Neler Yeni

Din inancım yok düşüncelerim var.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Suwariba

80+ Silver
Muhammed suresi 35. Ayet tefisiri:
Savaş ve barış konusundaki açıklamalar daha önce geçen ilgili âyetlerin tefsirinde yapılmıştı. Burada müminler barış istemekten menedilmiyorlar, ancak üstün durumda iken (veya mümin olmak üstün ve şerefli olmayı da ihtiva ettiği için) zaaf ve gevşeklik gösterip düşmandan önce barış istemeleri uygun bulunmuyor, böyle bir davranışın müminleri, “barış, adalet ve din özgürlüğünün hâkim olduğu bir dünya düzenini sağlama” amaçlarına ulaştırmayacağına işaret ediliyor.
Hocam meraktan soruyorum. neden bu tarz nisa 34 gibi ayetleri tefsir ile açıklıyorlar. Anlatabilirmisiniz? birde sözlükte yorumlama anlamı var, bu kadar insanın inandığı bir dinin kutsal kitabında neden yorumlamaya ihtiyaç duyuluyor? yanlış bir şey dediysem düzeltin lütfen.
( Öğrenmek için sordum)

descardes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Buğra parlak
PPV10,.PNG

Berke123

80+ Bronze
Allahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
kankam kafanın karışık olması çok normal atesit bir argüman olarak efe aydal kırmızı hap izleyebilirsin müslüman bir argüman daha izleyip soru işaretlerini kaldırabilir teist olursun veya soru işaretleriyle kalıp atesit,deist vs. olursun

descardes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Buğra parlak
Sana bunu zor açıklayacağım nasıl anlatırım bilemedim.
Allah böyle bir gücü olduğundan yaptı.
Herkes gücünü göstermek ister her varlık.
Aslında bizim olmamız bence Allah'In gücü yettiğinden oldu kısacana yaratabildiği için biz bir sınavdayız
Bir şey anlamadıysan normal bunu anca anlatabilirim yazamam dilime uygun bir kelime gelmedi.
silifke patron.png

Sagittarius

80+ Silver
Kanıtlamaz. Ha tanrı yok demiyorum sadece bilemeyiz diyorum ama kanıtlamaz. Sen evren'den bahsederken hayrete düşüyorsun fakat Tanrı gibi büyük bir varlık için çok basit bir olay olmalı değil mi ? Tanrı'nın yanında basit kalan evren'i Tanrı yaratmadıysa nasıl oluşacak diyorsun fakat iş Tanrı'ya gelince o ebedidir, yaratıcısı yoktur diyerek mantıksızlığa düşüyorsun. Ben sadece ihtimalleri alıyorum. Tanrı'nın olması mantıklı olduğu kadar olmaması da mantıklı.
Agnostik düşünce

Onurkotlutok05

80+ Gold
  1. Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
  2. Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
  3. Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
  4. Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
  5. Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
  6. Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
  7. Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
  8. Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
  9. Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Birden fazla hata buldum.
Adem ve Havva nın ilk insan olması nasıl bir tutarsızlık ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
Hocam meraktan soruyorum. neden bu tarz nisa 34 gibi ayetleri tefsir ile açıklıyorlar. Anlatabilirmisiniz? birde sözlükte yorumlama anlamı var, bu kadar insanın inandığı bir dinin kutsal kitabında neden yorumlamaya ihtiyaç duyuluyor? yanlış bir şey dediysem düzeltin lütfen.
( Öğrenmek için sordum)
Hocam kuran evrensel bir kitap. Bundan 1500 sene önce gönderilen kitap sadece o zamanın insanlarının anlayacağı şekilde doğrudan anlatılsaydı şu an biz kuranın ne anlatmak istediğini anlayamazdık.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
Yani fikriniz bu ise olabilir :)
Bence bir test olmasaydı bizim yaratılmamız anlamsız olurdu
bence test olmasaydı özgür iradeye sahip olmamazı mantıksız olurdu

Status
Bu konu kilitlenmiştir.