Neler Yeni

Rehber Dikkat❗Bilgisayarınızda BIOS olmayabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mikail Ebrinç
İlgilendiği Kategoriler
Oyun telefon.
Steam
1150574033 STEAM ID
Discord
Mikail#0820
Evet doğru bilgisayarınızda BIOS olmayabilir niye mi? Cevabı yazımda :kekw:
Öncelikle BIOS un tarihine ve BIOS ne demek ona bakalım(kısa bir hatırlatma ile)

BIOS NEDİR?

• BIOS un açılımı (Basic Input Output System/Temel Giriş Çıkış Sistemi) dir.

• BIOS aslında kısa bir açıklama yapacak olursak donanımınızdaki işlemci, ekran kartı, dvd sürücüleriniz gibi şeylerin doğru düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek, onları haliyle taramak vb. türü şartleri yapar (açılırken ve daha sonra görevi çalışması için) işletim sistemine verir ki bu durumdan sonra bile haliyle çalışmaktır.

BIOS EKRANI

Alıntıyı görüntüle

PEKİ UEFI NEDİR?

• UEFI nin açılımı (Unified Extensible Firmware Interface/Birleşik Genişletilmiş Yazılım Arayüzü) dir.

• UEFI aslında bir tür BIOS un işini görür aynı mantığa sahiptir. Ancak eskilerdeki BIOS artık gücünü yitirmeye yani eskimeye (yeni donanım parçaları çıkınca BIOS geri kaldığı düşünülerek UEFI yapılmaya başlanmıştır) birçok markanın (İntel, MSI, Apple, Asus gibi) UEFI'si bulunmaktadır.
  • İlk UEFI çalışmalarına başlayan marka İntel şirketi olup onu Apple 2. Başlayan olarak kovalasa (UEFI çalışmalarına başlayan) da arasında uzun denebilecek bir zaman dilimi var.

UEFI EKRANI

Alıntıyı görüntüle

BURAYA KADAR GELDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM :kekw:

Adın UEFI dır ama herkes sana BIOS der :D

En İyi Cevap
7
Hiç inanmıyorum. Soru-cevap yaparsak anlayabiliriz bilgini.
Herkese tek tek anlatmaktan sıkıldım yıllardır bu iş içindeyim bir sürü teknik tamir yaptım bios arızalarını giderdim vesayire. İnanıp inanmamak size kalmış ama tek siz bilgili değilsiniz bunu bilin. Başkalarına karşı böyle önyargılı konuşmayın. Ayrıca soru cevao yaparak kimin daha bilgili olduğu ortaya çıkmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adın UEFI dır ama herkes sana BIOS der :D
Eskiden gelen bir alışkanlık işte bende bios diyorum mesela. Ama normalde eskiden Cmos vardı sonra Bios oldu şimdide Uefi oldu.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Herkese tek tek anlatmaktan sıkıldım yıllardır bu iş içindeyim bir sürü teknik tamir yaptım bios arızalarını giderdim vesayire. İnanıp inanmamak size kalmış ama tek siz bilgili değilsiniz bunu bilin. Başkalarına karşı böyle önyargılı konuşmayın. Ayrıca soru cevao yaparak kimin daha bilgili olduğu ortaya çıkmaz.
Türkiye gibi bir ülkede bilen eden çok nadir. Biliyorum diyenlerin %90'ı sahtekar çıkıyor. Ben de yoksa sizi anlıyorum.

En İyi Cevap
7
Türkiye gibi bir ülkede bilen eden çok nadir. Biliyorum diyenlerin %90'ı sahtekar çıkıyor. Ben de yoksa sizi anlıyorum.
Evet nadir. Maalesef bilgisayar tamir yapan bilgisi olan çok az var bende ve bazı kişiler bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Evet dediğiniz gibi bilenlerin çoğu aslında bilmiyor maalesef önüne koyuyorsun anakartı anakart ona bakıyor oda anakarta bakıyor :D
Ama beni o kisilerle karıştırmayın çok sayida bilgi ve tecrübelerim mevcut bilgisayar tamir bios falan hepsi dahil olarak. En son iki tane rehber yapmıştım 40TL ye laptop alıp hayata döndürmüştüm bide 50TL lik olan vardı onlara bakabilirsiniz. Önümüzde ki haftalarda ise anakart tamirleri ile ilgili bios yazma ile ilgili rehberler yapacağım onlarıda takip edip anlarsınız gerçekten bilgili olduğumu.
Telefindayim A1 Türkçe ile yazmam normalde.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Evet nadir. Maalesef bilgisayar tamir yapan bilgisi olan çok az var bende ve bazı kişiler bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Evet dediğiniz gibi bilenlerin çoğu aslında bilmiyor maalesef önüne koyuyorsun anakartı anakart ona bakıyor oda anakarta bakıyor :D
Ama beni o kisilerle karıştırmayın çok sayida bilgi ve tecrübelerim mevcut bilgisayar tamir bios falan hepsi dahil olarak. En son iki tan erehber yapmıştım 40TL ye laptop alıp hayata döndürmüştüm bide 50TL lik olan vardı onlara bakabilirsiniz. Önümüzde ki haftalarda ise anakart tamirleri ile ilgili bios yazma ile ilgili rehberler yapacağım onlarıda takip edip anlarsınız gerçekten bilgili olduğumu.
Tamamdır, takipteyim. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mikail Ebrinç
İlgilendiği Kategoriler
Oyun telefon.
Steam
1150574033 STEAM ID
Discord
Mikail#0820

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,048
İsim
göksel yurtcan
15/16 defa okudum ama hala kafam basmıyor biosum varsa nasıl yok oluyor

R o s s

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,518
İsim
RecH
F28F2BC5-81D1-40B2-9291-B4AC4681BF89.jpeg

Bende böyle pc açılırken f1 tuşuna basınca böyle bi ekran geliyor sonrada rastgele bi tuşa basınca pc açılıyor

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Şair Burda Ne Anlatmaya Çalışmış Anlamadım İkisi Aynı Şey Değilmi Zaten Birisi Modern Hali Sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Meriç
Hocam Bende Şöyle Bir Sıkıntı Var Windows Arama Yerine Virüs Ve Windows Güvenlik Yazıyorum Enterliyorum Girmiyor Ne Yapacağım Biliyormusunuz

Top Bottom