Öncelikle mental olarak düşük hissettirecek bir durum değil, bazen kapanış bozuklukları ya da çapraşıklıklar sadece dişlerin dizilişinden kaynaklanmayabiliyor, çene gelişiminin de etkisi büyük. Bazen retrognati dediğimiz alt çenenin üst çeneye göre geride olma durumu ya da prognati dediğimiz alt çenenin önde olma durumu gibi durumlar olabiliyor.Merhaba az önce diş hekiminin yanından çıktım, kendisi bana diş teli tedavisi uygulanırsa alt çenenin üst çeneye göre gelişmediğinden dolayı tedivi gerçekleşse bile üst ve alt dişler arası uzaklık farkı oluşacağını cerrahi tedavi ile alt çenenin kesilip uzatılması gerektiğini söyledi ve alt çenedeki süt dışı diğer alt çenedeki dişler gibi gelişmeyi kemikle kaynaşmış. Böyle bir tedavi hikayesi geçiren var mı? Ne yapılması gerek? Şuan mezuna kaldım. Hem ders yönünden mentalim düşük hem bu sebeplerden.
Gelişim aşamasında fark edildiğinde farklı tedaviler, ileri yaşlarda fark edildiğinde farklı tedaviler uygulanabiliyor -ki cerrahi tedavi de bunlardan birisi- Eğer teşhis konusunda şüphelerin, içine sinmeyen bir şeyler varsa üniversitelerin diş hekimliği fakültelerine gidebilirsin, ya da güvendiğin başka özel kliniklere gidebilirsin.
Cerrahi tedavi konusunda endişeli olabilirsin ancak diş hekimliği cerrahileri, tıp cerrahi girişimlerine göre nispeten daha kolaydır. Endişe etme, hekimin önerileri doğrultusunda tedavini yaptırmak istiyorsan yaptırabilirsin, erteletmek istiyorsan dezavantajlarını öğrenerek erteleyebilirsin.
Tedavisi olan bir durumla karşı karşıyasın, bu sana kendini kötü hissettirmemeli.