Disk kullanımı %100 sorunu nasıl çözülür

Merich1

80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar bilgisayarı ve oyunları ilk açtığımda disk kullanımı bir anda %100 oluyor. Bilgisayarı açıyorum ilk 1-2 dakika kullanamıyorum çünkü diskten dolayı hiçbir komutu algılamıyor. 2 dakika sonra düşüyor kendi kendine yine 1-2 civarlarında geziyor düzeliyor. Daha sonra oyuna giriyorum ilk girdiğim 2-3 dakika yine yok oyun inanılmaz bir donma ve kasma ile açılıyor. Sonra disk yine düşünce düzeliyor kendi kendine. Bilgisayar daha 2 aylık son 1 haftaya kadar böyle bir sorun yoktu ama şimdi böyle bir sorun ortaya çıktı. Çözümünü bilen var mı bu konuyu nasıl çözebilirim?

Merhaba, %100 disk kullanımını hangi uygulama veya oyun tetikliyor önce bunu netleştirin. Control + Alt + Del tuşlarına aynı anda basıp, görev yöneticisini çalıştırın. solda İşlemler sekmesinden hangi uygulamanın ne kadar sistem bileşeni tükettiğini görebilirsiniz.

Merhaba, %100 disk kullanımını hangi uygulama veya oyun tetikliyor önce bunu netleştirin. Control + Alt + Del tuşlarına aynı anda basıp, görev yöneticisini çalıştırın. solda İşlemler sekmesinden hangi uygulamanın ne kadar sistem bileşeni tükettiğini görebilirsiniz.
Onu yaptım hocam zaten oyuna girdiğimde direkt olarak steam tüketiyor. Bilgisayar ilk açıldığında ise herhangi bir uygulama görünmemesine rağmen %100 oluyor.

Virüs olma ihtimali yüksek ,çözümü ise format
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiçbir dosyaya dokunmayın flaş bellek ile vesaire almaya çalışmayın bilgisayardan çok çok önemli değilse. Direkt sıfırlayin

Anladım, tuhaf bir durum, son 1 haftadır var diyorsunuz, arkadaşın dediği gibi bir durum da olabilir, temiz bir format atıp güncel sürücülerle sistemi baştan kurun, faydası olacaktır.

Hocam virüs olma ihtimali yok çünkü dediğim gibi bilgisayar 2 aylık ve 3. parti hiçbir yazılım vs yüklemedim bilgisayara. Ayriyeten virüs olsa sürekli %100 disk olması gerekmez mi? Bu ilk 2 dakika %100 oluyor sonra düzeliyor.

Geri