cevabını bildiğin halde neden yks ye giriyon tam puan alırsın o zaman böyle örnek veriyimBen
im düşüncem kader yollara ayrılıyor mesela sana bir soru soruldu evet dersen bambaşka bir yola hayır dersen başka bir yola, bu şekilde sonun senin elinde oluyor. Ne kadar doğrudur tartışılır ama
Hocam bunlar açıklanamayacak şeyler değil. Eğer gerçekten islama karşı cephe almadıysan senin için elimden gelsiği kadar açıklamaya çalışırım.Birden fazla hata buldum.
- Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
- Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
- Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
- Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
- Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
- Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
- Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
- Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
- Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Rasûlüm! İman edip sâlih ameller işleyenleri şöyle müjdele: Altlarından nehirler akan cennetler onlar içindir. Ne zaman kendilerine cennet meyvelerinden bir şey ikram edilse, her defasında: “Bu, daha önce dünyada yediğimiz şey!” derler. Oysa bu rızıklar, renkte ve şekilde birbirinin benzeri, fakat tatta ve keyfiyette çok yüksek kıymette olmak üzere kendilerine ikram edilecektir. Orada onlara tertemiz eşler verilecek ve orada ebedî kalacaklardır.Arkadas kendini cennette sanıyor, burası dünya burada acı var.
Dostum o olay şöyle işliyor mesela çocuk öldürecek birisi onun 2 seçimi var ya hiç bişey olmamış gibi gitmek yada çocuğu öldürmek sana basit bir örnek verdim her seferinde seçim yaparsın ve bu seçimler geleceğini belirler Afganistan mantıklı düşünmediği ve gelişmediği için bu halde anladinmi o kâfir yok o Müslüman müslümanın zengin olması gerekir diye bişey yok kim nekadar çalıştıysa gelişmeye uğraştıysa o şekilde gelişir Kâfir birisi daha çok araştırıp çalışırsa o başarılı olur bu böyle işler biz mantikli hareketler yapıp kendimizi geliştirirsek bu eziyetten kurtuluruz ve Allah in varlığının kanıtları çok fazla Arastirabilirsin Hz.Mehdi nin gelme alametlerini oku bi olayların çoğu gerçekleşmiş durumda ama hepsini okuAllahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
Bende sana söyle söyleyeyim diyelimki mahmut özer bütün cevapları yayınladı. (Kuran)Sen bu cevapları kullanabilirsin de kullanmayabilirsinde bu tercih sana kalmışcevabını bildiğin halde neden yks ye giriyon tam puan alırsın o zaman böyle örnek veriyim)
Kanıtlamaz. Ha tanrı yok demiyorum sadece bilemeyiz diyorum ama kanıtlamaz. Sen evren'den bahsederken hayrete düşüyorsun fakat Tanrı gibi büyük bir varlık için çok basit bir olay olmalı değil mi ? Tanrı'nın yanında basit kalan evren'i Tanrı yaratmadıysa nasıl oluşacak diyorsun fakat iş Tanrı'ya gelince o ebedidir, yaratıcısı yoktur diyerek mantıksızlığa düşüyorsun. Ben sadece ihtimalleri alıyorum. Tanrı'nın olması mantıklı olduğu kadar olmaması da mantıklı.Senin düşüncene göre insan aklının bile açıklayamadığı dünyayı oluşturması yaratıcının varlığını kanıtlamaz mı? Kendinle çelişiyorsun.
İslamofobik değilim hocam merak etmeyin, tartışabiliriz.Hocam bunlar açıklanamayacak şeyler değil. Eğer gerçekten islama karşı cephe almadıysan senin için elimden gelsiği kadar açıklamaya çalışırım.
Bebelerin eline telefon vermemek lazım
Sana dini tanıtaninBirden fazla hata buldum.
- Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
- Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
- Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
- Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
- Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
- Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
- Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
- Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
- Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar