Neler Yeni

Dinden Çıkmama çok az kaldı

KAANT10X

80+ Bronze
Güzel kardeşim provakasyonlara gelmişsin imanını sıkı tut milleti dinden uzaklaştırmak için şimdi de soğudum havaları çıkmaya başladı o yüzden dikkate alma.

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Hocam dinleri araştır hangisi mantıklı gelirse ona inan

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Oyun, Ekipmanlar, PC Bileşenleri, Grafik Tasarım
Instagram
https://www.instagram.com/enisberberr/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198361448789/
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Hocam dinleri araştır hangisi mantıklı gelirse ona inan
Dinler diye bir şey yoktur hocam hepsi Allah'ın dini fakat insanlar çok güzel tahrif etti ve Allah katında tek din İslam'dır.
Ki zaten yeryüzüne gönderilen tüm dinlerin ortak amacı Allah'ın varlığı ve tek ilah olduğu ve ona kulluk etmemiz gerektiği...

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Dinler diye bir şey yoktur hocam hepsi Allah'ın dini fakat insanlar çok güzel tahrif etti ve Allah katında tek din İslam'dır.
Ki zaten yeryüzüne gönderilen tüm dinlerin ortak amacı Allah'ın varlığı ve tek ilah olduğu ve ona kulluk etmemiz gerektiği...
Hocam mesela Hristiyanlar böyle düşünmüyordur.

-nisay

80+ Bronze
medyada zor iştir müslüman kalabilmek. her yer kafir imansız dolu. biraz aşağılık kompleksi var hepimizde az çok. müslümana bakıp islamdan çıkmaya çalışman tamamen hata zaten ona yorum yok. 5 dakika düşünürsen bu yüzden dinden çıkmanın ne kadar saçma olduğunu görürsün. araştır, oku tart karar ver. islam güzel dindir dostum. benimde böyle şüphelerim olmuştu zamanında ama hepsi birer çocukluk ve hatadan başka bir şey değil.
Âl-i İmrân Suresi - 139 . Ayet; (Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.)

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
haro
Çocukken Allah a söven sevmeyen insanları anlamıyordum Allahın "a" sını bile küçük yazmazdık küçükken çok din baskısına mağruz kaldım 5 yaşından 13 yaşına kadar kuran kurslaarına götürüldüler o zaman lar güzel geliyodu anlamını bilmediğin dua ları okutmaları anlamını bilmediğin kelimeyi ezberleyip hocaya verip seviye atlaman bize her şeyin iyi tarafını gösterdiler ama büyüyene kadar gün geçtikce hergün daha çok sorgulamaya başladım gün ler geçtikce de dinden o kadar da soğuyordum küçükken baskılanan din sevgisi şuan dinden çıkmaysa kadar götürdü beni ne yapacağımı bilemiyorum yardım ederseniz sevinirim

Bu işler inanç meselesi. Kalpten ve gönülden olacak. Sagdan soldan milletin dediklerine bakarak anladıgım kadarıyla kendi aklını 'çorba' ettirmişsin. Kimbilir kimleri dinledin çorba gibi karıştırmışlar kafanı.
Örnek veriyorum kadınların başörtüsü meselesinden dinden çıkan var. Bir tane hoca çıkıyor diyor açık gezebilirsiniz vs. Dinden çıkmak üzere olan kadın diyor işte hocam tam dinden çıkıyordum sizi dinledim direkten döndüm. Yani anladıgım kadarıyla sende o durumlara düşmüşsün. Şimdi bu örnek verdigim kişi Allah'ın koydugu kurallara göre degilde kendi kafasında koydugu kurallara göre bir din arıyor. sonra işte o kuralları anlatan bir hoca duyuyor onu dinliyor egosunu tatmin ediyor.
Sen bence kafana göre din aramayı bırak, indirilen dine iman et. düzelirsin.

Çocukken Allah a söven sevmeyen insanları anlamıyordum Allahın "a" sını bile küçük yazmazdık küçükken çok din baskısına mağruz kaldım 5 yaşından 13 yaşına kadar kuran kurslaarına götürüldüler o zaman lar güzel geliyodu anlamını bilmediğin dua ları okutmaları anlamını bilmediğin kelimeyi ezberleyip hocaya verip seviye atlaman bize her şeyin iyi tarafını gösterdiler ama büyüyene kadar gün geçtikce hergün daha çok sorgulamaya başladım gün ler geçtikce de dinden o kadar da soğuyordum küçükken baskılanan din sevgisi şuan dinden çıkmaysa kadar götürdü beni ne yapacağımı bilemiyorum yardım ederseniz sevinirim
Zaten çıkmışsın. Herkes bu yoldan geçiyor. İlk başta ağır geliyor. "Ne yapacağımı bilemiyorum, yardım edin" denecek bir durum değil bu. Sanki dinli olman lazım gibi. Ya da tersi. Sen zaten sabah uyandığında içinden namaz kılmak gelir veya gidip kahvaltı yapmak. Hangisini içten istiyorsan onu yap. Üstüne düşünme.

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Oyun, Ekipmanlar, PC Bileşenleri, Grafik Tasarım
Instagram
https://www.instagram.com/enisberberr/
Steam