Diş Çekimi, Dolgu ve Üniversite Hastaneleri ile İlgili Yardım

Öncelikle geçmiş olsun hocam, dişler gerçekten çok önemli. Diş fırçası için elektrikli diş fırçalarını öneriyorlar onlarında yumuşak fırçaları mevcut nerede duysam yakınım olsun kendim de gittim sordum diş doktorları elektrikli fırçaları öneriyorlar ama arkadaşın attığı fırçalarda gayet iyi eğer manuel kullanmak istiyorsan onlardan alabilirsin.
Teşekkürler hocam. O zaman hazır evde de varken elektrikliden devam edeyim

Hocam doktor pek genç değildi açıkçası 35 40ı geçmiş gibi bir hali vardı. Bilemiyorum belki de biraz da iyi bakmam için söyledi ancak haklı gerçekten önem vermiyordum diş fırçalamaya büyük bir yanlış olduğunu bile bile. Yarın da Ankara Üniversitesi Hastanesi Diş bölümünde bakılacak işte oraya göre de hareket ederim.
Arkadaki diş ise yanlış olmasın ama sanırım bir veya iki sene önce kanal tedavisi yaptırdığımız diş. Dişin çürük kısmı sinirlere yakın sanırsam ve doğrudan çekilmesi sakıncalı dendi çünkü orada bulunan çene sinirlerinde geçici veya kalıcı uyuşukluk olacak şekilde zarar görebilmesi muhtemel dedi Gölbaşı dişteki genel cerrahi doktoru. Dediğim gibi dananın kuyruğu genel olarak yarın kopacak. Bir de 15 dişe de gerçekten dolgu gerekir mi ve bunlar hafif çürükler ise iyi bir şekilde düzeltilebilir mi önümüzdeki süreçte diş sağlığına ömrümdekinden daha fazla dikkat edeceğimi düşünürsek
hocam muhtemelen kanal tedavi yapılan dişin kökünde sorun olduğundan dolayı kanalın dolgusu düştü. eğer öyleyse yapılabilecek 4 seçenek var. dolgu yenilenir, ama geçici ve riskli bir çözümdür çünkü diş etindeki lezyon ve enfeksiyon devam eder. kanal yenilenebilir. bu da gerçekleşme oranı çok düşük bir tedavidir. köprü yapılabilir. bu yaşın düşük olduğundan dolayı implant yerine daha sağlıklı bir çözümdür (çünkü implant yapıldığı zaman ağızdaki dişlerin postürü bozulabilir bekleme süresinde.) ama köprünün en büyük eksisi bir dişe köprü yapmak için yanındaki iki sağlıklı diş küçültülür. bu çok büyük bir eksidir. son seçenek ise implanttır ki bana göre en mantıklı çözümdür.

çürük konusunda ise şunu söyleyeyim, çürükleri geri getirmenin bir yöntemi yok. yalnızca fırçalayarak, sağlıklı beslenerek ve gargara uygulayarak çürüklerin artma hızını minimuma indirebilirsin.

hocam muhtemelen kanal tedavi yapılan dişin kökünde sorun olduğundan dolayı kanalın dolgusu düştü. eğer öyleyse yapılabilecek 4 seçenek var. dolgu yenilenir, ama geçici ve riskli bir çözümdür çünkü diş etindeki lezyon ve enfeksiyon devam eder. kanal yenilenebilir. bu da gerçekleşme oranı çok düşük bir tedavidir. köprü yapılabilir. bu yaşın düşük olduğundan dolayı implant yerine daha sağlıklı bir çözümdür (çünkü implant yapıldığı zaman ağızdaki dişlerin postürü bozulabilir bekleme süresinde.) ama köprünün en büyük eksisi bir dişe köprü yapmak için yanındaki iki sağlıklı diş küçültülür. bu çok büyük bir eksidir. son seçenek ise implanttır ki bana göre en mantıklı çözümdür.

çürük konusunda ise şunu söyleyeyim, çürükleri geri getirmenin bir yöntemi yok. yalnızca fırçalayarak, sağlıklı beslenerek ve gargara uygulayarak çürüklerin artma hızını minimuma indirebilirsin.
Hocam kanalın yenilenmesine karar verdi ankara üni hastanesindeki doktor. çürük için de dediğiniz gibi yapılacak valla yemin ettim dikkat etmeye diş için

Hocam sanırım biraz bilginiz var o sebepten şunları da ekleyeyim elde hazır kağıt varken

ENDODONTİ (KANAL TEDAVİSİ)
Teşhis Adı: Derin Dentin Çürüğü/Hipermi: Diş Kodu 33, 17
Teşhis Adı: RETREANTMENT: Diş Kodu 47

PERİODONTOLOJİ
Teşhis Adı: GINGIVITIS: Diş Kodu (boş)

RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ (DOLGU)
Teşhis Adı: DENTİN ÇÜRÜĞÜ: Diş Kodu 27, 21, 11, 46, 45, 36, 25, 24, 17, 15, 14, 13

@zapkinus

Hocam sanırım biraz bilginiz var o sebepten şunları da ekleyeyim elde hazır kağıt varken

ENDODONTİ (KANAL TEDAVİSİ)
Teşhis Adı: Derin Dentin Çürüğü/Hipermi: Diş Kodu 33, 17
Teşhis Adı: RETREANTMENT: Diş Kodu 47

PERİODONTOLOJİ
Teşhis Adı: GINGIVITIS: Diş Kodu (boş)

RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ (DOLGU)
Teşhis Adı: DENTİN ÇÜRÜĞÜ: Diş Kodu 27, 21, 11, 46, 45, 36, 25, 24, 17, 15, 14, 13

@zapkinus
yani kanal yenilemesi genelde çok düşük oranda başarılı olan bir işlem. genelde kimse yapmaz bunu. hele özel klinikler hiç yapmaz. restoratifteki diş çürükleri kısmı önemsiz fakat endodontideki derin dentin çürükleri önemli. tam olarak bir şey de diyemiyorum.

yani kanal yenilemesi genelde çok düşük oranda başarılı olan bir işlem. genelde kimse yapmaz bunu. hele özel klinikler hiç yapmaz. restoratifteki diş çürükleri kısmı önemsiz fakat endodontideki derin dentin çürükleri önemli. tam olarak bir şey de diyemiyorum.
Hocam doktor kurtarılabilir görüyorum o sebepten kanal yenilemesi yazıyorum bu yaşta dişi gitmesin dedi. Restoratif klasik dolgu sanırım ara ara yapılacak artık dediğiniz gibi kanal kadar önemli değil. Şimdi derin dentin için randevu bakıcam bu hafta yok randevu gelecek hafta için bakıyorum açılmadı daha. Teşekkür ederim tüm yardımınız için. Bu arada diş hekimliği mi okuyorsunuz hocam

Hocam doktor kurtarılabilir görüyorum o sebepten kanal yenilemesi yazıyorum bu yaşta dişi gitmesin dedi. Restoratif klasik dolgu sanırım ara ara yapılacak artık dediğiniz gibi kanal kadar önemli değil. Şimdi derin dentin için randevu bakıcam bu hafta yok randevu gelecek hafta için bakıyorum açılmadı daha. Teşekkür ederim tüm yardımınız için. Bu arada diş hekimliği mi okuyorsunuz hocam
rica ederim ne demek. evet, diş hekimliği okuyorum.

öyle olur mu ya :D ben de 2.sınıf öğrencisiyim çok fazla bir bilgim yok ama kafana takılan şeyleri sorabilirsin.
Hocam bende hemen hemen aynı durumdan muzdaripim. Görünür düzeyde 3 adet çürüğüm var. Alt dişlerimin arasına da yemek vs. kaçtığı için sanırım o kısımlar da çürümüş ama çok küçük neredeyse görünmüyor, yalnızca soğuk su içtiğimde falan hissedebiliyorum. Dişlerimi düzenli fırçaladığım takdirde bu küçük çürükler yine de ilerlemeye devam eder mi?

Dostlar şu an 16 yaşındayım ve bugün ön üst sağ dişimdeki çürük için doktora gittim ancak işler baya beklemediğim şekilde gelişti. Arka dişlerimden birinin enfeksiyon nedeniyle kurtarılması çok zor ancak direkt çekilmesi çene sinirlerinde geçici veya kalıcı uyuşukluk hasarına sebep olabilirmiş. Buradaki parçanın küçültülmesi için üniversite hastanelerinin cerrahisinden randevu alıp gitmem önerildi. Ankara'da gitmiş ve memnun kalmış olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Bir diğer konu ise 15 dişe dolgu gerekli dedi ve en çok buna şaşırdım çünkü geçen sene de bir dolgu için gittiğimde böyle bir durum söylenmemişti ve gerçekten şu an dişlerime iyi bakmamanın cezasını çekiyorum. Herhangi bir ağrı sızı mevcut değil şu an hiçbir dişte. Eğer fırçalamamaya devam edersen 25'inde dişsiz kalırsın dedi doktor ve muhtemelen haklı da. Bu konuda ise sizden fırçalama ile ilgili öneri almak istiyorum. Evde bir adet elektrikli dönen başlıklı diş fırçası var ve bir başlığı bana ait. Bunu kullanmak mı daha mantıklı yoksa klasik tip fırçalar mı? Bilgisi olanlara da sorum hangi sertlikte fırçalar kullanılmalı? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler bu konulardan herhangisi için fikri veya bilgisi olanlar lütfen belirtsin.
Özele mi gittiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bende hemen hemen aynı durumdan muzdaripim. Görünür düzeyde 3 adet çürüğüm var. Alt dişlerimin arasına da yemek vs. kaçtığı için sanırım o kısımlar da çürümüş ama çok küçük neredeyse görünmüyor, yalnızca soğuk su içtiğimde falan hissedebiliyorum. Dişlerimi düzenli fırçaladığım takdirde bu küçük çürükler yine de ilerlemeye devam eder mi?
Bir an önce doktora gitmenizi tavsiye ediyorum, diş ağrısının düşmanınızın başına bile gelmesini istemezsiniz. Geç olmadan gidin ve tedbirinizi alın. Geç olduktan sonra tedavi de zorlaşıyor.

Özele mi gittiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir an önce doktora gitmenizi tavsiye ediyorum, diş ağrısının düşmanınızın başına bile gelmesini istemezsiniz. Geç olmadan gidin ve tedbirinizi alın. Geç olduktan sonra tedavi de zorlaşıyor.
Hocam bu dişler çürüdüğünden beri hiç ağrı yapmadı şükürler olsun. Diş ağrısının nasıl bişey olduğunu çok çok iyi biliyorum maalesef gece uykularımdan etti beni. Doktora gideceğim fakat korkuyorum.

Hocam bu dişler çürüdüğünden beri hiç ağrı yapmadı şükürler olsun. Diş ağrısının nasıl bişey olduğunu çok çok iyi biliyorum maalesef gece uykularımdan etti beni. Doktora gideceğim fakat korkuyorum.
İlerleyen zamanlarda sorun çıkartabilirler, çürük kalmasındansa temiz kalması daha iyi. Korkmanıza gerek yok anestezi uyguladıkları için testereyle bile girseler hissetmezsiniz, ilk seferde yalnızca huylanırsınız garip gelir ama ağrı çok az hissedersiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,681
Üyeler
183,158
Son üye
zeyneps
Geri