Neler Yeni

Çözüldü✓ Discord profili otomatik çekme

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
normalde dc apiya auth olursun bütün bilgileri çekersin resmi yöntem budur js bilmeden bunu yapmak imkansız
hocam farkında mısın bilmiyorum ama js olmadan imkansız dediğin olayı ben zaten internette mevcut olan bir api'yi kullanarak yaptım. tabii bu api olmasa js vb. bilmeden yapamazdım fakat yardımcı olma amaçlı bilgi vermek yerine imkansız deyip geçmeniz insanı yoruyor

milenix

80+ Gold
hocam farkında mısın bilmiyorum ama js olmadan imkansız dediğin olayı ben zaten internette mevcut olan bir api'yi kullanarak yaptım. tabii bu api olmasa js vb. bilmeden yapamazdım fakat yardımcı olma amaçlı bilgi vermek yerine imkansız deyip geçmeniz insanı yoruyor
ben resmi apidan bahsettim burda bahsettiğin yöntem resmi bir yöntem değil ve bu bahsettiğin apinin kullandığı yöntemde resmi değil

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
ben resmi apidan bahsettim burda bahsettiğin yöntem resmi bir yöntem değil ve bu bahsettiğin apinin kullandığı yöntemde resmi değil
Hocam sanki illegal bir şeymiş gibi bahsediyorsun. Resmiliğe bu kadar takma. Çünkü burada zaten amaç Discord'da ki bir profilden veri çekmek. Zaten Discord'un hoşuna gitmeseydi Discord yasaklardı. Adamlar bilgiyi Discord botundan alıyor yani sadece o sunucuya giren kişilerin verilerini çekebiliyorsun. Veriler dediğim de herkese açık profil bilgileri. Durum, Oynuyor, Profil Resmi vb.

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
Tamamda arkadaşa "böyle bir yöntemde var" diye söyleseniz eğer biliyorsanız ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sanki illegal bir şeymiş gibi bahsediyorsun. Resmiliğe bu kadar takma. Çünkü burada zaten amaç Discord'da ki bir profilden veri çekmek. Zaten Discord'un hoşuna gitmeseydi Discord yasaklardı. Adamlar bilgiyi Discord botundan alıyor yani sadece o sunucuya giren kişilerin verilerini çekebiliyorsun. Veriler dediğim de herkese açık profil bilgileri. Durum, Oynuyor, Profil Resmi vb.
Arkadaş resmilik derken illegal olarak bahsetmemiş. Bunun dilin bir özelliği olmadığını vurgulamış.

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
Tamamda arkadaşa "böyle bir yöntemde var" diye söyleseniz eğer biliyorsanız ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaş resmilik derken illegal olarak bahsetmemiş. Bunun dilin bir özelliği olmadığını vurgulamış.
Aslında mantık olarak Discord.js ile mümkün oluyor. Discord.js ile yapılan bir bottan kullanıcı verileri alınıyor. Daha sonra da adamlar Elixr ile bir şeyler bir şeyler yaparak bunu web ortamına taşımışlar. Zaten yapan arkadaş PreMID'in de yapımcısı.

milenix

80+ Gold
oturup incelemedim api ama çalışma mantığı büyük ihtimal şöyledir: bot yardımıyla belli aralıklarla yada her bir logda veriyi çekip kendi serverına gönderip orda depoluyordur ve bunları herkese açık yayınlıyordur

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
oturup incelemedim api ama çalışma mantığı büyük ihtimal şöyledir: bot yardımıyla belli aralıklarla yada her bir logda veriyi çekip kendi serverına gönderip orda depoluyordur ve bunları herkese açık yayınlıyordur
Evet öyledir sanırım. Yani verilen veriler zaten Discord kullanan herkes tarafından görülebilir veriler dediğim gibi. Herhangi bir sakınca yoktur hocam. Bu API'nin asıl amacı da zaten insanların kendi web sitelerine kendi Discord profillerinden bilgi çekmek istemeleri.

milenix

80+ Gold
Evet öyledir sanırım. Yani verilen veriler zaten Discord kullanan herkes tarafından görülebilir veriler dediğim gibi. Herhangi bir sakınca yoktur hocam
asıl sıkıntı bu verileri sen değiştirsende çoktan almış olması sence bu verilerin başkaları tarafından depolanması ne kadar legal?

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
asıl sıkıntı bu verileri sen değiştirsende çoktan almış olması sence bu verilerin başkaları tarafından depolanması ne kadar legal?
Bildiğim kadarıyla profil, kullanıcı adı, etiket gibi değiştirebildiğin veriler değiştiği zaman siliniyor yenileri otomatik çekiliyor. Adam benim herkes tarafından görünen profilimi vb. alsa ne olur ki? Zaten açık açık Discord'da görüyor ve popüler botlar ile .avatar vb. yazınca zaten istediği gibi indirebiliyor.

milenix

80+ Gold
Bildiğim kadarıyla profil, kullanıcı adı, etiket gibi değiştirebildiğin veriler değiştiği zaman siliniyor yenileri otomatik çekiliyor. Adam benim herkes tarafından görünen profilimi vb. alsa ne olur ki? Zaten açık açık Discord'da görüyor ve popüler botlar ile .avatar vb. yazınca zaten istediği gibi indirebiliyor.
discordda siliniyor olabilir ama adam bu verileri çoktan almış oluyor ve bana bunları toplamadığına dair kanıt gösterebilir misin? bundan dolayı ben önermem

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
discordda siliniyor olabilir ama adam bu verileri çoktan almış oluyor ve bana bunları toplamadığına dair kanıt gösterebilir misin? bundan dolayı ben önermem
Hocam kaç defadır diyorum zaten herkesin gördüğü profil resmin, kullanıcı adın gibi bilgileri adam alsa ne olur?

milenix

80+ Gold
Hocam kaç defadır diyorum zaten herkesin gördüğü profil resmin, kullanıcı adın gibi bilgileri adam alsa ne olur?
bence alması legal değil neyse gereksiz yere tartışmayalım iyi akşamlar dilerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,012
Üyeler
164,764
Son üye
aytekincapku
Top Bottom