Diş taşı temizliği nasıl yapılıyor?

Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar, diş taşı temizliği nasıl yapılıyor, bir bilgisi olan var mı? Küçükken, yıllar önce gitmiştim ve küçük bozuk para büyüklüğünde dönen testere gibi bir cihazla temizleme işlemi yapılmıştı. Hiç diş etim uyuşturulmamıştı. Acıdan dolayı doktor işlemi bitirememişti. Hâlâ aynı yöntemlerle mi yapılıyor? Diş taşı temizliğine alternatif başka bir uygulama var mı?

Evet. Doktor ağzına taş parçalarını alması için çengel şeklinde bir hortum sokuyorlar. Sen oltaya yakalanmış balık gibi beklerken doktor iğneyle jiiiiiiiiiik jiiiiiiiiik dişini temizliyor.

Diş taşı, diş hekimlerinin kullndığı küçük matkap tarzı bir aletle yapılıyor. Testere dediğiniz şey dişin pürüzsüz olmasını sağlıyor. Önce dudaklarınızın arasına pamuk koyuluyor sonra ilgili yer kurulanıyor. Küçük matkap tarzı aletle dişinize hafif baskılarla taşlar kırılıyor. Ağzınıza koyulan hortum her diş tedavisinde kullanılır. Tükürük ve kanı çekmesi için. Diş taşlarını da çekiyor içine. Daha sonra gerekiyorsa dönen zımpara ile pürüzsüz hale getiriliyor. Çok rahatsız edici bir makinedir ama uyuşturma gereği duyulmaz. Acı yerine rahatsızlık hissedersiniz. Çoğu diş taşı diş etlerinize yakın olduğu için onları temizlerken acıtabilir. Küçükken acı toleransımız biraz daha düşük oluyor biraz kendinizi sıkarsanız 10-15 dakikada işlem biter.

Arkadaşlar, diş taşı temizliği nasıl yapılıyor, bir bilgisi olan var mı? Küçükken, yıllar önce gitmiştim ve küçük bozuk para büyüklüğünde dönen testere gibi bir cihazla temizleme işlemi yapılmıştı. Hiç diş etim uyuşturulmamıştı. Acıdan dolayı doktor işlemi bitirememişti. Hâlâ aynı yöntemlerle mi yapılıyor? Diş taşı temizliğine alternatif başka bir uygulama var mı?
Bi makinesi var onunla normal temizliyorlar, ben yaptırdığımda da uyuşturmamışlardı acıtmıyor öyle ama yaptırdıktan sonra çok garip geliyor insana

Küçükken ki acı eşiğinle şimdiki aynı değildir. Damağa iğne yaptıklarını görmedim diş taşı için. Halledersin rahat ol. Diş taşını temizlettikten sonra dişlerine iyi bakmalısın. Devamlı güzel bir şekilde bakımlarını ihmal etme. Edince tekrar doluyor.

küçük dönen bir makine var onu dişine sürüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,857
Üyeler
183,021
Son üye
eymnnn
Geri