Neler Yeni

Dijital Baba Orhan Toker hakkında ne düşünüyorsunuz?

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Buğra Aykaç
Orhan Toker hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

ekrem imaro

80+ Bronze
hiç denk gelmedi,bilmiyorum

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Buğra Aykaç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hanaz

80+ Gold
Ne alakası var?
Bu arada gönderiyi değiştirdim galiba yanlış anlaşılmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şundan bahsediyorum
Minecrafttada domuz var domuz eti yicenmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Minecrafttada domuz var domuz eti yicenmi
Etkileşime ihtiyaç duyuyor demekki görüntülenme yanlızlık duygusunu kapatıyor olabilir kan vahşet içeren oyunlar zaten +18 kapsamında neyin derdindesin ailen falanmı baskı yapıyo anlamadımki

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şundan bahsediyorum
Dediğinde yanlış bir şey yok. Oyuncunun yaptığı hareketler sadistik. Freud sürçmesi diye bir kavram var psikolojide. Kişinin bilinçdışında barındırdığı yasakları, arzuları ve fantezileri rüyalar, dil sürçmesi, şakalar yoluyla ifade etmesine denir. Günümüzde buna oyun da eklenebilir. Oyuncunun gerçek karakteri hakkında kesin bir şey söylemek zor ama bu şekilde NPC'ye acı çektirerek oyun oynamak arka odalardaki sadistik eğilimlerin dışa yansıması olarak görülebilir.

Ayrıca beynin gelişimi süresince, yani küçük yaşlardan 21-22'li yaşlara kadar, uzamış ergenlikte 25'li de olabilir, şiddet içerikli ögelere maruz kalınması kişinin beyninde şiddete meyilli nöroplastisite oluşmasına yardımcı olabilir. Bu da bilimsel olarak desteklenen bir sonuçtur. Tabii ki mutlaklık yoktur ama böyle bir olasılık da gözardı edilemez.

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Buğra Aykaç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğinde yanlış bir şey yok. Oyuncunun yaptığı hareketler sadistik. Freud sürçmesi diye bir kavram var psikolojide. Kişinin bilinçdışında barındırdığı yasakları, arzuları ve fantezileri rüyalar, dil sürçmesi, şakalar yoluyla ifade etmesine denir. Günümüzde buna oyun da eklenebilir. Oyuncunun gerçek karakteri hakkında kesin bir şey söylemek zor ama bu şekilde NPC'ye acı çektirerek oyun oynamak arka odaklardaki sadistik eğilimlerin dışa yansıması olarak görülebilir.

Ayrıca beynin gelişimi süresince, yani küçük yaşlardan 21-22'li yaşlara kadar, uzamış ergenlikte 25'li de olabilir, şiddet içerikli ögelere maruz kalınması kişinin beyninde şiddete meyilli nöroplastisite oluşmasına yardımcı olabilir. Bu da bilimsel olarak desteklenen bir sonuçtur. Tabii ki mutlaklık yoktur ama böyle bir olasılık da gözardı edilemez.
Söylediklerinize hiç katılmıyorum maalesef. Bu tür oyunlar insanları sadistliğe yöneltmez ve yöneltemez de. Bir argüman tutturmuşlar "Bilgisayar oyunları şiddete yöneltmiyorsa neden haberlerde habire hırsızlık,gasp gibi haberler oluyor" diye ama bu argümanı da çürütecek bir şey var eskiden de bu tür olaylar oluyordu bilgisayar oyunlarının b'sinin bile olmadığı dönemlerde vahşi cinayetler işleniyordu.

Top Bottom