Neler Yeni

Çözüldü✓ Discord E.kartını %60 Kullanması Normal mi..?

JackieTR

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar. Normal de kız arkadaşıma ekran paylaşımı açıp 1080p + 60 olarak ya da kaynak olarak ekran paylaşımı yapıp film, youtube v.b takılıyoruz. Lakin..
Bu sorunu dün fark ettim anlamsızca pc de takılma, yavaşlama gibi bir şeyler olmaya başladı.

Bunun üzerine direk "Görev Yöneticisini" açtım E.kartı %60 civarı dolanıyor. Pc kapatıp açtım düzeldi gibi geldi.. Tekrar ekran verdim yayına girmeden önce sıkıntı yok ama girince tekrar kullanım %60 oluyor.

Normal de Discord pc bu şekilde yoruyor mu..? Bunu geçtim her ay 105 Lira ödemesini yapıyorum sırf ekran paylaşımı yapabilmek için lakin sistemi bu şekilde yük bindiriyor olması tuhaf..
Ekran kartım 1660 - 6gb imzam da detayları yazıyor.

Ya da dc den bir ayarı var mı..?

Foto :

Ekler

• Dc.png
    Dc.png
    60.6 KB · Hit: 43

DogancanYr

80+ Bronze
Discordun ayarlarından donanım hızlandırmayı kapat.
Ayrıca bu ekran paylaşımı açıkken mi oluyor ?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Açıkken ise normal denebilir Discord'da ekran paylaşımı zorluyor gereksiz yere.

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Discordun ayarlarından donanım hızlandırmayı kapat.
Ayrıca bu ekran paylaşımı açıkken mi oluyor ?
Açıkken ise normal denebilir Discord'da ekran paylaşımı zorluyor gereksiz yere.
Evet hocam ekran paylaşımı açıkken ekran kartın kullanımı artıyor.. Donanım ivmesini kapattım lakin yine %10 bir azalma oldu..
Bunun dışında %50-54 arası bir kullanım görünüyor. Donanımsal bir sıkıntı da olabilir. Lakin bunu yeni yapmaya başladı.

Discord ekran paylaşımı dışında performans verileri normal ancak discord da anormallik görünüyor.

Dc ekran kapatınca direk olarak minimum düzeye dönüyor. Foto da görüldüğü gibi grafikte dalgalanmalar dan belirgin olarak dc ekran paylaşımı açıkken yük biniyor kapattıktan sonra hemen düşüşe geçiyor.

Ekler

• dc 1.png
    dc 1.png
    65.2 KB · Hit: 16
Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Dostum ekran kartının belli bir kısmını kullanıyor tamamını değil ama görev yöneticisi o tek kısmı baz alıyor. Güç tüketimi olarak bak mevzuya misal kartın furmarkta 100W tüketiyor diyelim boşta 10W diyelim dc yayıynı verince muhtemelen max 30W falan oluyodur bu hesapta normalde daha fazla olması gerekirdi

JackieTR

80+ Bronze
Dostum ekran kartının belli bir kısmını kullanıyor tamamını değil ama görev yöneticisi o tek kısmı baz alıyor. Güç tüketimi olarak bak mevzuya misal kartın furmarkta 100W tüketiyor diyelim boşta 10W diyelim dc yayıynı verince muhtemelen max 30W falan oluyodur bu hesapta normalde daha fazla olması gerekirdi
Peki hocam bunu sadece dc üzerinden yapması normal olarak düşüne bilir miyiz..?

Geçen dönemler de bu sistem ile obs den youtube, twitch gibi yayın platformlara akış sağladım yine de bu kadar bir yükselme görmüyordum. Tabi obs tam çalışma mantığını bilmeyerekten söylüyorum dc ile kıyaslamak mümkün olur mu orasını da bilmiyorum. Belki obs aktarıcı olduğu için bulut hizmeti gibi bir şey söz konusu olabilir mi yine soru işareti yani bayağı bir kafa karıştı benim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Peki hocam bunu sadece dc üzerinden yapması normal olarak düşüne bilir miyiz..?

Geçen dönemler de bu sistem ile obs den youtube, twitch gibi yayın platformlara akış sağladım yine de bu kadar bir yükselme görmüyordum. Tabi obs tam çalışma mantığını bilmeyerekten söylüyorum dc ile kıyaslamak mümkün olur mu orasını da bilmiyorum. Belki obs aktarıcı olduğu için bulut hizmeti gibi bir şey söz konusu olabilir mi yine soru işareti yani bayağı bir kafa karıştı benim.
DC de ben yayın verince 25W' dan 40W civarına cıkıyor dediğim gibi çok yük bindirmiyor oyunda 100fps alyıosan heralde 95 falan alırsın açıkken

JackieTR

80+ Bronze
DC de ben yayın verince 25W' dan 40W civarına cıkıyor dediğim gibi çok yük bindirmiyor oyunda 100fps alyıosan heralde 95 falan alırsın açıkken
Bu olay doğru dc ekran açıkken oyuna girince çok fazla etken yaratmıyor sadece görsel olarak bir yükselme gözüküyor bu da sadece görünen yüzü olabilir..

Rdr2 gibi oyunda tabi bu sisteme göre yine full grafikler olsun 35-40 fps ler den 30 fps lere düştüğümü gözlemlemiştim.. Şu sıralar pek oyun oynamadığımdan son veriler bu şekildeydi.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bu olay doğru dc ekran açıkken oyuna girince çok fazla etken yaratmıyor sadece görsel olarak bir yükselme gözüküyor bu da sadece görünen yüzü olabilir..

Rdr2 gibi oyunda tabi bu sisteme göre yine full grafikler olsun 35-40 fps ler den 30 fps lere düştüğümü gözlemlemiştim.. Şu sıralar pek oyun oynamadığımdan son veriler bu şekildeydi.
Bendeki GPU zaten çok güclü oldugu için çok fark edemiyorum ama 1660 da etkisini fark etmek daha kolaydır muhtemelen.

JackieTR

80+ Bronze
Bendeki GPU zaten çok güclü oldugu için çok fark edemiyorum ama 1660 da etkisini fark etmek daha kolaydır muhtemelen.
Çok sağ olun hocam en azından kafada ki olsun sistem sorunlarını rahatlattınız.. Zaten artık kartta, işlemci de son demlerini oynuyor 4gb vram kartlar dan sonra 6gb iş görmez hale geldi zaten işlemci emanet gibi duruyor. Bundan sonra nasipse Ddr5 geçiş yaparız inşallah..

Her şey için sağ olun yukarıda ki bir arkadaşın yazdığı gibi hacklen mişin gibi bir ibarenin kullanılması zaten saçma discord ile hacklenmenin ne alakası var bilmiyorum.. Virüs girdi dese tamam olabilir ancak o da iyi kötü elimde Kaspersky programı var. Donanım dan üst düzey anlamasam da makul seviye de takılıyoruz.. Fazla uzatmadan konuyu çözüldü olarak kapatıyorum.. Tekrar dan çok teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Çünkü ekran kartının nispeten farklı bir birimi yapıyor bu işi. Nvidia bu konuda biraz daha başarılı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,709
Üyeler
161,327
Son üye
Mehmet449
Top Bottom