Neler Yeni

Discord Tehdit ediliyorum

halosir

80+
Discord üzerinden beni gruba çektiler aramada TC kimlik bilgilerimin yayılması ile ilgili tehditler alıyorum ve Instagram dan da mesajlar geliyor . Sonra gruptan tek tek ayrıldılar ne yapmam lazım ?

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Discord üzerinden beni gruba çektiler aramada TC kimlik bilgilerimin yayılması ile ilgili tehditler alıyorum ve Instagram dan da mesajlar geliyor . Sonra gruptan tek tek ayrıldılar ne yapmam lazım ?
Şikayet et.

Herkesin tc si orda burda dolanıyor zaten

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Tc ni okuduğun okulu ve sınıfını bilen herkes rahatça öğrenebilir. İstedikleri gibi TC ni yaysınlar. Devlette bunun farkında olduğu için artık TC ile adam akıllı bir şey yapılmıyor. Kısacası bırak tehdit etsinler. Sen tehdit sebebiyle şikayette bulunabilirsin.

halosir

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bişey yapsalar bile şikayet edersen kanıtlarla bile suç işlemediğini kanıtlayabilirsin
Peki discord buna bişey yapar mı yoksa sadece boş boş mesaj mı atar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yeni çıkan hsys data üzerinden kimlik bilgilerimi ifşalama eylemine girişip yayın yapmışlar .

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
sadece tc üstünden bir şey yapamazlar korkma ailene söyleyip dava açabilirsiniz (tehditi kesinlikle belgele.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bilgi Powder
Discord neden bunlara hiç bir şey yapmıyor ?
Discord devletle alakalı bir şey değil Discord'ta bunları şikayet edersen sana sadece kişilerin "platform" içinde onların kurallarına uygun şekilde cezalandırmalarını sağlar ayrıca sana şunu da hatırlatayım eğer 18 yaşından büyüksen kendin de bu kişileri dava edebilirsin discord adları üzerinden de Tehdit ve birinin TC kimlik numarasını barındırmak veya paylaşmak suçtur ayrıca unutmamanı söylüyorum Discord'tan adları üzerinden nasıl dava açabilirim ki falan diye açabilirsin dert etme bu kişiler "hesapları" kullanırken kendi iplerini ve domainlerini anlık olarak sunucu ile paylaşıp hizmet alıyorlar tek yapılması gereken siber suçlar biriminin Discordun ilgili mecralarına baş vurup onlardan gerekli bilgiyi alması yeterli olacaktır.

fakat bu tür şikayetler savcılık tarafından uzun zaman alacağından şak diye de bir kişinin öne çıkması beklenemez.

Ve nitekim ki sizin tc nizin onların elinde olması bir şeyi değiştirmez üzerinizde işlem yapabilmeleri için araç gereçlerinize ihtiyaçları var e devletten bir şey yapsalar yapamazlar çünkü şifrenizi bilmiyorlarsa giriş yapmaları imkansız veya kredi çekecek olurlarsa imzanızı taklit etmeleri gerekir fakat imza taklidi yapmak kolay bir şey değildir bir referans kağıdı olmadığı sürece üzerinde imzanızı taşıyan üzerinize kart dahi açtıramazlar çünkü bankanın telefonunuza onay verdiğinize dair bir güvenlik kodu yada bir telefon ile size ulaşıp doğrulaması lazım yani fazla bir şey yapmaları zor ve imkansızdır .

Son düzenleme:
Top Bottom