Neler Yeni

Diş teli, çene ve stres

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök
Merhaba az önce diş hekiminin yanından çıktım, kendisi bana diş teli tedavisi uygulanırsa alt çenenin üst çeneye göre gelişmediğinden dolayı tedivi gerçekleşse bile üst ve alt dişler arası uzaklık farkı oluşacağını cerrahi tedavi ile alt çenenin kesilip uzatılması gerektiğini söyledi ve alt çenedeki süt dışı diğer alt çenedeki dişler gibi gelişmeyi kemikle kaynaşmış. Böyle bir tedavi hikayesi geçiren var mı? Ne yapılması gerek? Şuan mezuna kaldım. Hem ders yönünden mentalim düşük hem bu sebeplerden.

Voisxe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Voisxe
Benimde çene ucum gerideydi, diş teli taktılar, diş telini çıkardım, hala çene ucum geride, dişlerim de çok kötüydü, ağız yapım filan ona rağmen bana öyle bir şey demediler, senin çene ucun çok geride herhalde, diş teli takılmayacak kadar, başka diş hekimlerine de sor, onlarda aynısını diyorsa olmadı ameliyat olursun.

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Sefa
Hocam diş hekimliği okuyorum. İşlem göründüğü kadar korkutucu değil ancak iyileşme süreci biraz sancılı olabilir. En iyisi bir üniversite hastanesine gidip oradaki ortodonti uzmanlarından bilgi almak. Zaten bu tip bir işlem çok yüksek ihtimalle fakülte hastanelerinde yapılır önceden gidip hem bilgi alırsın hem de uygun zamana randevu oluşturursun

quejy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
halil
benim çene de önde alt

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Merhaba az önce diş hekiminin yanından çıktım, kendisi bana diş teli tedavisi uygulanırsa alt çenenin üst çeneye göre gelişmediğinden dolayı tedivi gerçekleşse bile üst ve alt dişler arası uzaklık farkı oluşacağını cerrahi tedavi ile alt çenenin kesilip uzatılması gerektiğini söyledi ve alt çenedeki süt dışı diğer alt çenedeki dişler gibi gelişmeyi kemikle kaynaşmış. Böyle bir tedavi hikayesi geçiren var mı? Ne yapılması gerek? Şuan mezuna kaldım. Hem ders yönünden mentalim düşük hem bu sebeplerden.
Yaşın önemi var ben tel tedavisine başladığımda üniversitedeydim ve çene kemikleri artık değiştirilemez (ameliyat dışında değişmiyordu) olmuştu. Diş teli tedavisi gülüşünü çok iyi hale getirebilir tabi 20 lik dişlerin durumu da önemli tedavide ben 4 tanesini aldırmak zorunda kalmıştım.

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam diş hekimliği okuyorum. İşlem göründüğü kadar korkutucu değil ancak iyileşme süreci biraz sancılı olabilir. En iyisi bir üniversite hastanesine gidip oradaki ortodonti uzmanlarından bilgi almak. Zaten bu tip bir işlem çok yüksek ihtimalle fakülte hastanelerinde yapılır önceden gidip hem bilgi alırsın hem de uygun zamana randevu oluşturursun
Hocam özeldi gittim röntgen çekildim. Şuan stresten karnım falan ağrıyor. 19 yaşındayım stresten yemek bile yiyemedim. 20 yaş dişleri tam çıktı, sadece 1 tanesi hafif ağrı yaptı o da sorunsuz çıktı. Şuan ailem çene ameliyatına karşı. İlerde yaptırırsam kendim yaptırmak zorundayım ki o da yaptırabilirsem. Onda da en az 25 yaşında olurum. Daha hayatım boyunca kendi isteğimle dişlerimi göstererek gülemedim. Afedersiniz ama babamın genetiğini...

BugiBlack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Buğra Siyah
Hocam özeldi gittim röntgen çekildim. Şuan stresten karnım falan ağrıyor. 19 yaşındayım stresten yemek bile yiyemedim. 20 yaş dişleri tam çıktı, sadece 1 tanesi hafif ağrı yaptı o da sorunsuz çıktı. Şuan ailem çene ameliyatına karşı. İlerde yaptırırsam kendim yaptırmak zorundayım ki o da yaptırabilirsem. Onda da en az 25 yaşında olurum. Daha hayatım boyunca kendi isteğimle dişlerimi göstererek gülemedim. Afedersiniz ama babamın genetiğini...
kanka ben de aynı şeyden müzdaribim ve benim de ameliyat olmam gerekiyor. Fiyat olarak da çok pahalı ve ben de ne yapsam karar veremiyorum

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanka ben de aynı şeyden müzdaribim ve benim de ameliyat olmam gerekiyor. Fiyat olarak da çok pahalı ve ben de ne yapsam karar veremiyorum
Öfke ve stresten çenemi kırıcam knka az kaldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 25 27 yaşınd falan yaptırsam yine d e olumlu sonuç alabilir miyim?

BugiBlack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Buğra Siyah
Öfke ve stresten çenemi kırıcam knka az kaldı.

Hocam 25 27 yaşınd falan yaptırsam yine d e olumlu sonuç alabilir miyim?
kanka elinde imkan varsa ne yapılması gerekiyorsa onu yaptır derim sana daha da ilerleyen zamanlarda sorun olmasın, daha gençken bitsin gitsin.

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök
kanka elinde imkan varsa ne yapılması gerekiyorsa onu yaptır derim sana daha da ilerleyen zamanlarda sorun olmasın, daha gençken bitsin gitsin.
Aile karşı hocam, elimden gelen bir şey yok

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
HOCAM YAŞ KAÇ ONA GÖRE DAMAKLIK UYGULAYA BİLİYORLAR BENDEDE AYNI SORUN VARDI ÖYTLE YAPCAKLAR HAFTAYA

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök

BugiBlack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Buğra Siyah
Çalışmaya şimdi başlasam bile en az 23 24 yaşınd falan parasını biriktiririm gibi onda da fiyatlar zaten arşa çıkar.

19 hocam
kanka benim gittiğim yer bana şöyle demişti, ilk işlem olarak ağızın ameliyat öncesine hazırlanması gerekiyor, çekim dolgu vs bunları yaptırır parasını ödersin sonra ameliyatı yaptırır onun parasını ödersin ve taksit yaparız demişlerdi zaten ameliyattan sonra da tel geliyor ve o zamana kadar ameliyat borcu biter ve teli ödersin demişlerdi, bu şekilde kendin bile yaptıracak olsan yaptırabilirsin diye düşünüyorum dostum.

Top Bottom