Neler Yeni

Din inancım yok düşüncelerim var.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,153
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Arkadas kendini cennette sanıyor, burası dünya burada acı var.

descardes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Buğra parlak
Ben

im düşüncem kader yollara ayrılıyor mesela sana bir soru soruldu evet dersen bambaşka bir yola hayır dersen başka bir yola, bu şekilde sonun senin elinde oluyor. Ne kadar doğrudur tartışılır ama
cevabını bildiğin halde neden yks ye giriyon tam puan alırsın o zaman böyle örnek veriyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
  1. Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
  2. Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
  3. Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
  4. Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
  5. Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
  6. Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
  7. Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
  8. Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
  9. Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Birden fazla hata buldum.
Hocam bunlar açıklanamayacak şeyler değil. Eğer gerçekten islama karşı cephe almadıysan senin için elimden gelsiği kadar açıklamaya çalışırım.

descardes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Buğra parlak
Arkadas kendini cennette sanıyor, burası dünya burada acı var.
Rasûlüm! İman edip sâlih ameller işleyenleri şöyle müjdele: Altlarından nehirler akan cennetler onlar içindir. Ne zaman kendilerine cennet meyvelerinden bir şey ikram edilse, her defasında: “Bu, daha önce dünyada yediğimiz şey!” derler. Oysa bu rızıklar, renkte ve şekilde birbirinin benzeri, fakat tatta ve keyfiyette çok yüksek kıymette olmak üzere kendilerine ikram edilecektir. Orada onlara tertemiz eşler verilecek ve orada ebedî kalacaklardır.

Sagittarius

80+ Silver
Allahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
Dostum o olay şöyle işliyor mesela çocuk öldürecek birisi onun 2 seçimi var ya hiç bişey olmamış gibi gitmek yada çocuğu öldürmek sana basit bir örnek verdim her seferinde seçim yaparsın ve bu seçimler geleceğini belirler Afganistan mantıklı düşünmediği ve gelişmediği için bu halde anladinmi o kâfir yok o Müslüman müslümanın zengin olması gerekir diye bişey yok kim nekadar çalıştıysa gelişmeye uğraştıysa o şekilde gelişir Kâfir birisi daha çok araştırıp çalışırsa o başarılı olur bu böyle işler biz mantikli hareketler yapıp kendimizi geliştirirsek bu eziyetten kurtuluruz ve Allah in varlığının kanıtları çok fazla Arastirabilirsin Hz.Mehdi nin gelme alametlerini oku bi olayların çoğu gerçekleşmiş durumda ama hepsini oku

Onurkotlutok05

80+ Gold
cevabını bildiğin halde neden yks ye giriyon tam puan alırsın o zaman böyle örnek veriyim)
Bende sana söyle söyleyeyim diyelimki mahmut özer bütün cevapları yayınladı. (Kuran)Sen bu cevapları kullanabilirsin de kullanmayabilirsinde bu tercih sana kalmış

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Senin düşüncene göre insan aklının bile açıklayamadığı dünyayı oluşturması yaratıcının varlığını kanıtlamaz mı? Kendinle çelişiyorsun.
Kanıtlamaz. Ha tanrı yok demiyorum sadece bilemeyiz diyorum ama kanıtlamaz. Sen evren'den bahsederken hayrete düşüyorsun fakat Tanrı gibi büyük bir varlık için çok basit bir olay olmalı değil mi ? Tanrı'nın yanında basit kalan evren'i Tanrı yaratmadıysa nasıl oluşacak diyorsun fakat iş Tanrı'ya gelince o ebedidir, yaratıcısı yoktur diyerek mantıksızlığa düşüyorsun. Ben sadece ihtimalleri alıyorum. Tanrı'nın olması mantıklı olduğu kadar olmaması da mantıklı.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,042
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Hocam bunlar açıklanamayacak şeyler değil. Eğer gerçekten islama karşı cephe almadıysan senin için elimden gelsiği kadar açıklamaya çalışırım.
İslamofobik değilim hocam merak etmeyin, tartışabiliriz.
Bunların İslamcılar tarafından açıklandığını da biliyorum ancak hepsi bana kılıf geliyor, doğru göstermek ve inandırmak için kendilerine göre yorum yapıyorlar diye düşünüyorum.

descardes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Buğra parlak
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
EL PATRON DOĞUKAN TOMBUL.png

Sagittarius

80+ Silver
  1. Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
  2. Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
  3. Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
  4. Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
  5. Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
  6. Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
  7. Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
  8. Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
  9. Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Birden fazla hata buldum.
Sana dini tanıtanin

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,949
Üyeler