Discord dns ile bağlanamıyorum

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar. Turknet kullanıyorum Discord erişim engelinden bu yana dns ayarlarıyla giriş yapıyorum ve harici bir yazılım yüklemek istemiyorum. Evimi taşıdım ve giga fibere geçiş yaptım şu an aynı dns ayarlarım ile discorda erişim sağlayamıyorum. Pc, modem vs hiç bir ayar değişmedi hepsi eski haliyle aynı sadece getirip buraya kurdum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Modem üzerinden ayarlıyorsanız, modemi sıfırlayın ve yeniden kurulum yapın. Güncellemesi varsa güncelleyin, sonra Cloudflare veya AdGuard DNS'lerini deneyin. Bunların yerel sunucusu var ve hızlılar.

Windows üzerinden yapıyorsanız bağlantıda anlatılıyor.

AdGuard için non-filtreing sunucuları öneririm. Varsayılan reklam engelliyor ve siteleri bozabiliyor. Ödeme sitelerinde falan sorun yaşadığımdan önermiyorum.

2026-01-29_00-05.webp

Ayrıca Discord'u yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bazen DNS vb. ayarlar değişince uygulama bunu algılamayabiliyor.

Kaspersky vb. kullanıyorsanız da modemden DNS ayarlamayın. Kaspersky modem DNS ayarını bozuyor, ben de mesela tarayıcıdaki DNS ayarlarsam ve modemdeki DNS'de açıksa tarayıcıdaki internet erişimini bozuyordu. Bu yüzden Kaspersky kullanırken sadece modemde DNS ayarını açık bırakıyordum.

Geri