Neler Yeni

Discorddan dava edildim

mfimmel

80+ Silver
İp'yi alsa ne olur ki discord logları vermedikten sonra :D
Dostum sen polisin IP'yi internetten ip sorgu diye search atıp arattığını mı sanıyorsun? IP hangi firmaya ait ise diyelim TurkTelekom iletişime geçerler ve o firma o IP' adresini kime verdiyse o kişinin tüm bilgilerini polis ile paylaşır. Adres,kimlik vb. dahil olmak üzere. Ki firma adres kimlik gibi bilgileri paylaşmasa bile polis yeterli bilgiler ile şüpheli vatandaşın tüm bilgilerine erişebilir zaten sonrası gözaltı ve inceleme.

Eğer iddia doğru ise dava sonuç bulur kişi 18 yaş altıysa ebeveyni üstüyse kendi ceza alır.

Şaynik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Murat
çok merak ediyorsan gir e devlettten bak ya sal konuyuda :kekw:
Konular genel olarak tartışmak ve fikir alışverişi için diye var biliyorum ama rahatsız olduysanız konuya bakmama gibi bir seçeneğiniz olduğunu biliyorum

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Ben fps oyunlarında din ırki ailevi küfür ediyorum beceriksiz insanlar gelince onlara telefon numaramı versemde dönüş yapamıyorlar hiç bir şey olmaz.
dün durduk yere anama babama bi eleman sövdü info verirken record açtım oyun boyunca gittim riotun emailine attım, reportumu da ettim, anında dönüş yaptılar, umarım karşıma çıkarsın oyunda da 7 aylık ban'ın hazır olur

Elwasy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Ataberk
Dostum sen polisin IP'yi internetten ip sorgu diye search atıp arattığını mı sanıyorsun? IP hangi firmaya ait ise diyelim TurkTelekom iletişime geçerler ve o firma o IP' adresini kime verdiyse o kişinin tüm bilgilerini polis ile paylaşır. Adres,kimlik vb. dahil olmak üzere. Ki firma adres kimlik gibi bilgileri paylaşmasa bile polis yeterli bilgiler ile şüpheli vatandaşın tüm bilgilerine erişebilir zaten sonrası gözaltı ve inceleme.

Eğer iddia doğru ise dava sonuç bulur kişi 18 yaş altıysa ebeveyni üstüyse kendi ceza alır.
Sen sıkıntılı gibi gözüküyorsun bu cevabımdan sonra seni engelleyeceğim.Bu kadar aşşağıya düşemem çünkü.

Discord şirketinden İp'yi aldın diyelim.İyi hoş ellerinde ip vb. her şey var adamın adresinide buldun ettin.Fakat bir şey eksik gibi gözükmüyormu?.Adamın işlediği suçların logu nerede?.Polis kapıya vardıktan sonra ah be biz bu logları almayı unuttuk veya discord bize logları vermiyor.Bu haklarada sahip olduğunu biliyorlar.Diyecek ve o kapıdan geri dönecek.Küfür ettiği log kayıtları ses kayıtlarını discord vermediği sürece ki vermez çünkü Criminal bir suç işlemiyor kırmızı bültenle aranmıyor.Biraz mantığını kullansaydın bir önceki cevabımda ne demek istediğimi anlardın.Bunu açıkladığım için sana kendimi kötü hissediyorum.İnşallah gerçek hayattada bu kadar zor biri değilsindir. :)

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
dusunce ozgurlugu yok

Garipbirfizikci

80+ Bronze
bu arada dicord'u bir kişi yönetmiyor herkes dicord log vermez kiiğğğğ demiş, arkadaşlar dicord bu ülke içerisinde bulunabilmesi için bir takım vergi ödüyor ve bir takım gelir elde ediyor, sürekli ticaretiniz olan bir esnaf veya kişi ile pirincin içinden taş çıkmış diye tartışmazsınız, taşı kim koymuş diye bakılmak üzere araştırırsınız, devlet ülke yada ne derseniz onun üzerinden kazanan bir şirket yasalar karşısında kıldan ince olur, logları güzel bir şekilde verir, eğer ki sulh hukuk mahkemesine yansırsa zaten suçlu kişinin hesabını bloke eder incelenmesi için, uzlaştırmaya giderse de ona göre bir ayar yapılır

mfimmel

80+ Silver
Sen sıkıntılı gibi gözüküyorsun bu cevabımdan sonra seni engelleyeceğim.Bu kadar aşşağıya düşemem çünkü.

Discord şirketinden İp'yi aldın diyelim.İyi hoş ellerinde ip vb. her şey var adamın adresinide buldun ettin.Fakat bir şey eksik gibi gözükmüyormu?.Adamın işlediği suçların logu nerede?.Polis kapıya vardıktan sonra ah be biz bu logları almayı unuttuk veya discord bize logları vermiyor.Bu haklarada sahip olduğunu biliyorlar.Diyecek ve o kapıdan geri dönecek.Küfür ettiği log kayıtları ses kayıtlarını discord vermediği sürece ki vermez çünkü Criminal bir suç işlemiyor kırmızı bültenle aranmıyor.Biraz mantığını kullansaydın bir önceki cevabımda ne demek istediğimi anlardın.Bunu açıkladığım için sana kendimi kötü hissediyorum.İnşallah gerçek hayattada bu kadar zor biri değilsindir. :)
Birader sıkıntılı olan sensin ilk yazdığın yazıda tahmin ve saçmalıktan ibaret zaten daha dediğimi düzgün okumamışsın saçma sapan konuşuyorsun.

İÇERDE CİHAZ VAR ALOO CİHAZ SUÇUN İŞLENDİĞİ CİHAZ ARANACAK VE BUNA BİLE GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNEMİYOR MUSUN İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ LOGLARI DISCORD TUTMASA BİLE İNTERNET FİRMASI TUTUYOR ŞU ZİHNİYETE BAK BİR DE HAKSIZIM GİBİ YAZMIŞ YA DELİRİRSİN

Mustifa

80+ Bronze
Bende başlığı görünce, Discord'un adını karalayan bi paylaşımda bulundunda discord sana dava açtı sanıp tıklamıştım ama olay farklıymış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar geçenlerde bir arkadaşa Discord üzerinden küfür etmiştim ve beni ve arkadaşlarımı dava edeceğini söylemişti sonrasında bize bir tane fotoğraf attı acaba cidden dava etmiş midir ettiyse de davanın düşmesi gibi bir olasılık var mıdırAlıntıyı görüntüle
Bu ne ara yaşandıda anında bu gün sana dava açıldı. Fake bence

Elwasy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Ataberk
Birader sıkıntılı olan sensin ilk yazdığın yazıda tahmin ve saçmalıktan ibaret zaten daha dediğimi düzgün okumamışsın saçma sapan konuşuyorsun.

İÇERDE CİHAZ VAR ALOO CİHAZ SUÇUN İŞLENDİĞİ CİHAZ ARANACAK VE BUNA BİLE GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNEMİYOR MUSUN İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ LOGLARI DISCORD TUTMASA BİLE İNTERNET FİRMASI TUTUYOR ŞU ZİHNİYETE BAK BİR DE HAKSIZIM GİBİ YAZMIŞ YA DELİRİRSİN
Cihaz aransa bile ssd veya harddiskinde ne bulmayı planlıyorlar.Silinen dosyaları gerimi yükleyecekler kendi pclerine yüklesinler.Discord bir uygulama ve uygulama içerisinde yazdığın sildiğin her şey discord sistemine kayıt edilir.Yani polis senin gelip pcne bakacak ve senin o silinen mesajlarını alacak.Bu yorumuna çok güldüm.O kadar cc ile iş yapanlar var sence neden bu kadar erken hapisten çıkıp suç işlememiş olarak gözüküyorlar sanıyorsun.Polislerin tek yaptığı şey harddisk veya ssdni almak ve onu incelemek başka bişey yapamaz.Abim bilişim suçlarında çalışıyor.Eğer her şey dediğin gibi işlenseydi emin ol internetten yasak maddeler satan kişiler veya yasadışı ticaret yapan kişiler anında yakalanırdı.Film veya dizi içerisinde değilsin.Öyle bir sistemin Türkiye sınırları içerisinde yok.Film veya dizi izliyorsan kapat gerçekliğe dön.Biraz kendine gel :D

Napoli

80+
Benim herhangi bir suçum yok aldığı video kaydında benim anneme sövmüştü bende karşılık vermiştim diğer arkadaşlarım onları yapanlar o çocuk çıktıktan sonra zaten söyledim onlara bunu yaptıklarının kötü olduğunu öyle bir şey yapsaydım eğer kesinlikle buraya konu başlatacak kadar saf olmazdım saygılarımla
Derdini mahkemede anlatırsın artık. Adam bildiğin dilekçeyi yazmış.

Bende başlığı görünce, Discord'un adını karalayan bi paylaşımda bulundunda discord sana dava açtı sanıp tıklamıştım ama olay farklıymış.

Bu ne ara yaşandıda anında bu gün sana dava açıldı. Fake bence
Dilekçe yazdırmış daha etmemiş sanırım.

mfimmel

80+ Silver
Cihaz aransa bile ssd veya harddiskinde ne bulmayı planlıyorlar.Silinen dosyaları gerimi yükleyecekler kendi pclerine yüklesinler.Discord bir uygulama ve uygulama içerisinde yazdığın sildiğin her şey discord sistemine kayıt edilir.Yani polis senin gelip pcne bakacak ve senin o silinen mesajlarını alacak.Bu yorumuna çok güldüm.O kadar cc ile iş yapanlar var sence neden bu kadar erken hapisten çıkıp suç işlememiş olarak gözüküyorlar sanıyorsun.Polislerin tek yaptığı şey harddisk veya ssdni almak ve onu incelemek başka bişey yapamaz.Abim bilişim suçlarında çalışıyor.Eğer her şey dediğin gibi işlenseydi emin ol internetten yasak maddeler satan kişiler veya yasadışı ticaret yapan kişiler anında yakalanırdı.Film veya dizi içerisinde değilsin.Öyle bir sistemin Türkiye sınırları içerisinde yok.Film veya dizi izliyorsan kapat gerçekliğe dön.Biraz kendine gel :D
Kanka bi kaybol senle uğraşılmaz abim bilişim suçlarında diyor bir de kaçıncı senenin yalanı bu abin sana daha detaylı bilgi mi veriyor :D

Merak etme çok tecrübe ettim ayrıca o cc'ci dediğin elemanlar işlemleri VDS ya da log tutmayan VPN ya da tarayıcılar üzerinden yapıyorlar. Bu arkadaş öyle bir durum belirtmemiş direk kendini illegal amaçla sağlama almamış.

Ve dediğim gibi şunada hala cevap vermemişsin internet firmaları IP adresi verdikleri kişinin internette yaptığı her şeyin kaydını tutar :)

Top Bottom