, geleceğe dönük yatırımını göstersinler. Biz de onları da değerlendirelim. Eleştirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsan, iktidar olamazsın zaten. Muhalefette kalırsın.

Rastgele bir teşvike baktım, 500 Bin ₺ yetersiz mi sence? Daha yüzlerce farklı teşvikler var.

Alıntıyı görüntüle
yazılım için 500 bin destek ? buna iyi diyosun yurtdışında milyonlar dönüyor bunlar için

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
yazılım için 500 bin destek ? buna iyi diyosun yurtdışında milyonlar dönüyor bunlar için
Ne bekliyorsun? Avrupa dediğin sanayi devrimini falan kaçırmadı. Biz kaçırdık. Geriden geliyoruz. Türkiye ile Avrupayı bu konuda karşılaştırmak bence çok saçma.

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,072
İsim
1
Ne bekliyorsun? Avrupa dediğin şey sanayi devrimini falan kaçırmadı. Biz kaçırdık. Geriden geliyoruz. Türkiye ile Avrupayı bu konuda karşılaştırmak bence çok saçma.
tek avrupa demi... neyse afrikayla karşılaştırmaya devam sıkı tutun uçuyoruz

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
tek avrupa demi... neyse afrikayla karşılaştırmaya devam sıkı tutun uçuyoruz
Avrupayı ve Türkiyeyi bu konularda kıyaslayamazsın. Eğer geçmişte kadınların başörtüsüyle insanların dinleriyle uğraşmak yerine Almanya gibi kendi markalarımızı üretseydık şu anda bu durumda değildik.

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,072
İsim
1
Avrupayı ve Türkiyeyi bu konularda kıyaslayamazsın. Eğer geçmişte kadınların başörtüsüyle insanların dinleriyle uğraşmak yerine Almanya gibi kendi markalarımızı üretseydık şu anda bu durumda değildik.
boşver olmayınca olmuyo aynen devam et

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
eren tezer
harbi o kadar başvurduk 1 defa bile destek gelmedi ironiye bak ama burda evi arabası olan herkese geldi :d
benim çevremde de alan olmadı acaba bu destekler kime ve kimlerin yandaşlarına gidiyor?
Kendim ve çevremde 1 tane alan iş sahibi olur yardıma ihtiyı olan olur kimseye yardım yapıldığını görmedim.Tek bir kere gördüm ve aldım o da şu 3 ay ayda 1000 tl onu aldım o da nankörlük olcaksada olsun hiç yoktan iyidir ama çok az

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Kendim ve çevremde 1 tane alan iş sahibi olur yardıma ihtiyı olan olur kimseye yardım yapıldığını görmedim.Tek bir kere gördüm ve aldım o da şu 3 ay ayda 1000 TL onu aldım o da nankörlük olcaksada olsun hiç yoktan iyidir ama çok az
1000 lira maalesef çok az çünkü 4 kişilik bir aile için bir market alışverişi yaptığınızda o paradan bir şey kalmıyor bir de bebek çocuk olduğunu düşünün... bebek bezi derken bütçe eksilere gidiyor.

Top Bottom